Beneficiile minune ale merisoarelor, pe langa tratarea infectiilor urinare

Merisoarele sunt cunoscute mai ales pentru beneficiile pe care le au asupra tractului urinar, ca adjuvant in combaterea infectiilor si impiedicarea aderentei bacteriilor nocive la nivelul vezicii. Insa, merisoarele si extractul de merisoare au si alte efecte pozitive asupra organismului nostru, fiind niste antioxidanti puternici care ne ajuta sa luptam impotriva imbatranii premature si nu numai.

Beneficiile consumului de merisoare

Merisoarele pot fi consumate ca atare, in stare proaspata, congelate sau confiate, sub forma de suc natural sau extract. Sunt bogate in vitaminele B1, B2, C, provitamina A, minerale (calciu, fosfor, potasiu), tanini, acizi grasi esentiali si fibre alimentare.

Previn si amelioreaza simptomele infectiilor urinare, care apar ca urmare a patrunderii bacteriilor nocive in tractul urinar. Infectiile se manifesta prin urinari dese si cantitate foarte mica de urina eliminata, senzatie de usturime la mictiune, dureri la nivel pelvian si lombar, senzatie constanta de urinare.

Din pacate, infectiile urinare revin adesea daca nu iei masuri de siguranta. Administrarea de extract de merisoare poate preveni infectiile urinare recurente. In plus, restabileste pH-ul tractului urinar si previne multiplicarea bacteriilor. Daca deja suferi de o infectie urinara, pe langa tratamentul propus de medicul specialist, administrarea extractului de merisor te ajuta sa te vindeci mai rapid.

Au efecte antiinflamatoare – actioneaza asupra sistemului cardiovascular si a tractului digestiv. Merisoarele contin o cantitate importanta de fitonutrienti care reduc procesele inflamatoare din organism. Astfel, se reduce si riscul de aparitie a inflamatiilor la nivelul stomacului, colonului si vaselor de sange.

Sunt imunostimulatoare, antioxidante si antihipertensive. Consumul regulat de merisoare intareste sistemul imunitar, te protejeaza impotriva bolilor si te energizeaza. Continutul bogat de vitamina C, resveratrol si flavonoide combate efectele nocive ale radicalilor liberi si protejeaza sanatatea sistemului cardiovascular. Merisoarele sunt utile si in caz de hipertensiune arteriala si de reglare a nivelului de colesterol din sange.

Adjuvant in caz de ulcer. Merisoarele pot contribui la combaterea bacteriei Heliobacter pylori, care cauzeaza aproximativ 40% din ulcerele gastrice. Poti ameliora durerile de stomac daca bei dimineata, inainte de masa, un pahar cu suc proaspat de merisoare, fara zaharuri adaugate.

Alte beneficii ale merisoarelor: protejeaza vederea, au efect anticancerigen, incetinesc formarea tartrului, protejeaza gingiile.

Life Impulse® cu suc de Aloe Vera BIO cu aroma de merisor – Detoxifiant, antiimbatranire fortifica si mentine sanatatea sistemului digestiv, prin ameliorarea disconfortului, avand si usoare proprietati laxative. Sustine sistemul imunitar datorita proprietatilor antivirale, antibacteriene si analgezice.

Prin consumul regulat de aloe vera, pielea devine elastica si catifelata. Compozitia 100% naturala, fara coloranti si arome artificiale este bine tolerata de organism. Merisorul are rol antioxidant si impiedica dezvoltarea bolilor cronice.

Articol scris de,
Anca Cepreaga – Junior Marketing

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *