Cura de vitaminizare cu smoothie-uri

Au aparut verdeturile proaspete, de care trebuie sa profitam la maximum. Mai ales primavara si vara, organismul nostru are nevoie de un restart. Si ce poate fi mai indicat decat o cura de vitaminizare rapida?

Te vei incarca cu energie, vei elimina toxinele si iti vei intari imunitatea. Carentele de vitamine si minerale pe care majoritatea dintre noi le are ne afecteaza sanatatea, iar principala modalitate prin care le putem combate este alimentatia.

Beneficiile curei de vitaminizare

O nutritie bogata in toti nutrientii necesari (vitamine, minerale, antioxidanti, aminoazici, fibre, proteine s.a.) te mentine sanatos si iti ajuta organismul sa functioneze in parametri normali.

Mai ales dupa perioada de iarna, in care fructele si legume proaspete ne-au lipsit in mare parte din alimentatie, e timpul sa le reintroducem in dieta in cantitate cat mai mare.

Nutrientii pe care ii contin te ajuta sa iti intaresti sistemul imunitar si hranesc celulele, prevenind astfel anemiile, starea de oboseala si racelile de sezon. In plus, te ajuta sa ameliorezi simptomele alergiilor, iti fac pielea mai stralucitoare si radianta si iti dau un boost de energie natural.

O cura de vitaminizare trebuie sa dureze intre 5-7 zile, sau pana la 10 daca deficientele nutrionale sunt semnificabile. Cel mai bine este sa iti faci analizele de sange inainte de a incepe cura, pentru a stii exact ce carente nutritionale ai si ce alimente te ajuta sa le combati.

Cura de vitaminizare este indicata pentru tine daca:
  • iti doresti sa mananci variat si sanatos
  • esti vegetarian sau vegan
  • te simti obosita, lipsita de vlaga
  • pielea ta si-a pierdut stralucirea si elasticitatea
  • suferi de deficiente nutritionale
  • ai des dureri de cap sau migrene
  • ai un somn nelinistit
  • vrei sa elimini toxinele din corp
  • nu ai timp sa iti prepari un meniu complet.

Verdeturile de primavara sunt un adevarat izvor de sanatate, vitamine, minerale si nutrienti care ne hranesc fiecare celula din corp. Printre cele mai bogate in substante hranitoare se numara: spanacul proaspat, stevia, untisorul, loboda, urzicile si leurda.

Contin o cantitate mare de fier, clorofila, luteina, acid folic, vitamine, minerale, aminoacizi si nu numai. Au efecte antivirale, antibacteriene, antifungice, usor diuretic, imunostimulatoare etc. Citeste mai multe despre verdeturile de primavara, beneficiile lor si cum le poti integra in dieta zilnica AICI.

Smoothie-uri pentru vitaminizare

Cea mai la indemana alegere pentru o cura de vitamine este prepararea unui smoothie. Bea cate un smoothie de 2-3 ori pe zi si vei vedea diferentele imediat.

Baza smoothie: apa plata filtrata sau lapte vegetal fara adaosuri (zahar, conservanti).

Legume: castravete, telina, morcovi, sfecla.

Fructe: avocado, banane, pere, prune, mere, ananas, fructe de padure, pepene rosu, papaya, mango, rodie.

Citrice: lamaie, grapefruit, portocala, lime, kiwi, pomelo.

Verdeturi: rucola, varza chinezeasca, kale, marar, patrunjel, salata romaneasca, macris, microverdeturi, ceapa verde, creson, loboda, leustean, fruzele de sfecla rosie, cicoare.

Seminte: de canepa, in, armurariu, psyllium, chia, chimen.

Suplimente: spirulina, pudra macca, clorofila, chlorella, pudra de catina, ghimbir, turmeric.

Incearca ce combinatii doresti si descopera-ti preferatele. Pentru o eficienta crescuta, incearca Vegan – Green Smoothie Meal Balance® – Vitaminizare.

Este o combinatie UNICA cu un amestec verde 100% natural, din spanac BIO, moringa, urzica, orz verde si spirulina ce ajuta la intarirea sistemului imunitar, osos si cardiovascular.

Spanacul este  excelent in imbunatatirea vederii, este antiinflamator si antioxidant, iar clorofila lupta impotriva infectiilor si contribuie la formarea hemoglobinei. Moringa aduce un complex nutritiv bogat in minerale si vitamine, care echilibreaza organismul.  PRODUS VEGAN!

Tu cum te vitaminizezi?

Articol scris de,
Andreea Corneanu – Junior Content Marketing

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *