Trucuri pentru o pedichiura de invidiat

In sezonul cald, picioarele sunt la vedere aproape zilnic. Daca te-ai indragostit de sandalele sau sabotii confortabili care iti lasa pielea sa respire, atunci trebuie sa ai o pedichiura pe masura. Descopera cateva trucuri simple prin care sa obtii o pedichiura de invidiat, potrivita pentru sezonul estival.

Exfoliaza-ti picioarele

La fel ca tenul si restul corpului, trebuie sa iti exfoliezi si picioarele o data pe saptamana. Astfel, previi asprirea calcaielor, vindeci mai rapid bataturile si te bucuri de o piele fina si catifelata. Poti folosi piatra ponce sau o pila pentru calcaie cu care sa indepartezi pielea moarta, dupa ce in prealabil ai inmuiat picioarele in apa calda.

Pentru cele mai bune rezultate, pune intr-un lighean apa calda, sapun lichid, sare de baie (incearca sarurile Epsom), suc de lamaie (in cazul in care pielea calcaielor este foarte aspra), cateva picaturi de ulei esential de menta, lavanda sau pin.

Daca vrei sa te rasfeti, poti folosi Lotiunea antibacteriana pentru picioare, cu plante BIO Kräuter®, care tonifica si improspateaza pielea, confera o senzatie de racorire, inmoaie pielea aspra a calcaielor si bataturile dureroase si grabeste procesul de regenerare al pielii.

Pentru exfolierea picioarelor, poti folosi si scruburi naturale din zat de cafea, fulgi de ovaz si miere, zahar si ulei de cocos, sare de mare si ulei de masline sau malai.

Hidratarea e esentiala!

In fiecare seara, dupa dus, si mai ales dupa procesul de exfoliere, hidrateaza-ti picioarele cu o crema sau lotiune. Poti folosi si ulei de cocos pentru uz cosmetic.

Iti recomandam Crema de picioare pentru mentinerea umiditatii pielii, cu uree si plante BIO Kräuter®, care stimuleaza regenerarea epidermei, are efect dezinfectant si antiinflamator si previne aparitia bataturilor inestetice. Uleiul de migdale este un excelent emolient, iar extractul de menta si camfor dezodorizeaza picioarele si regleaza transpiratia

De asemenea, Untul de Shea Kräuter® pentru stimularea regenerarii tesuturilor este recomandat si in ingrijirea picioarelor. Ajuta la relaxarea musculaturii, hidrateaza intens pielea uscata, oferindu-i astfel elasticitate si un aspect sanatos.

Ingrijirea unghiilor si cuticulelor

Nu este bine sa iti tai cuticulele pentru ca rolul lor este sa protejeze unghia si sa previna aparitia infectiilor. Daca vrei sa scapi de cuticule, aplica pe ele cateva picaturi de ulei de cocos sau ulei de masline incalzit si lasa sa actioneze 5 minute. Dupa ce cuticulele se inmoaie, impinge-le spre baza unghiei cu un betisor special din lemn sau bambus.

Ai grija cand iti tai unghiile – o poti face cu o forfecuta sau cu unghiera. Inainte sa le tai, pentru a preveni ruperea lor, e indicat sa bagi picioarele in apa calda sau sa faci un dus pentru ca unghia sa devina mai moale si astfel mai usor de taiat. Nu taia unghia din carne si nu elimina colturile pentru ca atunci cand vor creste vor cauza disconfort.

Pileste unghiile cu o pila din sticla (nu de fier) pentru a le da o forma finisata. Pileste intr-un singur sens, iar la final foloseste o pila pentru luciu care sa ii dea unghiei un aspect natural.

Culorile preferate pentru pedichiura

Ultimul pas este aplicarea lacului de unghii, care iti va colora unghiile in nuantele preferate de tine. Indiferent daca alegi nuante transparente, nude, de rosu sau unele deschise, ca roz, portocaliu, violet sau turcoaz, vara poti fi creativa si sa te joci cu culorile asa cum doresti.

Setul de 10 lacuri de unghii Color Love by Biotissima® contine TOP 10 cele mai apreciate nuante alese de 20.000 de femei. Acorda o atentie sporita ingrijirii unghiilor tale, iar pentru o manichiura perfecta si o buna impresie de fiecare data, foloseste Lacurile de unghii Biotissima Color Love®pentru ca iubim culorile!

Mai multe despre ingrijirea picioarelor si regenerarea calcaielor crapate gasesti AICI.

Articol scris de,
Andreea Corneanu – Junior Content Marketing

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *