Cat de des trebuie sa mergi la dentist si de ce

Vizita la dentist nu este placuta pentru multi dintre noi. Totusi, trebuie sa mergem la un control stomatologic de rutina de 1-2 ori pe an, pentru o sedinta de detartraj si periaj profesional. Daca sunt descoperite din timp, problemele care pot aparea la nivelul danturii si gingiilor se vor rezolva mai usor, cu costuri mai reduse si nu vor evolua in afectiuni mai grave ca parodontoza, caderea dintilor sau infectii.

Igiena orala precara te poate predispune, chiar daca iti vine greu sa crezi, la afectiuni respiratorii, cardiace, diabet si chiar cancer bucal. Preventia este necesara pentru ca majoritatea problemelor grave nu au simptome decat intr-o faza evoluata. Daca medicul stomatolog considera ca nu prezinti risc de carii sau afectiuni gingivale, poti merge la control o singura data pe an. Vizita o data la 3-4 luni este obligatorie pentru:

  • fumatori
  • persoanele diagnosticate cu diabet
  • persoanele cu risc crescut de formare a tartrului si cele al caror sistem imunitar nu combate bacteriile in mod normal.
  • persoanele cu afectiuni gingivale.

In primul rand, trebuie sa iti alegi dentistul potrivit. Tine cont de recomandarile prietenilor si familiei, care te pot ajuta sa faci alegerea cea mai buna. Medicul stomatolog trebuie sa te faca sa te simti in largul tau, sa-ti depasesti teama si sa poti comunica deschis. In al doilea rand, acorda o atentie sporita conditiilor de igiena din cabinet (instrumentele sterilizate, aparatura curata, purtarea manusilor si mastii de gura de catre medic si asistenti).

Pe langa controalele de rutina, trebuie sa ii faci o vizita dentistului daca observi o carie vizibila, ai dureri de dinti, iti sangereaza gingiile in timpul periajului, ai dintii sensibili la cald sau rece, ai gura uscata tot timpul, gingiile inflamate sau o respiratie urat mirositoare (halena).

In timpul vizitei, trebuie sa ii spui medicului stomatolog daca suferi de boli de inima, epilepsie sau ai anumite alergii la medicamente. Ofera-i detalii despre interventiile pe care le-ai avut in trecut si despre simptomele pe care le ai in prezent. Nu trebuie sa lasi niciun detaliu deoparte – daca ai dureri si de cat timp dureaza, daca ai gingiile inflamate, faci des afte sau altele.

Pentru a-ti pastra dantura sanatoasa si sa eviti vizitele dese in cabinetele stomatologice, trebuie sa respecti cateva reguli de igiena. Periaza-ti dintii dimineata si seara, timp de 2-3 minute. Foloseste miscari de sus in jos si invers, nu stanga-dreapta. Periaza-ti si limba, interiorul obrajilor si gingiile – bacteriile se afla in toata cavitatea bucala, nu numai pe dinti. Dupa periaj, foloseste apa de gura, ata dentara (dupa periaj si intre mese, in timpul zilei) sau dusul bucal.

Pasta de dinti gel cu aloe vera BIO Kräuter® are un continut bogat in vitamina E si Aloe Vera BIO. Ingrijeste dintii, gingiile si ofera protectie impotriva formarii tartrului, indeparteaza placa bacteriana, depunerile de pe suprafata dintilor si curata spatiile interdentare cu ajutorul acidului silicic din compozitie, care actioneaza ca un abraziv natural. In plus, confera o senzatie indelungata de prospetime intregii guri. NU contine fluor.

Pasta de dinti pentru fortificare si protectie, cu extract de musetel BIO Kräuter® are la baza o combinatie speciala de plante medicinale recunoscute pentru capacitatea de a proteja dintii impotriva cariilor, tartrului si de a ameliora simptomele parodontozei. Extractele de salvie si menta intarzie dezvoltarea cariilor dentare si aparitia bacteriilor, protejeaza gingiile si ajuta la prevenirea aparitiei infectiilor, in timp ce extractul de musetel calmeaza durerile gingivale. NU contine fluor.

Pasta de dinti gel Kräuter® Junior este special conceputa pentru cei mici si contine extracte de plante selectate cu grija precum echinaceea, ceai verde si musetel, ce asigura o ingrijire orala eficienta. Nu prezinta riscuri in cazul in care este inghitita, curata depunerile dentare si impiedica aparitia cariilor, contine doar agenti naturali si are o aroma naturala de capsuni organice. Certificata BDIH.

Periuta de dinti din bambus Life Care® este ideala pentru periajul zilnic al dintilor. Perii cu duritate medie ajuta ca gingiile sa nu fie ranite.

Intotdeuna este mai bine sa previi decat sa tratezi, nu-i asa? Ai grija de dantura ta.

Articol scris de,
Valentina Ciobanu
Brand & Marketing Manager

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *