Uleiul de chimen negru – beneficii si proprietati

Uleiul de chimen negru (Nigella Sativa) a fost descoperit inca din Antichitate, atunci cand faraonii egipteni il foloseau pentru a-si ingriji pielea.

Intre timp, beneficiile i-au fost recunoscute si de restul lumii. Acum, uleiul de chimen negru este folosit in ameliorarea eczemelor, a psoriazisului si matretii. Pe langa uzul extern, face minuni si pe plan intern.

Nigella Sativa

Remediu pentru afectiuni ale pielii si nu numai

Uleiul de chimen negru se obtine prin presarea la rece a semintelor. Contine uleiuri esentiale volatile, acid palmitic, acid oleic si acid linoleic, proteine, Omega 3 si 6, caroten, vitaminele B1, B2, B3 si minerale (fier, fosfor, zinc).

Este indicat pentru ingrijirea pielii uscate, sensibile sau iritate. Are proprietati calmante, revitalizante si antiinflamatoare. Este un bun anticelulitic, mai ales in combinatii cu zat de zafea sau exfolieri cu zahar.

Stimuleaza regenerarea tesuturilor si grabeste procesul de cicatrizare, diminueaza iritatiile si reactiile alergice. Are efecte antibacteriene, ceea ce il face un aliat pentru tenul predispus la acnee.

Proprietatile terapeutice ale uleiului de chimen negru

Pentru ca egiptenii au fost printre primii care s-au bucurat de beneficiile minunatului ulei, tot ei l-au numit si „samanta binecuvantata”. La fel, si in culturile arabe, uleiul de chimen negru era cunoscut ca „seminta binecuvantarii”.

Si nu e de mirare, pentru ca uleiul de chimen negru:
  • are efecte imunostimulente: creste capacitatea de autoaparare a organismului, actioneaza ca un antibiotic natural in cazul unei infectii si neutralizeaza radicalii liberi. O cura cu ulei de chimen negru este indicata in perioadele in care gripa si raceala isi fac de cap, dar si in cazul persoanelor alergice.

ulei de chimen negru

  • o cura de minim 3 luni cu ulei de chimen negru amelioreaza simptomele neplacute ale rinitei alergice si iti intareste organismul
  • este prietenul sistemului digestiv: uleiul de chimen negru stimuleaza inmultirea bacteriilor bune din tractul digestiv, calmeaza durerile gastrice, usureaza tranzitul intestinal si combate balonarea.
  • sprijina sanatatea sistemului respirator (are efect bronhodilatator). Este adjuvant in tratarea virozelor respiratorii si tusei iritative, fiind indicat si fumatorilor si astmaticilor.

Alte beneficii ale uleiului de chimen negru: scade glicemia si rezistenta la insulina (este indicat diabeticilor), reduce tensiunea arteriala, este un tonic general excelent, ataca celulele canceroase (efect antitumoral).

Mai mult, actioneaza asupra Heliobacter Pylori si a Stafilococului auriu, are efecte antibacteriene, antioxidante, antiseptice, antifungice, antivirale, protejeaza neuronii si previne aparitia simptomelor asociate cu boala Parkinson.

Iti recomandam:

Life Impulse® NoAlergo contine o combinatie speciala de ulei din seminte BIO de chimen negru si vitamina E, ce te poate ajuta sa scapi de disconfortul suparator generat de alergii.

Uleiul din seminte BIO de chimen negru este concentrat in principii active si acizi grasi, are efect antiseptic, antibacterian, ajutand in micoze, iritatii si alergii.

Vitamina E este eficienta pentru mentinerea sanatatii pielii. Protejeaza celulele sangelui, plamanii, ficatul si mareste puterea de aparare a organismului in fata infectiilor si a alergiilor.

Articol scris de,
Daniela Marc – Specialist Marketing

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *