Tu stiai aceste lucruri despre Valentine’s Day?

Februarie este luna in care avem ocazia sa sarbatorim iubirea. Si pentru ca Ziua Indragostitilor (Valentine’s Day) este un prilej de bucurie pentru toti indragostitii, iata ce poate NU stiai despre sarbatoarea care iti ofera posibilitatea sa ii arati persoanei iubite cat de mult inseamna pentru tine.

Poate ai in plan o cina romantica la lumina lumanarilor, buchete de trandafiri rosii, bomboane de ciocolata belgiene si un vin rosu care sa iti incante gusturile… sau poate o escapada din oras alaturi de persoana iubita… indiferent ce preferi, exista o multitudine de moduri in care poti petrece de Valentine’s Day.

Dar stiai ca?

1. Valentine’s Day dateaza inca din Antichitate, atunci cand romanii sarbatoreau festivalul Lupercalia, pe data de 14 februarie.

Exista mai multe versiuni ale originii sarbatorii, dar legenda spune ca Ziua Indragostitilor este bazata pe povestea Sfantului Valentin.

Inainte sa fie martirizat, Sfantul Valentin a fost un simplu preot roman care oficia casatorii intre crestini, considerate ilegale in Roma Antica. Tocmai din aceasta cauza a fost incarcerat si condamnat la moarte, in data de 14 februarie 269 d.Hr.

2. In anii 1300, Valentine’s Day a devenit oficial o sarbatoare asociata iubirii si romantismului. A fost sarbatorita la jumatatea lunii februarie, deoarece multi au crezut ca atunci este momentul in care pasarile si-au inceput sezonul de imperechere; acesta este si motivul pentru care porumbeii sunt adesea asociati cu iubirea.

Valentine's Day

3. Prima felicitare de dragoste cu ocazia Zilei Indragostitilor a fost trimisa in secolul al XV-lea. Dar a durat pana in secolul al XVII-lea pana cand indragostitii au inceput sa isi trimita reciproc scrisori si felicitari. Iar cele din urma au inceput sa fie produse in masa abia in anul 1840.

4. In Evul Mediu, multe persoane nu stiau sa scrie si sa citeasca. Iar atunci cand trebuiau sa semneze un act oficial, in loc de semnatura puneau un „X”, pe care il sarutau, pentru a-si arata intentiile sincere.

Acum, in SUA si UK se obisnuieste ca felicitarile de Valentine’s Day sa se semneze „XOXO”, care inseamna „sarutari”.

Valentine's Day5. In zilele noastre, Valentine’s Day a devenit o afacere infloritoare pentru multe industrii. Aproximativ 55% dintre americani sarbatoresc Valentine’s Day si cheltuie aproximativ 18,2 miliarde de dolari pe an, inclusiv peste 1,7 miliarde de dolari numai pentru bomboane.

Mai mult, in medie, barbatii cheltuiesc 150 de dolari cu ocazia Zilei Indragostitilor, iar femeile 74. Destul de mult, nu-i asa?

6. Cel mai popular cadou de Valentine’s Day sunt florile, urmate de ciocolata si bijuterii.

7. Februarie este a doua cea mai populara luna pentru cererile in casatorie, dupa decembrie.

Valentine's Day gift8. In zilele noastre, se vand mai mult de 36 milioane de cutii de ciocolata in forma de inima. Dar stiai ca prima cutie de ciocolata cu aceasta forma a fost creata in anul 1868?

9. Ziua Indragostitilor se celebreaza diferit in intreaga lume. In America Latina, se numeste atat Ziua Indragostitilor (El día de los enamorados), cat si Ziua Dragostei si Prieteniei (El día del amor y la amistad).

In Japonia, numai femeile ofera cadouri barbatilor. Se spune ca atunci cand ciocolata oferita este de calitate, sentimentele de iubire sunt puternice.

10. In fiecare an, de Ziua Indragostitilor, orasul italian Verona, unde au locuit tinerii indragostiti Romeo si Julieta, primeste peste 1000 de scrisori adresate Julietei.

Articol scris de,
Elena Boeru – Online & Communication Specialist

Share
Pin
Tweet
Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *