Iubirea adevarata te face un om mai bun

„Iubirea este suprema lege a universului: lege misterioasa care guverneaza si oranduieste totul, de la atomul neinsufletit pana la fiintele rationale: de la ea pleaca si spre ea converg, ca spre un centru de irezistibila atractie, toate gandurile si actiunile noastre.” – Gustavo Adolfo Becquer

Exista o multitudine de definitii ale iubirii, dar cea mai importanta este aceea pe care i-o dam noi. Iubirea adevarata te face sa fii un om mai bun, sa te apreciezi pe tine si pe oamenii din jurul tau, sa zambesti mai mult si sa te bucuri de cele mai marunte lucruri in viata.

In primul rand, nu mai esti singura. Desi singuratatea este benefica pana la un anumit punct, pentru ca te ajuta sa te dezvolti personal si sa descoperi ce te face fericita si ce nu, viata in doi e mai frumoasa, nu-i asa? Deja te gandesti la vacantele petrecute impreuna, la cinele tarzii, la aniversari, diminetile in care va treziti unul langa celalalt, micile surprize pe care vi le faceti si la bucuria simpla pe care o aveti atunci cand va aflati impreuna.

Atunci cand iubesti, simti ca intreaga lume se schimba si tu te schimbi odata cu ea. Iti doresti sa fii mai bun pentru persoana de langa tine, sa iti recunosti calitatile si sa iti minimizezi defectele. Impreuna cu persoana iubita, vei ajunge sa te descoperi pe tine insuti si sa devii cea mai buna versiune a ta.

Intr-o relatie in care iubirea este impartasita, vei descoperi incetul cu incetul ca poti avea mai multa rabdare, poti comunica mai eficient si vei invata sa gasesti cele mai bune solutii la probleme nu singura, ci impreuna cu partenerul.

Iubirea iti ofera o stare de echilibru si de pace interioara care te fac sa privesti lumea cu alti ochi, sa fii mai pozitiva, mai determinata, sa iti indeplinesti obiectivele si sa fii fericita pe toate planurile vietii, nu numai pe cel personal.

Iubirea este cel mai frumos sentiment pe care il poate simti o persoana, asa ca iubeste, lasa-te iubita, lupta pentru ceea ce iti doresti si nu uita sa cultivi iubirea in fiecare zi.

Studii despre iubire si relatii

Atunci cand te uiti sau te gandesti la persoana iubita, creierul tau elibereaza un cocktail de substante precum oxitocina, dopamina, vasopresina si adrenalina.

Studiile au aratat ca atunci cand iubesti, starea ta de sanatate pe termen lung se imbunatateste si ai un risc scazut de aparitie a bolilor de inima.

Pe langa faptul ca iubirea ne face sa simtim o multime de sentimente pozitive, ea dezactiveaza partile din creier responsabile cu emotiile negative, ca teama.

Dragostea la prima vedere chiar exista! Cercetatorii au aratat ca o persoana se poate indragosti in mai putin de o cincime de secunda.

Daca vrei sa ai o relatie fericita, focuseaza-te pe gesturile marunte si pe micile dovezi de afectiune, care il fac pe partenerul tau sa se simta apreciat si iubit.

Studiile au demonstrat ca atunci cand te gandesti la persoana iubita, fluxul de sange din zona creierului asociata cu placerea creste.

„Avem darul iubirii, insa iubirea este ca o planta delicata. Nu o poti accepta pur si simplu, apoi s-o lasi pe dulap, sau sa crezi ca va creste singura. Trebuie sa o uzi tot timpul; sa ai grija de ea si sa o hranesti.” – John Winston Ono Lennon

Articol scris de,
Elena Boeru – Online & Communication Specialist

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *