Beneficiile zatului de cafea pentru frumusete

Obisnuiesti sa bei cafea zilnic? Atunci nu arunca zatul. Are o multime de intrebuintari si beneficii pentru frumusetea tenului, parului si pielii tale. De la scrub la masca faciala sau tratament pentru par, zatul de cafea este unul dintre aliatii tai naturali impotriva imbatranirii premature si a combaterii problemelor pielii si parului.

Combate cearcanele si pungile de sub ochi

Cafeaua contine o cantitate mare de antioxidanti ce actioneaza asupra pungilor de sub ochi si a cearcanelor. Le diminueaza aspectul, reduce ridurile fine si indeparteaza senzatia de ochi obositi. Amesteca o lingura de zat de cafea cu cateva picaturi de ulei de cocos pentru uz cosmetic sau cu ulei de migdale.

Ambele sunt puternic hidratante si emoliente. Aplica amestecul in zona ochilor si lasa sa actioneze 20-30 minute. Clateste cu apa calduta, apoi aplica o crema sau un ser special pentru zona ochilor.

Remediu natural anticelulita

Majoritatea persoanelor, fie ca sunt femei sau barbati, se confrunta cu celulita, retentia de apa in tesuturi sau aspectul de coaja de portocala. Daca vrei sa combati cu succes aceste probleme, trebuie sa actionezi atat din interior, printr-o dieta sanatoasa si consumul suficient de lichide, cat si din exterior, prin masaje.

Cafeina din zatul de cafea impiedica dezvoltarea anormala a adipocitelor, celulele care stocheaza grasimea in organism, diminuand astfel celulita. In plus, imbunatateste vizibil aspectul pielii, care devine hidratata, neteda si fara imperfectiuni.

Scrub anticelulita: o cana zat de cafea, 3 linguri zahar alb, 4-5 linguri ulei de cocos sau de masline. Maseaza zonele afectate de celulita cu amestecul obtinut. Poti folosi o perie speciala, care iti va stimula fluxul sanguin si va creste productia de colagen la nivelul pielii. Dupa ce te-ai masat, clateste-te alternativ cu apa calda si rece, tamponeaza pielea cu un prosop pentru a indeparta excesul de apa si aplica o crema hidratanta sau un gel anticelulitic.

Masca revitalizanta pentru par

Daca parul tau este lipsit de stralucire, are un aspect tern sau ai probleme cu matreata si descuamarea, e timpul pentru o masca revitalizanta. Uda-ti parul cu apa calda (nu fierbinte!), apoi maseaza-ti scalpul cu zat de cafea timp de 5 minute. Spala-te bine cu sampon, aplica balsamul si usuca-te pe par.

Alte intrebuintari ale zatului de cafea

Zatul de cafea poate fi folosit ca exfoliant facial, in combinatie cu vitamina E lichida, putin ulei de masline sau ulei de cocos. Pentru combaterea acneei si a punctelor negre este indicat amestecul de zat cu miere si scortisoara.

Zatul de cafea este  un excelent scrub pentru corp, pe care il poti aplica saptamanal. Combina zatul de cafea cu 2 linguri miere sau cu un ou. Daca parul tau are o nuanta satena, il poti clati cu o cana de cafea sau poti aplica zatul de cafea la radacini, apoi sa clatesti. Parul tau va avea o nuanta noua, mai stralucitoare.

Articol scris de,
Daniela Marc – Specialist Marketing

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *