Apa, element fundamental al vietii

Bem apa in fiecare zi, dar stim care sunt toate beneficiile ei? Apa este un element esential al vietii. Un om poate trai pana la o luna fara hrana, insa numai o saptamana fara apa. Descopera ce rol are apa in organismul nostru si de ce e important sa bem o apa cat mai pura, obtinuta din surse sigure.

Curiozitati despre apa

  • organismul uman este format in proportie de 70% apa
  • apa potabila reprezinta mai putin de 1% din apa totala de pe Glob
  • toate procesele metabolice, activitatea organelor, eliminarea toxinelor din organism si mentinerea sanatatii sunt influentate de consumul de apa
  • conform cercetatorului japonez Masaru Emoto, apa poate „retine” informatii din mediul inconjurator si isi poate schimba structura moleculara in functie de acestea
  • ultimele studii au aratat ca o persoana are nevoie zilnic de 35 ml de apa/ 1 kg greutate corporala
  • este recomandat sa bei apa imediat ce te trezesti, la 30-60 de minute inainte de o masa principala, inainte sa faci dus sau baie si seara, inainte de culcare
  • majoritatea apei imbuteliate este tratata chimic si lipsita de electroni, astfel nu poate sa lupte impotriva oxidarii, ceea ce poate sa duca la diferite inflamatii sau la o imbatranire prematura
  • de multe ori, creierul nostru confunda senzatia de foame cu cea de sete; bea un pahar cu apa atunci cand crezi ca iti este foame si vei vedea ca senzatia va disparea.

Cum actioneaza apa in organism. Tipuri de apa. Beneficii.

Principalul lucru pe care il face apa este sa ne hidrateze, insa are mult mai multe beneficii. Daca bei in fiecare dimineata o cana de apa calduta in care sa adaugi zeama de la jumatate de lamaie, iti vei stimula metabolismul, vei avea mai multa energie, vei elimina mai rapid toxinele din corp si iti vei pastra o greutate normala.

Pentru cele mai bune efecte, trebuie sa bei apa pe stomacul gol. Evita consumul de apa in timpul mesei sau dupa pentru ca iti va ingreuna digestia. Atunci cand bem apa inaintea mesei, evitam sa consumam mancare in exces.

Evita cat de mult poti apa imbuteliata in sticle de plastic. Pe langa substantele cu posibile efecte toxice pe care le contine, este bogata si in microparticule din plastic care intoxica organismul si pot duce chiar la aparitia cancerului.

O solutie este sa filtrezi apa de la robinet acasa si sa o pui intr-un recipient din sticla pe care sa il iei cu tine in geanta atunci cand iesi in oras.

Apa pura de izvor este o solutie excelenta pentru sanatatea ta daca ai de unde sa o procuri. Este o apa alcalina, cu un pH ridicat, care trateaza cu succes constipatia, combate durerile de stomac, reduce aciditatea gastrica, amelioreaza simptomele tusei si reumatismului, iar un consum indelungat poate regla tensiunea arteriala si glicemia, fiind indicata si diabeticilor.

Apa alcalina are un pH mai mare de 7 si este bogata in magneziu, calciu, siliciu si alte minerale. Ea alcalinizeaza organismul si il protejeaza de boli:

  • contribuie la procesul natural de detoxifiere
  • imbunatateste digestia
  • neutralizeaza actiunea radicalilor liberi
  • mentine un nivel corespunzator de hidratare atunci cand este consumata in cantitatile recomandate.

Mai multe despre echilibrul acid – alcalin poti citi AICI.

Alte beneficii ale apei: te ajuta sa controlezi numarul de calorii consumate, este combustibil pentru muschi (sustine efortul fizic), te ajuta sa iti mentii concentrarea, inlatura starea de oboseala, poate combate durerile de cap, stimuleaza activitatea creierului.

Articol scris de,
Valentina Ciobanu
Brand & Marketing Manager

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *