Crioterapia faciala – trateaza acneea si cicatricile

Crioterapia se foloseste in cabinetele dermatologice pentru tratarea diferitelor afectiuni ale tenului, printre care se numara acneea, semnele (cicatricile) lasate de acnee, roseata tenului, dar si pentru indepartarea alunitelor nedorite. Intreaga interventie dureaza cateva minute si are efecte secundare minime.

Cum functioneaza crioterapia?

Crioterapia este o procedura prin care se formeaza cristale de gheata la nivelul pielii, in celule, si prin care se indeparteaza comedoanele (cosuri, puncte negre, puncte albe de grasime). Stratul superior al pielii se exfoliaza, iar porii sunt curatati in profunzime.

In crioterapie, se folosesc azot lichid, care se ingheata la -196 de grade Celsius sau dioxid de carbon (utilizat la o temperatura de -78,5 grade Celsius).

In functie de problemele tenului, se recurge la 1 sau mai multe terapii. De obicei, o sedinta efectuata o data pe saptamana este de ajuns. Spre exemplu, daca vrei sa reduci cicatricile lasate de acnee, e necesar sa urmezi un tratament timp de cateva luni.

Ce alte avantaje aduce crioterapia?

Crioterapia faciala minimizeaza aspectul porilor, stimuleaza productia de colagen si elastina, previne imbatranirea prematura a pielii si reda tenului aspectul tanar.

La ce sa te astepti dupa tratament?

Dupa sedinta de crioterapie, poti simti o usoara senzatie de intepatura, care se poate prelungi la cateva zile dupa aceea. De asemenea, pot aparea mici umflaturi sau roseata, care sunt tratate cu medicamente prescrise de medicul dermatolog.

Tenul trebuie sa fie mereu curat, de aceea se recomanda sa te speli pe fata de minim 2 ori pe zi. In plus, nu trebuie sa porti machiaj.

Iti recomandam:

Kräuter® Gel cu extract de Melc pentru recuperarea si infrumusetarea pielii –  cu un parfum subtil, contine un complex de ingrediente pentru regenerarea pielii care hidrateaza pielea si imbunatateste vizibil cicatricile.

Alantoina stimuleaza regenerarea pielii, proteinele hranesc si netezesc structura pielii, colagenul si elastina din extractul de Poli-Helixan ofera elasticitate pielii, previne dezvoltarea bacteriilor daunatoare pielii, calmeaza si reduce iritatiile.

Gelul contine Poly-Helixan, extract din secretie de melc, care are efect recuperator asupra pielii afectate de cicatrici, iritatii, arsuri provocate de soare, descuamari, cosuri, acnee, pete, vergeturi si riduri.

STUDIU REALIZAT: Poly-Helixan a fost testat pe 15 voluntari cu varste cuprinse intre 13-55 de ani cu cicatrici. A fost aplicata de doua ori pe zi in zona de cicatrice o formula continand 5% Poli-Helixan.

Masuratorile au fost facute inainte si dupa 30 de zile de utilizare si au aratat o crestere de 32% a elasticitatii pielii, o crestere de 17% in hidratarea pielii si o imbunatatire vizibila a cicatricii dupa 30 de zile de aplicare.

Articol scris de,
Andreea Corneanu – Junior Content Marketing

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *