Beneficiile uleiului esential de pin

Uleiul de pin este folosit inca din vremea Greciei Antice, atunci cand Hipocrate il intrebuinta pentru ameliorarea diferitelor tipuri de dureri si pentru calmarea nervilor. Ceea ce il face special in aromaterapie este continutul ridicat de fenoli si substante acide cu proprietati antibacteriene si antimicrobiene.

Intrebuintari ale uleiului esential de pin:

1. Trateaza sau amelioreaza simptomele afectiunilor dermatologice: aplicat extern, este eficient in caz de psoriazis, eczeme, intepaturi de insecte, acnee, roseata, iritatii. Se recomanda diluarea uleiului in apa si aplicarea unor comprese direct pe zona afectata.

2. Are efecte analgezice: poate fi folosit cu incredere in cazul durerilor articulare musculare si pentru ameliorarea simptomelor artritei si a durerilor reumatice.

3. Este un diuretic eficient: in plus, accelereaza metabolismul si poate trata unele probleme intestinale.

4. Trateaza simptomele de gripa si raceala: este un bun decongestionat nazal, are efect expectorant, fiind un adjuvant natural in cazul tusei productive, trateaza afectiunile care pot aparea la nivelul tractului respirator.

5. Echilibreaza starile emotionale: are efect anti-stres, calmant, relaxant, elimina tensiunea nervoasa, combate oboseala suprarenala si poate tine sub control momentele anxioase.

Alte proprietati ale uleiului esential de pin: antifungic, dezinfectant natural, antiinflamator, antiseptic, antigripal, anti-aging (intinereste aspectul pielii, reduce ridurile fine), antiseboreic, eficient impotriva caderii excesive a parului, dezodorizant natural, creste capacitatea intelectuala.

Modalitati de folosire a uleiului esential de pin: in aparatul de aromaterapie, in lotiunea de masaj, inhalatii, in apa de baie, pentru imbogatirea produselor cosmetice.

Contraindicatii: uleiul esential de pin nu este recomandat pentru utilizarea interna persoanelor care sufera de afectiuni ale rinichilor. De asemenea, este interzisa utilizarea de catre femeile insarcinate, persoane care sufera de epilepsie sau cardiaci.

Uleiul esential de Pin Silvestru Kräuter® este potrivit pentru toate tipurile de piele, cu efect tonic asupra sistemului nervos si calmant asupra micilor arsuri ale pielii. Potrivit in caz oboseala si stres, dureri de cap, sau in caz de reumatism.

Are efect dezinfectant, desongestionant, antiseptic, antiinflamator si antigripal. Potrivit in caz de infectii respiratorii acute, raceala, nas infundat, bronsita, tuse, lipsa poftei de mancare, reumatism, astm, guta, anxietate.

Se toarna 2-4 picaturi in aparatul de aromaterapie pentru o sesiune de aromaterapie in propria casa. Se toarna 4-6 picaturi in uleiul de migdale pentru masaj, pentru realizarea unui masaj terapeutic. Doar pentru uz extern. Nu lasati la indemana copiilor.

Articol scris de,
Anca Cepreaga – Junior Marketing

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *