Plante care te ajuta sa ai un somn odihnitor

Nopti nedormite? Somn agitat? Oricare ar fi problema, e timpul sa o depasesti. Plantele de interior te ajuta sa ai un somn odihnitor si sa fii in forma maxima a doua zi. Ele purifica aerul, te ajuta sa te relaxezi si umplu incaperea cu energie pozitiva. In plus, sunt un element de decor excelent care iti aduce numeroase beneficii pentru sanatate.

Lavanda

Lavanda este recunoscuta pentru efectele relaxante pe care le are. Reduce nivelul de stres si anxietate, iti induce o stare de calm si liniste. Este potrivita chiar si pentru camera bebelusului, pe care il ajuta sa aiba un somn profund.

In plus, lavanda este asociata cu echilibrul emotional, fericirea si armonia in casa. Contine substante active cu proprietati antiseptice, antidepresive, tonifiante si antispastice.

Pentru un efect mai eficient, poti adauga 2-3 picaturi de ulei esential de lavanda direct pe planta, in kit-ul de aromaterapie sau in potpourri.

Sansevieria sau „Limba soacrei”

Este o alegere excelenta daca vrei sa iti purifici aerul din casa. Sansevieria filtreaza impuritatile din incapere si creste cantitatea de oxigen in timpul noptii. Este usor de intretinut, iar ca sa te bucuri mereu de efectele ei pozitive, trebuie sa o stergi periodic de praf.

Iasomia

Iasomia are o aroma dulce si intensa, fiind folosita inca din Antichitate in prepararea parfumurilor. Are un puternic efect relaxant si antidepresiv. Iti da o stare de bine, de optimism si fericire, elimina stresul si tensiunile, combate durerea de cap si are un usor efect sedativ, asa ca poate trata cu succes insomniile.

Clorophytum Comosum sau „Voalul miresei”

A fost recunoscuta de NASA pentru capacitatea extraordinara de a purifica aerul si de a neutraliza diverse substante toxice sau cancerigene din casa. „Voalul miresei” absoarbe mirosurile neplacute si te ajuta sa ai un somn odihnitor.

Ficusul

Este una dintre cele mai iubite plante din interior datorita aspectului decorativ pe care il are. Dar stiai ca ficusul curata aerul din interior de agentii patogeni si furnizeaza cantitati mari de oxigen? Te ajuta sa reduci stresul si starile de anxietate si te iti umpli casa de energie pozitiva.

Aloe Vera

Aloe Vera este utilizata la scara larga in industria cosmetica si de ingrijire personala. Este alegerea perfecta daca vrei sa achizitionezi o planta decorativa de interior care sa iti aduca o multime de beneficii pentru sanatate.

Mai mult decat rolul decorativ, Aloe Vera are efecte calmante, relaxante, te ajuta sa combati stresul cotidian si sa ai un somn calitativ. Inca o veste buna – este usor de intretinut. In plus, poti folosi gelul de Aloe Vera pentru tratarea iritatiilor, leziunilor deschise sau vanatailor, precum si in prepararea mastilor de fata sau de par.

Rozmarinul

Desi este folosit in primul rand pe post de condiment in bucatarie, rozmarinul este un aliat de nadejde atunci cand iti doresti un somn linistit si odihnitor. Asezat in dormitor, rozmarinul are efect de calmare a sistemului nervos, alunga stresul si iti da o stare de calm.

Daca ai animale de companie sau copii, intereseaza-te inainte sa te decizi asupra achizitionarii unei plante de interior. Unele pot fi otravitoare pentru animale sau pot provoca reactii alergice pe pielea copiilor.

Articol scris de,
Elena Boeru – Online & Communication Specialist

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *