Ce sunt antioxidantii si ce efecte au

Antioxidantii se regasesc in mancare, in produsele cosmetice, chiar si in vinul rosu. Au efect antiaging, sustin sistemul imunitar si starea generala de sanatate. Principala lor actiune este combaterea efectelor radicalilor liberi, care cauzeaza oxidarea celulelor. Atunci cand celulele corpului sunt atacate, pot aparea o multime de afectiuni neplacute.

Ce sunt antioxidantii

Simplu! Antioxidantii sunt vitaminele A, C, E si beta-carotenul, pe care le putem asimila in mod natural (din alimentatie) sau artificial (din suplimentele alimentare).

Vitamina A (retinol) este folosita mai ales in produsele cosmetice datorita capacitatii de regenerare a celulelor, mentinerea elasticitatii pielii si stimularea productiei de colagen si elastina. In plus, imbunatateste vederea, intareste imunitatea, are efect anticancerigen si antiinfectios, sustine sanatatea tegumentelor.

O poti obtine din: cartofi dulci, dovleac, morcovi, pepene galben sau verde, caise, varza, oragano, prune uscate, patrunjel proaspat, salata verde si gulii.

Vitamina C este recunoscuta in primul rand pentru intarirea imunitatii, insa are si alte beneficii: ajuta la productia de colagen, impiedica aparitia prematura a ridurilor, protejeaza impotriva stresului oxidativ, contribuie la formarea globulelor rosii, distruge toxinele acumulate in organism si previne uzura celulara.

O gasesti in: ardeiul gras, broccoli, capsuni, citrice, papaya, zmeura, afine, rosii, varza, verdeturi proaspete, fenicul, merisoare, cuisoare, caise, praz, struguri, avocado.

Vitamina E este cel mai puternic antioxidant care se gaseste la nivelul pielii. Creeaza celule noi, sanatoase, mentine elasticitatea si fermitatea pielii, o protejeaza impotriva razelor UV, ajuta la vindecarea rapida a arsurilor sau zgarieturilor.

Atunci cand este asimilata exclusiv din mancare, vitamina E nu are efecte negative asupra organismului; in schimb, daca iei suplimente alimentare, nu depasi doza zilnica de 3 000 UI pentru ca excesul are efecte toxice si poti avea crampe, diaree, senzatie de vertigo si slabiciune musculara.

Consuma: seminte, nuci, germeni de grau, spanac, masline, varza creata, kiwi, broccoli.

Beta-carotenul este un precursor al vitaminei A, pe langa alfa-caroten si gama-caroten. Este pigmentul care da culoare fructelor si legumelor verzi, galbene si portocalii. Nu poate fi asimilat decat prin dieta. In organism, este transformat in pro-vitamina A. Intareste sistemul imunitar, imbunatateste vederea, protejeaza impotriva radiatiilor ultraviolete, reduce riscul bolilor de inima si al afectiunilor degenerative.

Il gasesti in: morcovi, ardei gras, kale, papaya, portocale, pepene galben, fistic, patrunjel, marar, mango, salata verde, busuioc, ceapa verde, cartofi dulci.

Lupta impotriva radicalilor liberi

Radicalii liberi ataca celulele organismului; ei se produc in urma fumatului, a poluarii, radiatiilor, prin prajirea alimentelor, dar si ca urmare a unor procese naturale din organism. Antioxidantii sunt sigurele substante care pot neutraliza radicalii liberi inainte ca acestia sa actioneze.

Life Impulse® OPC Antioxidant cu extract din sambure de struguri imbunatateste microcirculatia, previne aparitia bolilor cardiovasculare, reduce fragilitatea vaselor de sange. Are un spectru larg de actiune asupra organismului, poate ajuta la reglarea inflamatiilor la nivel celular si poate lupta impotriva imbatranirii celulelor, avand un excelent efect antiaging.

Articol scris de,
Daniela Marc – Specialist Marketing

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *