Antreneaza-ti gandirea pozitiva si fii mai fericit

Gandurile pozitive atrag lucruri pozitive, asa ca incearca sa trezesti optimistul din tine si sa renunti la negativism. Daca mereu te focusezi asupra aspectelor negative sau le cauti acolo unde nu sunt, vei deveni stresat, nervos si te vei bloca intr-o lume din care iti va fi greu sa iesi.

Incearca sa vezi lucrurile pozitive in orice situatie, chiar daca la prima vedere ti se va parea greu. Si mai ales, nu te stresa pentru lucrurile pe care nu ai cum sa le schimbi si care nu depind de tine. Fa-ti viata mai buna si incepe sa gandesti pozitiv. Cum si de ce?

1. Gandirea pozitiva te ajuta sa iti indeplinesti obiectivele

Atunci cand incepi sa gandesti pozitiv si sa renunti la negativismul din viata ta, vei incepe sa vezi lumea cu alti ochi. Si nu este o exagerare. Vei scapa de stres, vei fi mai linistit si te vei putea gandi mai clar si mult mai eficient la rezolvarea problemelor pe care le intampini si sa gasesti astfel cele mai bune solutii pentru tine.

Atunci cand adoptam un stil de gandire pozitiv, suntem mai increzatori in noi si in cei din jur (ai grija totusi, nu confunda gandirea pozitiva cu naivitatea). Avem mai multa energie pentru ca nu ne mai consumam pentru orice lucru marunt si fara importanta si ne putem depune toate eforturile in a ne face viata mai frumoasa si mai prospera.

2. Inconjoara-te de oameni pozitivi

Am vorbit despre efectele pe care le au persoanele toxice in viata ta si cum le poti evita, AICI. Astfel de oameni consuma energia celor din jur, sunt impulsivi, agitati, critica mereu, judeca, saboteaza si de multe ori nu sunt capabili sa poarte o conversatie normala.

Daca vrei sa iti schimbi modul de gandire (si viata), inconjoara-te de oameni pozitivi. Stii cum se zice ca rasul e contagios, nu? Asa este si gandirea pozitiva. Petrece timp alaturi de oameni care sa iti ridice moralul, sa te incurajeze si care vad mereu partea plina a paharului. In timp, vei ajunge sa le intelegi mecanismul de gandire si sa il adopti si tu.

3. Ajusteaza-ti asteptarile si traieste in prezent

Esti genul de persoana care isi face planuri mai mereu? Iti creezi in minte diverse scenarii, iar atunci cand nu merg conform planului, iti strici buna dispozitie? E timpul sa iti ajustezi asteptarile si sa renunti la planuri. Daca traiesti in prezent si iti setezi obiective realizabile, vei fi cu mult mai fericit.

Nu iti crea asteptari idealiste, nici fata de propria persoana, nici fata de cei din jurul tau. Atunci cand actiunile tale nu dau rezultatele asteptate, nu te descuraja. Aici intervine gandirea pozitiva, care te ajuta sa treci peste situatiile neplacute.

Nu uita! Oamenii pozitivi au relatii mai bune cu cei din jur, sunt mai impliniti si mai fericiti pe toate planurile. Incepe transformarea si adopta si tu modul de gandire pozitiva.

Elena Boeru – Online & Communication Specialist

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *