Carbunele activ – beneficii si cum il poti folosi

Carbunele activ este un tip de carbon procesat cu o putere de absorbtie crescuta. Mai este numit carbune medicinal activat sau carbune activat. Se gaseste sub forma de pudra sau capsule si este indicat atat pentru mentinerea sanatatii organismului, cat si pentru frumusete. Afla cum il poti folosi ca sa obtii beneficii maxime:

Proprietatile carbunelui activ

Carbunele activ sau vegetal are culoare neagra, nu are gust sau miros, fiind bogat in fier, zinc, mangan, potasiu, sodiu, magneziu si siliciu. Este cunoscut mai ales pentru beneficiile pe care le aduce tractului intestinal, precum combaterea balonarii si calmarea arsurilor stomacale deoarece actioneaza ca un pansament gastric, fiind util si in caz de gastrita sau ulcer. Este indicat in caz de diaree, flatulenta sau indigestie.

Carbunele activ este un aliat de nadejde in curele de detoxifiere pentru ca actioneaza ca un burete ce absoarbe rapid si eficient substantele toxice din organism, pe care mai apoi le elimina in urma procesului de digestie. Pentru cele mai bune rezultate, consuma in fiecare dimineata carbune activ pe stomacul gol, apoi bea un pahar de apa calduta cu zeama de lamaie.

Carbunele contribuie la reglarea nivelului de colesterol din sange, ajuta in caz de hipertensiune arteriala, toxinfectii alimentare (ca masura de prim-ajutor), intoxicatii cu metale grele (plumb, mercur), rinite alergice, astm bronsic.

Extern, carbunele activ se poate folosi pentru albirea dintilor. Prepara-ti chiar tu propria „pasta de dinti” din pudra de carbune activ (sau comprimate pisate foarte marunt), putin bicarbonat de sodiu (optional), ulei de cocos (trebuie sa fie putin lichid, ca o pasta) si cateva picaturi de ulei esential de lamaie (are proprietati antibacteriene si de albire a dintilor) sau de menta (pentru senzatia de prospetime a gurii). Amesteca ingredientele pana obtii un mix consistent. Depoziteaza la frigider si foloseste pasta de doua ori pe zi, dimineata si seara.

Un alt beneficiu este tratarea respiratiei urat mirositoare, cunoscuta si ca halena sau halitoza. Aceasta afectiune este provocata de bacteriile care se afla in cavitatea bucala – pe obraji, limba, in spatiile interdentare sau subgingivale. Mai poate fi cauzata de coroanele dentare nepotrivite, tartru, parodontoza, probleme ale tractului gastro-intestinal, administrarea unor medicamente, consumul de tutun sau senzatia de gura uscata.

Pentru ca actioneaza ca un burete ce absoarbe bacteriile, carbunele activ te poate scapa de respiratia urat mirositoare. Spala-te in fiecare dimineata pe dinti, interiorul obrajilor, gingii si limba cu un amestec de pudra de carbune si putina apa calda. Clateste cu apa calduta sau apa de gura, iar respiratia ta va fi reimprospatata.

Este un excelent exfoliant natural pentru ten, mai ales pentru tenul mixt sau cel gras. Absoarbe excesul de sebum si curata porii in profunzime. Amesteca 2 linguri pudra de carbune cu putina apa si aplica pe tot tenul cu miscari circulare.

Contraindicatii si precautii

Persoanele care sufera de obstructie intestinala sau constipatie nu au voie sa consume carbune activ. Femeile insarcinate si cele care alapteaza trebuie sa consulte sfatul unui medic specialist inainte de administrarea carbunelui activ. Carbunele poate scadea actiunea anticonceptionalelor, de aceea trebuie administrat cu 3 ore inainte.

Articol scris de,
Valentina Ciobanu
Brand & Marketing Manager

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *