Ce poti face cu pliculetele de ceai folosite

Pentru multi dintre noi, pliculetele de ceai sunt de unica folosinta. Desigur, nu le putem folosi decat o data ca sa ne preparam o bautura delicioasa, dar de ce le aruncam dupa aceea? Poate nu stiai, dar au o multime de alte beneficii, atat in ingrijirea personala, cat si in cea a casei… si nu numai.

Descopera si tu cum poti folosi pliculetele de ceai uzate:

Prepara un ceai mai puternic. Pastreaza la rece pliculetele de ceai folosite, iar atunci cand iti prepari un ceai proaspat, adauga si un pliculet mai vechi. Va da mai multa savoare ceaiului si o aroma mai intensa. Functioneaza la orice sortiment, dar in special la ceaiul verde sau de fructe.

Scapa de cearcane si de aspectul obosit al tenului. Ceaiurile contin o multime de ingrediente benefice pielii, printre care antioxidanti si taninuri. Daca vrei sa scapi de cearcane si sa ai un look cat mai fresh, aplica in zona ochilor cate un pliculet de ceai verde sau negru. Lasa sa actioneze 10-15 minute, clateste-te cu apa rece si aplica o crema sau ser antirid si hidratant.

Ofera gust mancarii. Da, ai auzit bine! Daca gatesti paste, orez sau alte cereale (bulgur, cous-cous, quinoa etc.), poti folosi pliculetele cu ceai ca sa dai un gust special mancarii. Pune apa la fiert, impreuna cu pliculetul de ceai uzat. Inainte sa adaugi pastele sau orezul, indeparteaza plicul si fierbe ca de obicei.

Iti mai dam un sfat: foloseste ceai de iasomie sau musetel cu orez, ceai verde cu paste si ceai cu scortisoara pentru fulgii de ovaz.

Fertilizeaza plantele din ghiveci. Pastreaza pliculetele vechi de ceai, apoi fierbe-le inca o data si lasa ceaiul slab care se prepara la racit. Il poti folosi la udarea plantelor din casa.

O alta idee este sa folosesti plantele din pliculete la crearea compostului sau sa le pui la baza radacinilor plantelor. Astfel, vor avea parte de mai multi nutrienti si vor creste sanatos.

Scapa de mirosurile neplacute. Poti pune frunzele de ceai folosite in litiera pisicii pentru a absorbi mirosurile puternice specifice. Le poti aseza si pe raft in frigider ca sa pastrezi un miros proaspat. La fel, pe fundul cosului de gunoi, pentru a neutraliza mirosurile neplacute inainte ca ele sa ajunga in bucatarie.

Pentru un efect mai puternic, poti picura putin ulei esential pe pliculete de ceai. Ti le recomandam pe cele de lamaie, lavanda si eucalipt.

Alte modalitati in care poti folosi pliculetele uzate de ceai:

  • scapa de grasimea de pe vesela (lasa vasele la inmuiat in apa fierbinte, in care sa pui un pliculet de ceai)
  • ai taiat ceapa sau usturoi? Freaca-te pe maini cu plantele dintr-un pliculet folosit de ceai
  • relaxeaza-ti picioarele in apa calda (in care ai pus cateva pliculete de ceai) si scapa de mirosurile neplacute
  • fa o baie detox
  • aplica pliculetele pe fata pentru a scapa de iritatii si a reduce inflamatia
  • prepara un ceai slab din pliculetele uzate si clateste-te pe par pentru un scalp revitalizat si un par stralucitor.

Ceaiul ECO verde Chinezesc Meal Balance® contribuie la tonifierea organismului, la mentinerea capacitatii naturale de autoaparare, la neutralizarea radicalilor liberi si la eliminarea substantelor nocive din metabolism. Poate inlocui cu succes cafeaua, fiind si un excelent energizant natural.

Articol scris de,
Daniela Marc – Specialist Marketing

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *