TOP carti de antreprenoriat pe care trebuie sa le citesti

Daca te gandesti sa devii antreprenor sau daca esti un antreprenor la inceput de drum, gaseste-ti motivatia in povestile de succes ale celor care au reusit sa isi indeplineasca visul. Cartile de antreprenoriat sunt mai mult decat un manual tip „how to do it”. Ele te ajuta sa inveti din greselile celor care au fost la un moment dat in locul tau si iti dau puterea sa mergi mai departe atunci cand afacerea ta intampina probleme.

Cele mai bune carti de antreprenoriat

1. Incepe cu ce nu-ti place, de Brian Tracy

Brian Tracy este unul dintre cei mai de succes autori de studii de dezvoltare personala si coaching din America. A publicat peste 40 de carti si a aparut in aproximativ 300 de conferinte video si audio. In fiecare an, conferentiaza in fata a peste 250 000 de persoane.

„Incepe cu ce nu-ti place” (Eat That Frog!) te invata cum sa scapi de factorii inhibanti sau restrictivi, de toate acele lucruri neplacute pe care le amani intruna sperand sa scapi de ele.

Cartea contine 21 de reguli si trei principii: cel al capacitatii de decizie, cel al disciplinei si cel al determinarii.

2. De la bine la excelent. Fa-ti viata mai frumoasa!, de Zig Ziglar

Autor de carti motivationale, orator si om de afaceri de talie mondiala, Zig Ziglar te invata care sunt cei trei piloni pe care sa-ti intemeiezi o viata excelenta, cum sa ramai motivat in permanenta,  cum sa-ti intocmesti un plan bun care sa te ajute sa ajungi acolo unde iti doresti,  care sunt piedicile pe care le poti intampina in drumul tau spre succes si cum le poti depasi.

Vei descoperi cum sa atingi pasiunea, performanta si scopul tau in viata. 

 

3. Secretele succesului in era digitala. Cum sa va faceti prieteni si sa deveniti influent, de Dale Carnegie, Brent Cole

In lumea contemporana, caracterizata de aparitia retelelor de socializare, dominatia e-mailului si inlocuirea interactiunilor directe de catre cele virtuale, lectiile lui Dale Carnegie nu sunt doar actuale, ci si extrem de importante.

Invata sa comunici cu diplomatie si tact, sa te faci placut, sa iti creezi o retea de cunostinte stabila, sa fii un lider excelent, un orator convingator si sa profiti de avantajele pe care mediul online le poate aduce afacerii tale.

 

4. Start in antreprenoriat, de Cristian Onetiu

Afla toate secretele si mecanismele care genereaza succesul in afaceri si fericirea in viata. Simplu, practic, sustenabil, dovedit. De la STII la AI, spre DEVIN, este calatoria antreprenorului care evolueaza natural spre succes si fericire.

O carte pentru antreprenori, nu despre antreprenori. Cristian Onetiu vorbeste pe limba celor care isi doresc o proprie afacere, pe intelesul celor care au deja o afacere dar vor sa o creasca exploziv, dar si spre bucuria celor ce au o afacere mare si vor sa o lase mai departe.

5. Ghid pentru vanzari – 261 de strategii de marketing si vanzari, de Lorand Soares Szasz

Fiind vorba de structura de baza pe care este construita afacerea, indiferent de dimensiune si domeniu de activitate, acest ghid este recomandat tuturor celor care conduc o afacere sau sunt implicati in conducerea unei afaceri (pozitie de middle sau/si top management).

Daca citesti cartea Ghid pentru vanzari, vei invata: strategii prin care sa cresti numarul de clienti si sa ii fidelizezi, strategii prin care sa cresti profitul net, studii de caz si exemple concrete.

 

Articol scris de,
Valentina Ciobanu
Brand & Marketing Manager

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *