Cum incluzi uleiul de masline in rutina zilnica de ingrijire

Uleiul de masline are o multime de beneficii pentru sanatatea si frumusetea ta. Poate fi folosit atat intern (este o sursa bogata de grasimi sanatoase), cat si extern, in ingrijirea pielii si parului. Este bogat in vitamina E si acid oleic, cu efect anti-imbatranire, ce previn aparitia ridurilor si petelor pigmentare. Poate fi folosit indiferent de tipul de ten pe care il ai. Descopera cum il poti include in rutina ta de ingrijire personala.

Lotiune hidratanta. Alege uleiul de masline extravirgin sau presat la rece. Pune intr-un recipient pe care il poti inchide ermetic 3/4 parti ulei, 1/4 parti apa si cateva picaturi de ulei esential preferat (lavanda, gardenie, trandafir etc.) Mai poti amesteca uleiul de masline cu cel de cocos, aflat in stare lichida si sa il folosesti ca lotiune hidratanta pentru corp, maini si ten.

Demachiant. Indeparteaza eficient machiajul si impuritatile, hraneste celulele in profunzime, nu astupa porii si nu ingrasa pielea. Daca ai tenul sensibil, ai cu atat mai multe motive sa alegi un demachiant natural si delicat ca uleiul de masline. Dupa ce te demachiezi, clateste-te cu apa calduta si tamponeaza-ti fata cu un prosop moale din bumbac.

Exfoliant natural. In combinatie cu zahar, miere sau zat de cafea, uleiul de masline se transforma intr-un exfoliant cu efecte miraculoase asupra corpului si tenului. Indeparteaza cu succes celulele moarte de la nivelul pielii, in timp ce o lasa perfect hidratata si curatata.

Ulei de masaj. Il poti folosi ca atare sau poti adauga cateva picaturi de ulei esential. Masajul cu ulei de masline iti incanta simturile, in timp ce iti relaxeaza musculatura si mintea.

Anticelulitic. Uleiul de masline amestecat cu zat de cafea te ajuta sa ameliorezi aspectul celulitei. Pune intr-un borcan 2 parti zat si 1 parte ulei de masline, apoi aplica prin miscari circulare pe partile afectate, de doua ori pe zi. Pentru vergeturi, e indicata combinatia de ulei de masline cu unt de cacao sau de shea pentru ca hidrateaza in profunzime si ajuta pielea sa isi recapete elasticitatea, in timp ce accelereaza regenerarea celulara.

Masca de par. Daca ai parul inchis la culoare, poti folosi cu incredere uleiul de masline de 1-2 ori pe saptamana ca masca de par, inainte de samponare (il lasi sa actioneze 20-30 minute pentru a hidratata si regenera firul de par). Daca parul tau are nuante de blond, nu e indicat sa folosesti uleiul de masline deoarce iti poate modifica nuanta in reflexii verzui. Poti adauga cateva picaturi de ulei in balsamul tau de par obisnuit, pentru a-i potenta efectele, si il lasi sa actioneze 2-3 minute.

Balsam de buze. Trebuie sa iti mentii buzele hidratate tot timpul pentru a evita uscarea si craparea lor, care dau un aspect inestetic si ingreuneaza aplicarea rujului. In fiecare seara, dupa ce te demachiezi, aplica pe buze putin ulei de masline si maseaza usor. Iti poti prepara si singura balsamul de buze, daca amesteci uleiul cu glicerina vegetala sau cu unt de cacao si il depozitezi intr-un borcanel de sticla.

Masca de par regeneranta, cu ulei de masline BIO Kräuter® confera parului stralucire si finete. Hraneste firul de par, de la radacina pana la varf, conferindu-i forta si stralucire. Parul devine moale si usor de pieptanat. Este recomandata pentru toate tipurile de par. Combinatia de ulei de masline si vitamina B3 revitalizeaza si protejeaza parul. Dupa aplicarea mastii parul este mai usor de pieptanat, isi recapata stralucirea, iar varfurile sunt vizibil mai netede.

Sampon si gel de dus 2 in 1 cu masline si bambus BIO Kräuter® are o formula deosebita cu ingrediente naturale. Maslinele BIO in combinatie cu bambusul ofera atat pielii cat si parului o textura delicata, matasoasa, ajuta la hidratarea acestora si le protejeaza de agresiunile din mediu. De asemenea, aceste extracte sunt cunoscute pentru proprietatile lor de remineralizare, restructurare si tonifiere.

Articol scris de,
Andreea Corneanu – Junior Content Marketing

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *