Mindfulness: 4 exercitii pe care le poti face acasa

Termenul mindfulness se refera la starea pe care o ai atunci cand acorzi atentie totala la ce se intampla in jurul tau; atunci cand esti constienta de lumea in care traiesti. Meditatia mindfulness se focuseaza pe perceptie si observatie, pe concentrarea stimulilor fiecarui simt.

Ca sa ajungi in acest punct, ai nevoie de multa practica. Chiar daca poate fi un proces destul de complicat, si cu siguranta unul foarte complex, sa traiesti mindfulness iti influenteaza viata in mod pozitiv si te ajuta sa devii cea mai buna versiune a ta.

Si, ca sa inveti sa meditezi si sa fii mindfulness, ti-am pregatit cateva exercitii simple ce te vor ghida catre o viata mai fericita – fara efort sau prea mult timp pierdut.

Exercitii de meditatie si mindfulness pe care le poti face acasa

Practica acestor exercitii cere concentrare, ambitie si persistenta. Poti face exercitiile de 1-2 ori pe zi, intr-o camera luminoasa si linistita. Evita eventualele intreruperi si zgomote puternice. Inchide telefonul si celelalte aparate electronice si concentreaza-te la tehnicile de meditatie.

Exercitiul 1. Asaza-te culcata, cu fata in sus, pe o saltea de yoga. Departeaza picioarele si mainile; stai cu palmele indreptate in sus. Concentreaza-te pe respiratie, pe aerul care intra si iese din plamani.

Simte presiunea din spate, cap, coapse si brate la contactul cu podeaua. Incearca sa iti eliberezi mintea de orice gand si sa acorzi atentie numai respiratiei si senzatiilor tactile.

Exercitiul 2. Inchide lumina in camera, trage draperiile si bucura-te de senzatia de intimitate pe care o ofera intunericul. Aprinde o lumanare si pune-o pe o masuta. Asaza-te in pozitia lotus in fata lumanarii si observa flacara. Inspira si expira incet si ritmic. Nu te gandi la nimic. Concentreaza-te asupra flacarii.

Exercitiul 3. Atunci cand te trezesti, nu iti incepe ziua in graba, cu gandul la tot ce ai de facut. Deschide ochii, spune-ti in gand ca vei avea parte de i zi frumoasa, intinde-te si dezmorteste-ti corpul.

Exercitiul 4. Fii prezenta in conversatiile pe care le porti cu cei din jur. Asculta-i cu atentie, observa-le tonul vocii, atitudinea, postura si expresiile faciale. Nu ii intrerupe si nu te gandi la nimic altceva decat la ceea ce spun.

Acest exercitiu te va ajuta sa te focusezi asupra unui singur lucru (in cazul meditatiei, sa te concentrezi exclusiv asupra respiratiei), dar si sa accepti mai usor realitatea din jur si lucrurile care se intampla, fara ca tu sa le poti schimba.

Nu mai trai in trecut sau in viitor – traieste in prezent si bucura-te de viata!

Articol scris de,
Andreea Corneanu – Junior Content Marketing

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *