Beneficiile minune ale papadiei

Daca te gandesti la papadie ca la o simpla buruiana, te inseli. Are o multime de beneficii pentru sanatate si poate fi considerata atat aliment, cat si medicament. Denumirea ei oficiala se traduce prin „Remediu oficial pentru boli”. Este bogata in vitamine, minerale, acid linoleic, fibre, proteine si antioxidanti. Toate partile papadiei pot fi folosite, de la tulpina si frunze, pana la radacina si petale.

Sustine sanatatea ficatului, bilei si imbunatateste digestia

Substantele continute de papadie au rol depurativ si contribuie activ la eliminarea toxinelor din organism, mai ales a celor aflate la nivelul ficatului. In plus, stimuleaza activitatea bilei, crescandu-i cantitatea de sucuri biliare eliberate pentru a digera grasimile, protejeaza celulele hepatice si poate ajuta la regenerarea lor, are efect tonic asupra bilei si pancreasului.

Datorita continutului mare de fibre alimentare, consumul regulat de papadie regleaza tranzitul intestinal, previne constipatia si balonarea si echilibreaza flora intestinala. Mai mult, poate fi folosita pentru combaterea durerilor de stomac sau a arsurilor gastrice.

Are efect detox si ajuta in curele de slabire

Papadia are un efect detoxifiant puternic, prin care sunt eliminate toxinele de la nivelul colonului, sangele este curatat, iar sistemul natural de detoxifiere al organismului este stimulat. Este eficienta in curele de slabire deoarece combate retentia de apa din tesuturi, stimuleaza si accelereaza metabolismul, grabind astfel digestia alimentelor, topeste grasimea in exces, iti ofera senzatia de satietate si este un tonic natural care iti va da energia de care ai nevoie in fiecare zi.

Indicata persoanelor cardiace si hipoglicemice

Papadia este bogata in magneziu si potasiu, doua minerale esentiale pentru buna functionare a sistemului cardiovascular. Au rol in reglarea nivelului de colesterol, mentinerea tensiunii arteriale normale si oxigenarea sangelui, toate acestea contribuind la scaderea riscului de aparitie a bolilor cardiovasculare.

Persoanele care sufera de diabet sau au glicemia mare pot consuma papadie fara contraindicatii. Contine inuina, o substanta care inhiba secretia de insulina in organism. Papadia echilibreaza nivelul de zahar din sange, fiind utila si pentru persoanele care se confrunta cu obezitatea.

Mentine pielea hidratata

Daca folosesti papadia in ritualul tau de ingrijire zilnica, vei avea o piele mai curata si hidratata. Papadia are proprietati regenerante, calmante si antioxidante, fiind indicata in caz de acnee, eczeme, iritatii sau psoriazis. Te protejeaza impotriva stresului oxidativ si a imbatranirii premature.

Alte beneficii. Contraindicatii

Papadia mai poate fi folosita in caz de alergii, indigestie, reumatism, varice tinere, migrene cauzate de activitatea bilei sau a gutei. Daca suferiti de calculi biliari sau blocaje ale bilei, trebuie sa consultati medicul inainte de a consuma papadie. Este interzis consumul persoanelor cu alergii la margarete, galbenele, crizanteme, musetel si coada soricelului.

Cum poti consuma papadia

Cel mai usor e sa bei ceai de papadie sau infuzie, de 2-3 ori pe zi, de preferat fara indulcitori, fie ca e vorba de zahar sau miere. Te ajuta sa iti reglezi tensiunea, sa scazi aciditatea gastrica, sa scapi de retentia de apa sau sa iti detoxifiezi ficatul si sangele.

Frunzele de papadie pot fi adaugate in salate sau smoothie-uri. Sunt bogate in vitaminele A, C, D, vitamine din complexul B precum si minerale ca fier, potasiu si zinc, fiind o sursa bogata de nutrienti care te ajuta sa iti mentii sanatatea.

Tinctura de papadie are un rol depurativ eficient, care te ajuta sa elimini rapid toninele din organism. Papadia mai poate fi consumata sub forma de pulbere (se tine sub limba cateva minute, apoi se inghite cu apa; este indicata persoanelor cu un nivel crescut de colesterol sau celor care sufera de icter sau hepatite) ori sirop (se prepara din toata planta si este indicat in cazul bolilor hepato-biliare si digestive.) Nu incepe un tratament fara sa consulti sfatul unui medic specialist.

Life Impulse® Acai HealthyMix este o combinatie deosebita pe baza de extract de Acai, pulbere de ghimbir BIO, frunze de papaya si de papadie ce ajuta secretia digestiva, ajuta mobilitatea gastrointestinala si este benefic pentru sanatatea hepatica.

Articol scris de,
Valentina Ciobanu
Brand & Marketing Manager

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *