De ce sa mananci ananas in fiecare zi?

Daca ai pofta de ceva dulce, mananca ananas. Pe langa faptul ca este un desert sanatos si gustos, are o multime de beneficii pentru organism. Stiai ca este un aliat perfect in lupta cu kilogramele in plus? Sau ca iti poate regla digestia? Descopera cum te poate ajuta daca il incluzi in mod regulat in dieta ta, in stare proaspata.

165 grame de ananas contin:

  • 82.50 calorii
  • 78.87 mg vitamina C
  • 1.53 mg magneziu
  • 2.31 fibre
  • 0.18 mg vitamina B6
  • 0.18 mg cupru
  • 0.13 mg vitamina B1
  • 29.70 mg folati

Mai contine: acid cumaric, acid clorogenic (fitonutrienti), pectine, polizaharide, potasiu, fier, mangan, vitamina A, acid folic, betacaroten (polifenoli), antioxidanti.

1. Ajuta la buna functionare a tractului gastro-intestinal

Ananasul contine o enzima numita bromelina, ce contribuie la desfacerea rapida a proteinelor din alimente, grabeste procesul de digestie si poate actiona pe post de suc gastric. Este recomandat dupa mesele bogate sau in caz de balonare, gaze ori constipatie. Combate cu succes indigestia, calmeaza arsurile stomacale si indeparteaza senzatia de greutate pe care o ai dupa ce mananci prea mult. In plus, normalizeaza flora microbiana a colonului.

2. Ideal in curele de slabire

De acest efect este responsabila tot bromelina, care se implica activ si accelereaza procesul de ardere a grasimilor. Astfel, vei pierde mai usor kilogramele in plus si iti vei remodela corpul. Actioneaza mai ales asupra grasimii din jurul abdomenului si soldurilor.

Ananasul are calorii negative, adica atunci cand il consumi, organismul tau va depune mai multa energie in procesul de digestie fata de numarul de calorii pe care l-ai ingerat. Nu contine colesterol sau grasimi. Are efect asupra celulitei si retentiei de apa, carora le imbunatateste vizibil aspectul si le poate combate.

3. Efecte terapeutice recunoscute

Ananasul are efecte antiinflamatoare, vermifuge, anticancerigene, revigorante, purgative, detoxifiante si antianemice. Contine o enzima ce poate bloca transformarea zaharidelor in glucide, fiind recomandat si in dieta diabeticilor in cantitati moderate. Este indicat sa fie consumat dupa ce ai depus efort fizic intens pentru ca ajuta muschii sa se refaca dupa antrenament (contine glutamina, un aminoacid care se gaseste in mod normal in muschi, creier, plamani, ficat si sange).

Scade riscul aparitiei bolilor cardiovasculare deoarece impiedica formarea cheagurilor de sange care pot provoca accidente vasculare cerebrale. Consumul de ananas intareste sistemul imunitar si cel osos, regleaza tensiunea arteriala, scade nivelul colesterolului „rau” din sange, previne constipatia, scade riscul de cancer digestiv si previne bolile ce pot aparea la nivelul colonului.

4. Combate starile psihice negative

Este recomandat in dieta persoanelor care sufera de stari depresive, iritabilitate, schimbari bruste de dispozitie, tendinta de a acumula multe ganduri negative. Contine o cantitate importanta de serotonina si triptofan, doua substante care imbunatatesc starea psihica.

5. Efecte benefice asupra pielii

Ananasul contine betacaroten, care uniformizeaza nuanta tenului si contribuie la hidratarea pielii. Antioxidantii te protejeaza de actiunea nociva a radicalilor liberi si previn imbatranirea prematura. Cantitatea mare de vitamina C mentine nivelul de colagen constant, ceea ce inseamna o piele cu aspect tanar, elastica si ferma.

Pe langa consumul de ananas, poti incerca si mastile naturale pe baza de ananas, preparate acasa sau cumparate. Combinatia de pulpa de ananas si miere hidrateaza in profunzime, cea cu ovaz exfoliaza tenul, iar cea cu pulpa de castravete revigoreaza si revitalizeaza tenul obosit.

Important! Evita ananasul din conserve deoarece contine o cantitate mare de zaharuri adaugate si conservanti artificiali. In plus, prin procesul termic de preparare si conservare, este distrus cel mai important nutrient al ananasului – bromelina. Consuma numai ananas proaspat ca sa te asiguri ca beneficiezi de toate proprietatile pe care le are.

Life Impulse® Ananas – Adjuvant digestiv este un supliment alimentar cunoscut pentru favorizarea digestiei, calmarea arsurilor stomacale, reducerea balonarilor si a diverselor procese inflamatorii cronice. Produsul este ideal dupa mese bogate.

Articol scris de,
Daniela Marc
Specialist Marketing

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *