Metode naturiste prin care scapi de durerea de cap

Durerile de cap pot avea cauze diverse, care trebuie tratate conform indicatiilor medicului specialist. Dar, atunci cand te confrunti cu o durere de cap provocata de stres, oboseala sau o raceala, nu este cazul sa o rezolvi cu medicamente. Incearca inainte urmatoarele tratamente naturiste care iti vor alina durerea suparatoare si te vor pune pe picioare imediat:

Masaj la tample si scalp

Masajul te ajuta sa indepartezi tensiunea acumulata la nivelul capului, sa stimulezi circulatia sangelui si sa te relaxezi. Foloseste pe tample Balsamul impotriva durerilor de cap Leacul bunicii® cu plante BIO Kräuter®, o combinatie de uleiuri esentiale de menta, rozmarin, eucalipt, camfor si migdale BIO. Iti ofera o senzatie de prospetime si revigorare, in timp ce calmeaza eficient durerile de cap.

O solutie mereu la indemana este si Kräuter® Magic Roll cu plante BIO, un concept UNIC anti-durere, in format roll-on, extrem de usor de folosit si de transportat.

Contine aloe vera, salvie, rozmarin, arnica montana, menta, musetel si alte plante cu efecte terapeutice, care actioneaza asupra unui spectru larg de dureri, printre care si durerile de cap. Maseaza zonele afectate (ceafa, tample) cateva secunde, apoi lasa-l sa intre in piele.

Puterea uleiurilor esentiale

Aromaterapia are efecte recunoscute de mii de ani in tratarea anumitor afectiuni si in ameliorarea simptomelor asociate lor. Atunci cand esti acasa si te doare capul, adauga in aparatul de aromaterapie cateva picaturi de ulei esential de Eucalipt Kräuter®. Are efect antiseptic, antiviral, antifebril, emolient, fiind potrivit si in caz de dureri de cap.

Iti recomandam si Magic Oil Kräuter® – ulei terapeutic, cu un continut de peste 30 de uleiuri esentiale din plante, cu un spectru larg de acoperire si un efect imediat. O importanta deosebita o au 8 din cele peste 30 de plante medicinale – BIO Masline, BIO Aloe Vera, BIO Rosmarin, BIO Lavanda, BIO Portocala, BIO Lamaie, BIO Salvie si BIO Mirt, plante ce au efecte miraculoase asupra organismului. Maseaza-ti tamplele cateva secunde cu 2-3 picaturi de ulei, stai cu ochii inchisi si relaxeaza-te.

Hidrateaza-te

Stiai ca printre primele semne de deshidratare se numara si durerea de cap? Asigura-te ca bei suficienta apa pe zi (cele 8 pahare recomandate), limonade si ceaiuri. Ceaiul de ghimbir este recomandat pentru ameliorarea durerilor de cap, la fel ca otetul de mere si cafeaua.

Profita de fructele verii. Pepenele are un continut de peste 90% apa si este o sursa perfecta de hidratare, care pe langa gustul delicios iti sustine sanatatea. Alte fructe si legume cu un continut bogat de apa sunt: castravetele, ardeiul gras, telina, ridichiile, spanacul, capsunile, grapefruit-ul, zucchini, salata Iceberg, conopida, rosiile.

Exercitii de detensionare a muschilor si a mintii

De multe ori, durerea de cap apare ca urmare a tensiunii acumulate la nivelul muschilor. De aceea, e recomandat sa faci cateva miscari usoare de intindere a gatului care pot elibera tensiunea si care te vor face sa te simti mai bine.

Incearca sa te relaxezi si cu siguranta vei vedea ca starea ta se va imbunatati. Stai intr-un loc linistit, inchide ochii, inspira adanc, tine aerul in piept 3-5 secunde, apoi expira lent. Repeta de cateva ori, iar durerea de cap se va ameliora.

Relaxeaza-te cu o baie calda

O solutie simpla pentru a ameliora durerile de cap este sa faci o baie relaxanta. Pentru a-i spori efectele terapeutice, poti adauga in apa cateva picaturi de ulei esential de lavanda sau eucalipt. Pentru o actiune completa, incearca Gelul de dus antistres, cu roinita BIO Kräuter®.

In timp ce curata delicat, datorita extractului de roinita, gelul de dus indeparteaza tensiunile acumulate in timpul zilei, calmeaza durerile de cap, atenueaza epuizarea fizica si starile de stres, inducand o stare de bine.

Tu cum combati durerea de cap?

Articol scris de,
Daniela Marc – Specialist Marketing

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *