Idei creative prin care sa-ti sarbatoresti copilul de 1 Iunie

Este 1 Iunie, e timpul sa ii sarbatorim pe cei mici si sa petrecem momente de neuitat alaturi de ei. Fa-ti copilul sa se simta special si organizeaza-i o zi in care distractia, zambetele si timpul petrecut in familie sa fie pe primul loc. Te poti inspira din idei traditionale, ca o petrecere la care sa ii inviti prietenii sau sa faceti impreuna lucruri noi si interesante.

Atmosfera de sarbatoare

Decoreaza-i camera cu baloane colorate, rasfata-l cu dulciuri (alege variantele sanatoase, poate chiar raw-vegane, care sunt extrem de gustoase si implica-l pe cel mic in prepararea retetelor) sau pregateste o petrecere la care sa ii inviti prietenii. Daca ai posibilitatea, instaleaza o trambulina pentru copii in curte – te asiguram ca va fi atractia petrecerii.

Cand te gandesti la activitatile pe care le aveai in copilarie, sigur se numara si ridicarea unui zmeu printre ele, nu-i asa? Te provocam nu numai sa inalti un zmeu alaturi de copilul tau, ci si sa il creati manual. Astfel, cel mic isi va dezvolta indemanarea, va invata un lucru nou si va fi implicat in activitati creative.

Invata-ti copilul sa imparta cu ceilalti

Ziua Copilul e un prilej prin care il poti implica pe cel mic in actiuni caritabile. Daca doresti sa se dezvolte armonios, sa invete ce inseamna compasiunea si empatia, poti face urmatorul lucru: ajuta-l sa isi stranga hainele si jucariile pe care nu le mai foloseste in cutii si mergeti impreuna sa le donati unei case de copii sau unei familii nevoiase. Explica-i copilului de ce este important sa ofere lucruri si celor mai putini norocosi.

Traditii de Ziua Copilului

Daca stati la curte, o traditie pe care o puteti respecta in fiecare an este sa plantati un copacel sau o floare impreuna, apoi sa priviti in timpul anului cum creste. Fa o fotografie cu cel mic si pune-o intr-un album dedicat zilei de 1 Iunie. Peste ani, va puteti uita la poze si sa va reamintiti momentele frumoase petrecute impreuna.

O alta activitate care le ocupa timpul copiilor in mod distractiv este „goana dupa cadouri”. Ce trebuie sa faci este sa ascunzi in diferite colturi ale casei cate un cadou (mai mare sau mai mic) si sa ii oferi celui mic indicii prin care sa il gaseasca.

Alte activitati pe care le puteti face de 1 Iunie

Mergeti la o plimbare in natura – la picnic, intr-o drumetie sau evadati din oras la munte sau la mare -, in parcul de distractii sau la piscina. Implica-l in activitatile care se organizeaza in orasul tau ca: expozitii, petreceri, spectacole, concerte, teatru pentru copii, filme, ateliere creative ori concursuri. Daca sunteti curajosi, incercati plimbarile in balonul cu aer cald sau descoperiti impreuna alte activitati noi si palpitante.

Tu cum petreci ziua de 1 Iunie cu copilul tau?

Articol scris de,
Andreea Corneanu – Junior Content Marketing

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *