De Sarbatori, imbunatateste-ti tranzitul intestinal si previne balonarea

Imediat vin mult-asteptatele Sarbatori de iarna, si odata cu ele si mesele imbelsugate care de cele mai multe ori ne lasa cu neplacuta senzatie de balonare pentru ca am mancat mai mult decat trebuia.

Iar balonarea, arsurile gastrice si tranzitul greoi ne pot afecta buna dispozitie. Daca vrei sa te bucuri de Sarbatori asa cum trebuie, respecta sfaturile noastre in ceea ce priveste alimentatia corecta, fara sa te abtii de la bunatatile de pe masa.

Consuma alimente care accelereaza tranzitul intestinal si combat balonarea

Te poti bucura in continuare de preparatele preferate, in timp ce introduci in dieta zilnica cateva alimente si bauturi ce iti vor regla tranzitul intestinal si vor absorbi gazele care se acumuleaza in intestin.

In plus, te vei simti mai usoara si vei avea mai multa energie. Iata care sunt micile secrete ale unei digestii sanatoase: ghimbirul (consumat in combinatie cu miere, in limonade, ceaiuri sau in mancaruri ca orez, cous-cous, smoothie-uri), ceaiul verde, apa calda cu lamaie (de preferat, bauta dimineata pe stomacul gol), scortisoara (in ceai, miere sau prajituri, tarte, fursecuri).

Sunt recomandate si alimentele bogate in fibre, care absorb gazele si combat balonarea cu succes. Poti incerca fulgii de ovaz, cerealele integrale, linte, mazare, avocado, anghinarea etc.

Nu te grabi atunci cand mananci si mesteca bine

Cand te asezi la masa, nu devora tot ce ai in farfurie in 10 minute. Nu esti la o competitie de mancat, ci la o masa la care trebuie sa bucuri de compania celor dragi si de bucatele delicioase pe care le ai in farfurie.

Asa ca, mesteca mancarea bine si nu inghiti bucatile intregi. Acest lucru usureaza si grabeste digestia, in timp ce iti ofera mai rapid senzatia de saturatie.

Ai grija la bauturile acidulate

Sucurile, sampania, apa minerala si restul bauturilor carbogazoase te baloneaza si iti da senzatia de „plin”. Cea mai buna alegerea in perioada sarbatorilor este apa. Ajuta sistemul digestiv, accelereaza tranzitul si grabeste eliminarea toxinelor din organism.

Ce poti sa mai faci ca sa combati balonarea:

  • combina alimentele corect: consuma proteinele animale (ca friptura) cu legume sau salata, nu carbohidrati (precum cartofii)
  • consuma alimente bogate in prebiotice si probiotice
  • limiteaza consumul de produse lactate
  • introdu in dieta alimente bogate in potasiu (banane, ciuperci, sparanghel)
  • consuma carbune activat sau alte suplimente alimentare digestive.

Iata ce iti recomandam:

Life Impulse® Ananas – Adjuvant digestiv este un supliment alimentar cunoscut pentru favorizarea digestiei, calmarea arsurilor stomacale, reducerea balonarilor si a diversele procese inflamatorii cronice. Ananasul contine o enzima numita Bromelaina, care favorizeaza digestia si calmeaza arsurile stomacale. Produsul este ideal dupa mese bogate.

Bromelaina ajuta organismul sa digere mai rapid proteinele din alimentele consumate, amelioreaza trombozele si tromboflebitele si poate sparge depunerile de colesterol. Ananasul participa activ la remodelarea corporala si la arderea grasimilor.

Life Impulse® Digestion Plus cu aloe vera BIO – Digestiv ajuta procesul de digestie in toate etapele sale: imbunatatirea tranzitului intestinal si refacerea florei saprofite.

Produsul pe baza de papaya, aloe vera BIO si seminte de in este o sursa complexa de fibre si enzime necesare pentru a usura procesul digestiei. Poate ajuta in refacerea florei saprofite, poate fi un real ajutor digestiv, excelent pentru o curatare intestinala.

Life Impulse® Ultimate Liver Support – Protector hepatic re la baza un complex de ingrediente ce pot ajuta la mentinerea functionalitatii normale a ficatului, poate favoriza reglarea colesterolului si poate avea efecte benefice in imbunatatirea digestiei.

Datorita substantelor continute de anghinare, acestea au actiune diuretica si coleretica (stimuleaza productia bilei de catre ficat), colagoga (stimuleaza eliminarea bilei din ficat), antitoxica hepatica si scade nivelul colesterolului din sange.

Life Impulse® Super Colon Cleanse – Detoxifiant intestinal este o combinatie de fibre vegetale, frunze de siminichie, seminte de fenicul, frunze de menta, cel mai important fiind Psyllinum Huks BIO.

Taratele de Psyllinum Huks, bogate in fibre spongioase, pot reduce pofta de mancare, imbunatati digestia si pot diminua senzatia de balonare. Frunzele de siminichie au calitati laxative si purgative, in timp ce L-Acidophilus este o bacterie “buna”, cu ajutorul careia ne putem mentine o flora bacteriana normala si un sistem digestiv sanatos.

Articol scris de,
Andreea Corneanu – Junior Content Marketing

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *