Efectele miraculoase ale laptelui auriu

Laptele auriu este o reteta originara din India, cu o multime de proprietati pentru sanatate si un gust incantator. Printre cele mai importante efecte asupra organismului sunt cele antiinflamatorii, dar si antioxidante si anticancer. Principalul ingredient este curcuma, substanta activa din turmeric care, atunci cand este combinata cu piperina (din piper) isi creste biovalabilitatea cu pana la 2 000%.

Descopera cum sa prepari si tu laptele auriu, o bautura naturala, cu efecte miraculoase:

Consumul de lapte auriu este indicat in caz de: artrita, osteoartrita, combaterea infectiilor (are efect antibiotic, antibacterian si antiviral natural, fara efecte secundare), dureri musculare, stres, dureri de cap, pentru prevenirea bolilor degenerative, intarirea sistemului imunitar, reducerea tensiunii arteriale, mentinerea in limite normale a nivelului de colesterol.

In plus, mai poate fi folosit pentru reglarea metabolismului si pierderea in greutate, detoxifierea ficatului, imbunatatirea aspectului tenului si pielii (reduce acneea si creste elasticitatea pielii), dar si pentru sustinerea memoriei si capacitatii de concentrare.

Ingrediente pentru doua portii:
  • 500 ml lapte vegetal de migdale sau cocos (fara indulcitori si potentiatori de aroma)
  • 1 lingura de pudra de turmeric
  • putin ghimbir ras (dupa gust)
  • 1/2 lingurita praf de scortisoara
  • 1 steluta de anason
  • 1 baton de vanilie
  • un praf de piper negru macinat
  • cateva cuisoare
  • miere (optional)
Mod de preparare:
  1. Pune laptele intr-o oala si lasa-l sa se incalzeasca la foc mediu.
  2. Adauga restul ingredientelor si amesteca bine pana se omogenizeaza complet.
  3. Lasa pe foc cateva minute (ai grija sa nu fiarba).
  4. Lasa-l sa se raceasca putin, apoi bea-l (de preferat seara).

Turmericul si ghimbirul sunt niste plante de origine asiatica cu proprietati minune asupra sanatatii. In scop terapeutic se folosesc radacinile, care au efect detoxifiant, antiviral, antibacterial, antiinflamator si imbunatatesc digestia. Sunt superalimente folosite de mii de ani la prepararea mancarii sau consumate sub forma de bauturi, iar impreuna aduc o multime de  beneficii pentru sanatate.

Scortisoara accelereaza metabolismul si imbunatateste digestia, regleaza nivelul glicemiei, are proprietati antimicrobiene si antibacteriene, contine antioxidanti care combat imbatranirea prematura, arde grasimile, mai ales cele depozitate in zona abdomenului, are efect antistres.

Cuisoarele reduc inflamatia, imbunatatesc digestia, au efecte antistres, anticancer, antioxidante, rol antiparazitar, combat infectiile respiratorii si improspateaza respiratia.

Life Impulse® TurmeriCool are o proportie de 95% de curcumin, extractul PUR din turmeric si piperinul, un extras de piper negru care ajuta la asimilarea curcuminului in sange. Este eficient in cazul afectiunilor hepatice, pulmonare, renale sau digestive.

Curcuminul este totodata studiat pentru proprietatile sale de a imbunatati semnificativ functia endoteliala, care contribuie la reglarea tensiunii arteriale si coagularea sangelui, contribuie la purificarea sangelui si mentine sanatatea cardiovasculara.

Articol scris de,
Andreea Corneanu – Junior Content Marketing

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *