Esti fericita? Intreaba-te urmatoarele lucruri

Ritmul alert in care traim zi de zi aproape ca nu lasa loc de autoreflectare. Cine poate spune mai bine decat tine daca esti multumita si fericita cu viata pe care o ai? Ca sa iti raspunzi la aceasta intrebare, trebuie sa te opresti din fuga zilnica, sa iesi din rutina, sa lasi stresul deoparte si sa te gandesti:

Ma aflu unde imi doresc sa fiu in acest moment? Sunt multumita de realizarile mele? Imi doresc mai mult de la viata si de la oamenii din jurul meu? Ce pot face ca sa fiu fericita?

Intrebarile pe care le adresam propriei persoane ne ajuta sa ne dam seama ce dorim, cu ce probleme ne confruntam si cum ne putem imbunatati calitatea vietii.

Cum ma trezesc dimineata?

Poate parea o intrebare banala, dar nu este asa. Daca te trezesti greu, fara chef, cu ganduri negative („Iar trebuie sa ma duc la munca”, „Nu vreau sa ma intalnesc cu persoana X”, „Am o zi plina si nu stiu daca voi reusi sa fac tot ce mi-am propus”, „Cu siguranta ma voi stresa azi” etc.), inseamna ca viata ta nu se afla pe un drum bun si ca e timpul pentru o schimbare.

Cat de mult ma influenteaza stresul?

Stim cu totii care sunt efectele negative ale stresului. Din pacate, este destul de dificil sa il evitam si sa il controlam. Dar, daca esti constienta de impactul pe care il are in viata ta, poti incepe cu mici schimbari care vor da rezultate mari.

Nu te suprasolicita – planifica-ti timpul si repartizeaza-ti sarcinile eficient. Acorda-ti timp liber, in care sa citesti, sa te uiti la un film, sa practici un sport sau pur si simplu sa bei o cana de ceai. Stresul poate proveni si de la persoanele din viata ta. Citeste mai multe despre persoanele toxice si cum sa le eviti.

Apreciez lucrurile bune din viata mea?

Indiferent de drumul pe care il ai in viata, nu uita sa apreciezi lucrurile bune care te inconjoara – poate fi o simpla dimineata insorita de vara, o plimbare la malul marii, o imbratisare de la persoana iubita, o privire plina de dragoste de la parinti, o incurajare primita la locul de munca sau un moment de liniste in mijlocul unei zile aglomerate. Pretuieste lucrurile marunte si nu uita sa zambesti!

Sunt optimista sau pesimista?

Daca gandesti negativ, vei atrage numai lucruri negative si nu iti vei putea schimba viata in mai bine. Chiar daca esti o persoana pesimista din fire, incearca sa vezi mereu partea buna a lucrurilor.

Iti va parea imposibil la inceput, dar cu timpul te vei obisnui, iar nemultumirea si frustrarile voi disparea.

Stop! Ma multumeste viata mea?

Spune „Stop”, trage o linie si gandeste-te la tot ce ai realizat pana in acest moment. Esti multumita de casa in care locuiesti, de locul de munca pe care il ai, de relatia cu familia si prietenii tai?

Simti ca inca nu te-ai descoperit ca persoana? Vrei mai mult de la viata si nu stii ce? Sau stii, insa iti e frica sa faci pasul spre schimbare? Nu poti fi fericita decat atunci cand esti multumita in primul rand cu propria persoana, apoi cu actiunile si relatiile pe care le ai cu cei care te inconjoara. Daca vrei sa faci schimbari, nu ezita!

Stabileste-ti un set de obiective (imediate sau care se intind pe cativa ani) si lucreaza constant sa le indeplinesti. Atunci cand ai un scop in viata, drumul spre multumirea de sine va fi mult mai usor.

Am grija de sanatatea mea?

Un om fericit si implinit stie ca trebuie sa aiba grija de sanatatea lui. Adopta si tu un stil de viata sanatos, ai grija ce mananci, practica sport regulat – nu lasa responsabilitatile si stresul sa fie pe primul loc pentru ca vei ajunge sa iti neglijezi atat sanatatea, cat si forma fizica.

Tu esti fericita cu tine si cu viata ta?

Articol scris de,
Elena Boeru – Online & Communication Specialist

Comments

What do you think?

1 Comment
aprilie 18, 2019

Vreau success

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *