Viata profesionala nu te mai satisface? Iata ce trebuie sa faci

Daca te afli in punctul in care nu iti vine sa te mai dai dimineata jos din pat cu gandul ca trebuie sa mergi la munca sau numeri orele si minutele pana la terminarea programului de lucru, trebuie sa faci o schimbare. In unele cazuri, poti rezolva situatia incepand cu tine si cu asteptarile tale, iar in altele trebuie sa te raportezi la cei din jurul tau. Nu astepta in zona de confort si nu te demoralizaschimbarea este de cele mai multe ori cea mai buna decizie pe care o poti lua.

Nemultumit la job? Afla cauza si rezolva conflictele.

Nu e vorba neaparat ca faci ceea ce nu iti place. Poti activa in domeniul in care doresti, dar sa nu fie de ajuns. Mediul de lucru e puternic influentat de oamenii cu care lucrezi, iar daca ei nu formeaza o echipa (unita, care sa impartaseasca aceleasi valori si in care sa se dezvolte relatii armonioase), cu siguranta acest lucru va fi un motiv de stres.

O alta problema poate aparea in relatiile cu liderii, mai ales atunci cand comunicarea este deficitara si ideile voastre foarte diferite. Incearca sa rezolvi divergentele de opinie si sa ameliorezi eventualele tensiuni cu colegii printr-o comunicare sincera si deschisa. Spune-ti mereu punctul de vedere si argumenteaza-l, invata sa spui NU si nu ii lasa pe altii sa te suprasolicite cu sarcini care nu tin de tine. Adu in discutie, atunci cand e cazul, problemele care apar la munca si incearca sa le rezolvi pasnic.

Nu iti mai place ceea ce faci?

Este posibil ca toti sa ne fi simtit asa la un moment dat. Chiar daca lucrezi 10-15 ani in acelasi domeniu sau abia ai obtinut o slujba entry-level, iti poti da seama ca ceea ce faci nu te mai reprezinta. Oamenii sunt fiinte aflate mereu in schimbare si dezvoltare, iar schimbarea poate aparea in orice moment din viata.

Daca vrei sa explorezi alte domenii profesionale, esti liber sa o faci. Nu uita! Tu esti singura persoana care te poate face fericit.

Vrei sa fii antreprenor?

Este posibil ca nemultumirea sa fie cauzata si de faptul ca nu poti evolua profesional atat de mult cat iti doresti, iar atunci iti pierzi motivatia care te facea sa iti iubesti jobul. Te afli intr-o rutina obositoare care iti epuizeaza resursele fizice si psihice, iar stresul te acapareaza usor si pune stapanire pe tine chiar si in timpul pe care nu il petreci la munca.

Daca ai calitati de lider, vrei sa conduci o echipa de oameni entuziasti si ai o idee de afacere, e timpul sa devii antreprenor. Chiar daca trebuie sa muncesti mai mult, nu te vei simti niciodata nesatisfacut si nemultumit pentru ca vei lucra pentru afacerea ta, pentru visul tau. Daca doresti sa pornesti pe acest drum, citeste AICI cum iti poate aduce fericirea viata de antreprenor.

Articol scris de,
Elena Boeru – Online & Communication Specialist

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *