Beneficiile minune ale apei cu castraveti

Apa cu castravete este o bautura foarte populara vara datorita efectului revigorant pe care il are si pentru ca este o sursa de hidratare complexa. In plus, accelereaza eliminarea toxinelor din organism si este bogata in nutrienti. Este foarte simplu de preparat, asa ca incearc-o si tu!

Beneficiile apei cu castraveti

Castravetii au un continut foarte ridicat de apa, de pana la 90%. Daca nu reusesti sa bei suficienta apa pe zi, mananca o salata cu castravete si vei recupera rapid apa pierduta din corp.

Consumul de castraveti este indicat in tratarea arsurilor de stomac si ameliorarea simptomelor ulcerului gastric, in prevenirea aparitiei pietrelor la rinichi si la dizolvarea si eliminarea nisipului la rinichi.

De asemenea, castravetii scad tensiunea arteriala, contribuie la regenerarea parului si la imbunatatirea aspectului pielii, reduc pofta de mancare si combat durerile musculare care pot aparea in urma activitatii fizice intense.

Castravetii sunt o sursa bogata de vitamine, care intaresc sistemul imunitar, printre care vitamina A, C, vitamine din gama B, acid folic, enzime care imbunatatesc digestia, calciu, potasiu, magneziu, zinc, fier. Cele mai multe vitamine si minerale se gasesc in coaja castravetelui, asa ca nu o indeparta atunci cand il consumi.

Ai nevoie de:
  • 1,5 litri de apa
  • 4 castraveti de gradina (medii)
  • 1 lamaie
  • cateva frunze de menta proaspata
Mod de preparare:

Spala bine castravetii si lamaia si taie-i felii. Intr-o sticla sau un borcan de sticla care se inchide ermetic, pune apa filtrata, feliile de castravete, lamaia si menta zdrobita putin in maini. Lasa la rece cel putin 5 ore (sau cel mai bine peste noapte), pana cand apa absoarbe nutrientii din castraveti si celelalte ingrediente.

Poti bea in fiecare zi, in loc de apa simpla. Daca vrei sa ameliorezi sau tratezi anumite afectiuni, bea un pahar de apa cu castravete imediat dupa ce te trezesti dimineata (pentru a accelera metabolismul), cu jumatate de ora inainte de mesele principale (pentru a ajuta digestia) sau imediat dupa ce ai facut miscare fizica (pentru a preveni crampele musculare si a te hidrata).

Articol scris de,
Anca Cepreaga – Junior Marketing

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *