Ingrijirea corecta a zonei ochilor

Ai observat ca atunci cand esti obosita, si ochii tai sunt obositi? Zona sensibila a ochilor este cea care arata primele semne de imbatranire si este afectata direct de stres si oboseala. De aceea, trebuie sa ii acorzi o atentie speciala, mai ales dupa varsta de 25 de ani, atunci cand nivelul de colagen de la nivelul pielii incepe sa scada si sa favorizeze aparitia ridurilor.

De ce este mai sensibila pielea din jurul ochilor

Zona ochilor are nevoie de o ingrijire suplimentara deoarece pielea este mult mai subtire fata de restul tenului. Acest lucru o face mai sensibila la substantele din produsele cosmetice si de ingrijire personala, la actiunea razelor ultraviolete si la efectele negative ale radicalilor liberi.

Alege cu grija produsele cosmetice

Daca nu este protejata si ingrijita corespunzator, pielea din jurul ochilor se va subtia si isi va pierde elasticitatea. Este necesar sa alegi produse de make-up si de hidratare realizate din ingrediente prietenoase, fara parabeni, parfumuri sintetice sau alte substante care iti vor ataca pielea si o vor imbatrani prematur. Variantele bio, ecologice si naturale ii vor oferi pielii tale ingrijirea de care are nevoie pentru a-si mentine tineretea.

Protejeaza-te de razele UV

Te poti feri usor de actiunea razelor UV daca aplici un ser cu protectie solara cu SPF 50. Trebuie sa il aplici ori de cate ori te expui la soare, nu numai in anotimpurile calde, ci si iarna sau toamna. Chiar daca soarele nu este atat de puternic, razele patrund prin nori si afecteaza calitatea pielii, mai pe cea sensibila din jurul ochilor.

Remedii naturale pentru zona ochilor

Rasfata-te din cand in cand cu o sedinta de ingrijire chiar la tine acasa. Relaxeaza-ti zona ochilor, scapa de pungile inestetice si calmeaza-ti ochii obositi cu ajutorul ceaiului. Demachiaza-te complet, stai intinsa pe spate si aplica pe fiecare ochi cate un pliculet rece cu ceai verde sau negru.

Fierbe in putina apa cateva flori de musetel, lasa sa se raceasca complet, apoi inmoaie doua dischete demachiante in ceai si asaza-le pe ochi. Lasa sa actioneze 20 minute. Daca ai ochii umflati, pune in frigider o lingura pana sa raceste, apoi apasa usor cu ea zona din jurul ochilor.

Pentru revitalizare, taie doua felii de castravete si pune-le pe ochi. Asteapta 15 minute, apoi indeparteaza-le, clateste-te cu apa calduta si aplica un ser hidratant. Castravetii sunt bogati in antioxidanti care iti hranesc pielea, calmeaza iritatiile si reduc aspectul cearcanelor. Acelasi efect il are si pulpa de Aloe Vera.

Ce mai poti face

Maseaza zilnic zona ochilor, cu miscari blande dinspre coltul ochiului spre exterior. Iti vei stimula circulatia sangelui, care va oxigena zona. Atunci cand te demachiezi, foloseste dischete demachiante moi, din bumbac, care sa nu iti irite pielea. Nu folosi miscari agresive atunci cand te demachiezi.

Aplica zilnic un ser special pentru conturul ochilor, dimineata si seara (atunci cand pielea are capacitatea de regenerare crescuta). Hidratarea vine si din interior – bea suficienta apa pe zi pentru a-ti mentine pielea tanara si elastica.

Atunci cand te expui la soare, pe langa protectia UV, nu uita de ochelarii de soare. Limiteaza consumul de sare, care poate duce la aparitia pungilor de sub ochi. Nu in ultimul rand, evita stresul si incearca sa te odihnesti suficiente ore pe noapte.

Iti recomandam:

Biotissima® Lifting Serum cu Neodermyl® contine Neodermyl®, o descoperire spectaculoasa, o sursa de bio-energie pura ce reactiveaza natural productia de colagen si elastina. Este echivalentul neinjectabil al colagenului si elastinei.

Formula produsului contine si Lipactive Inca Inchi, un ulei vegetal bogat in Omega 3, 6 si 9. Rezultatul final este o piele mai fina si intinerita, riduri reduse si un aspect radiant.

Articol scris de,
Valentina Ciobanu
Brand & Marketing Manager

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *