Cum iti mentii flora intestinala sanatoasa

O flora intestinala sanatoasa se obtine atunci cand numarul de bacterii „bune” este mai mare decat al celor „rele”. Daca mentinem echilibrul florei intestinale, atunci suntem protejati de aparitia infectiilor, a cancerului de colon, a constipatiei, balonarii si dereglarilor de tranzit. In plus, vom avea un sistem imunitar mai puternic, iar organismul va digera si va absorbi nutrientii din alimente mai eficient.

Ce sa faci pentru o flora intestinala sanatoasa

Bacteriile „bune” sau probioticele au un rol esential in buna functionare a organismului, si mai ales a intestinului. Daca flora ta are de suferit, atunci apar probleme precum constipatia, balonare si senzatia continua de oboseala si epuizare.

Pentru o flora intestinala sanatoasa, trebuie sa iei anumite masuri de precautie, ca: evitarea antibioticelor si medicamentelor cu efect antiinflamator si antiacid, care distrug atat bacteriile „rele”, cat si cele „bune”, adoptarea unei diete sanatoase si a unui stil de viata activ.

Consuma cat mai multe alimente fermentate: varza murata, kefir, masline in saramura, tempeh, sos de soia etc. Contin o cantitate mare de probiotice care iti populeaza intestinele cu bacterii sanatoase. Mai poti introduce in dieta zilnica: iaurt grecesc, legume crucifere, afine, fasole boabe sau banane.

Alimentatia si stresul

Limitează consumul de zahar, alimente procesate, grasimi si proteine din surse animale. O dietă bazata pe legume, fructe si cereale, bogata in fibre care ajuta digestia este cea mai recomandata de specialisti in mentinerea sanatatii florei intestinale. Consuma verdeturi, grasimi sanatoase – avocado, migdale, nuci, semințe de in si bea cat mai multa apa.

Un alt factor care afecteaza flora intestinala este stresul, de aceea este bine să il limitezi prin practicarea exercitiilor fizice in fiecare zi. Miscarea te ajuta sa stimulezi sistemul limfatic si sa cresti capacitatea organismului de a elimina toxinele. Bazeaza-te pe activitatile care te calmeaza, ca plimbarile in aer liber sau yoga si nu lasa stresul sa iti afecteze viata.

Daca trebuie sa suplimentezi consumul de probiotice, ca urmare a unui tratament cu antibiotice sau in caz de constipatie severa, poti alege suplimentele alimentare cu probiotice. Life Impulse® ProbioLife contine peste 5 miliarde de germeni care reconstruiesc flora intestinala, cresc imunitatea organismului, previn infectiile tractului digestiv si impiedica dezvoltarea bacteriilor patogene.

Afla mai multe despre probiotice AICI.

Articol scris de,
Valentina Ciobanu
Brand & Marketing Manager

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *