Ceaiul verde – aliatul tau pentru longevitate

Originar din China, ceaiul verde provine din frunzele plantei Camellia sinensis şi este utilizat de catre chinezi de mai bine de 2.000 de ani.
A devenit una dintre cele mai populare bauturi din lume, astfel ca 20% din consumatorii la nivel global consuma ce
ai verde ( 78% consuma ceai negru)

Fiind bogat in polifenoli, niste antioxidanti foarte puternici, a caror actiune pozitiva si terapeutica asupra organismului a fost demonstrata stiintific,  ceaiul verde impiedica dezvoltarea celulelor canceroase, te ajuta sa slabesti, imbunatateste functia cerebrala si nu numai.

Insa, ATENTIE, poate deveni periculos daca nu este consumat cum trebuie, cantitatea recomandata pe zi fiind de maxim 3 -4 cesti pe zi. Afla mai multe in continuare.

Accelereaza arderea grasimilor, reduce pofta de mancare si stimuleaza pierderea in greutate

Ceaiul verde contine catechine, niste substante care actioneaza asupra stratului lipidic si care distrug depunerile de grasimi. Actioneaza direct la interior, asupra grasimii care inconjoara organele, dar si la exterior, mai ales in zona soldurilor. Taninurile si cafeina reduc absorbtia lipidelor si glucidelor in organism. Persoanele care tin o cura de slabire si consuma 2-3 cesti de ceai verde pe zi pierd de doua ori mai multe kilograme decat cele care consuma mai putin de 1 ceasca de ceai pe saptamana.

Obtii efectul maxim daca bei ceaiul dimineata, inainte de micul dejun, apoi inaintea fiecarei mese principale (cu 30-40 minute). Datorita efectului diuretic pe care il are, te poate deshidrata usor. Asa ca, asigura-te ca bei suficienta apa pe zi.

Scade riscul aparitiei cancerului si lupta impotriva lui

Polifenolii din ceaiul verde inhiba dezvoltarea celulelor canceroase si lupta impotriva radicalilor liberi care ataca celulele sanatoase din corp. Studiile au demonstrat o reducere semnificativa a riscului de cancer (inclusiv ovarian si de san) la femeile care consuma ceai verde zilnic. De aceea, in Japonia, tara in care ceaiul verde este extrem de popular, rata cancerului este mult mai mica fata de tarile in care ceaiul verde nu este consumat des.

Persoanele care sufera de cancer si vor sa consume ceai verde trebuie sa ceara sfatul unui specialist pentru a le recomanda doza zilnica necesara.

Ceaiul verde normalizeaza colesterolul si trigliceridele

Daca este baut in mod regulat, ceaiul verde scade nivelul de colesterol rau din sange (LDL) si il creste pe cel bun (HDL). Persoanele care consuma 2-3 cesti de ceai verde pe zi au un risc cu 25% mai mic sa faca stop cardiac decat persoanele care nu consuma nici macar o ceasca de ceai zilnic.

Odata cu normalizarea nivelului de colesterol, scade riscul de afectiuni cardiovasculare, inclusiv cazurile de hipertensiune arteriala si problemele cauzate de trigliceridele crescute.

Alte beneficii ale ceaiului verde

Reduce riscul de aparitie a bolilor degenerative ca Alzheimer si Parkinson. In plus, bautorii de ceai au un risc mai scazut de dementa. Un alt beneficiu este imbuntatirea sanatatii dintilor – combate halena (respiratia urat mirositoare), reduce inflamatiile de la nivelul gingiilor si lupta impotriva bacteriilor care provoaca placa dentara.

Consumul regulat de ceai verde poate reduce riscul de diabet de tip 2 si de accident vascular cerebral. Mai mult, sustine longevitatea si starea de sanatate a organismului pe termen lung.

Contraindicatii

Ceaiul verde este contraindicat in primul trimestru de sarcina si in perioada de alaptare. Persoanele care sufera de afectiuni cardiovasculare grave, hepatice, digestive (gastrita, ulcer) sau anxietate trebuie sa limiteze consumul de ceai verde sau sa il evite.

La fel ca alte ceaiuri, interactioneaza cu anumite medicamente (pentru stabilizarea ritmului cardiac, sedativelor, antidepresivelor, anticoagulantelor). Daca urmati un tratament medicamentos sau nu sunteti singuri ca puteti consuma ceai verde, apelati la sfatul unui medic specialist.

Ceaiul ECO verde Chinezesc Meal Balance® poate contribui la tonifierea organismului, la mentinerea capacitatii de autoaparare, la neutralizarea radicalilor liberi, la eliminarea substantelor nocive.
Ceaiul verde inlocuieste cu succes cafeaua, fiind si un excelent energizant natural.

Articol scris de,
Daniela Marc – Specialist

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *