Ce spun unghiile despre sanatatea ta generala

Frumusetea NU este superficiala, ea se construieste din interior spre exterior. Ceea ce inseamna ca pielea, cel mai mare organ al corpului uman, dar si parul si unghiile ne pot spune o multime de lucruri despre ce se intampla dincolo de „suprafata”.

Mai ales unghiile, de la textura pe care o au, la culoare si chiar la forma, iti pot oferi multe indicii daca totul este in regula (sau nu) cu sanatatea ta. Acorda-ti 1 minut si examineaza-ti cu atentie unghiile – vei observa cat de complexe sunt.

Daca observi modificari semnificative, ca decolorari, umflaturi sau modificari de forma, apeleaza la sfatul unui dermatolog cat de repede poti.

1. Ce poate ascunde textura unghiilor

Unghiile ciupite: in mod normal, unghiile sanatoase trebuie sa fie uniforme si puternice. Orice ciupitura sau exfoliere poate insemna o carenta nutritionala sau chiar un inceput de psoriazis, o afectiune cronica a pielii.

Unghiile cu crestaturi verticale: micile crestaturi care apar pe toata lungimea unghiei sunt normale odata cu inaintarea in varsta. Deci, nu sunt neaparat un motiv de ingrijorare. Unghiile sunt formate in primul rand din keratina, o proteina care se gaseste si in firul de par si in stratul superior al pielii.

Pe masura ce imbatranim, pielea si parul nostru nu raman la fel de hidratate. La fel se intampla si cu unghiile, care intampina dificultati in a se mentine hidratate.

Ce poti face? In primul rand, consuma cat mai multe alimente bogate in nutrienti, mai ales biotina, vitaminele A si E si colagen.

La fel de important e si consumul unei cantitati suficiente de lichid in fiecare zi. Un ajutor la indemana sunt suplimentele alimentare pe baza de acid hyaluronic, colagen sau keratina.

Unghii cu crestaturi orizontale: daca crestaturile sunt adanci, trebuie sa vorbesti cu un specialist. Este posibil sa suferi de o afectiune care nu ii permite unghiei sa creasca normal.

2. Culoarea poate trada infectii in organism

Pete galbene: deseori, petele galbene pot aparea ca urmare a folosirii unui produs pe care unghia ta nu il accepta (spre exemplu, atunci cand folosesti unghii acrilice sau un anume lac de unghii).

Cand se intampla asta, trebuie sa indepartezi produsul de pe unghii si sa le lasi sa „respire”. Le poti hidrata cu vitamina E, ulei de migdale dulci sau cu unt de shea.

Daca decolorarile galbene nu dispar, poate fi un semn ca suferi de o infectie fungica (ciuperca).

Pete albe: pot aparea ca urmare a unei lovituri pe care a suferit-o unghia; din fericire, ele dispar odata ce unghia creste complet, proces ce poate dura pana la 6 luni. Daca unghia a crescut complet, iar petele tot apar, este posibil sa suferi de o deficienta de zinc.

Pete negre: sunt o problema grava de sanatate care necesita vizita cat mai urgenta la medic. Adeseori, petele negre sunt insotite si de durere. Pot aparea ca urmare a cancerului de piele.

3. Cat de puternice sunt unghiile tale?

Unghiile fragile si casante: daca unghiile tale sunt atat de fragile incat le poti indoi, de vine pot fi chimicalele din detergentii cu care mainile tale intra in contact sau chiar un exces de hidratare cu lotiuni, serumuri si uleiuri.

Unghiile care se exfoliaza: unghiile aspre, lipsite de stralucire si exfoliate pot fi un semn de anemie feripriva (deficiente mari de fier in organism).

Iti recomandam

Complexul de vitamine si minerale din Life Impulse® Beauty Forte – Hair and nails , precum acidul hialuronic, biotina, zincul, Vitamina B5 si vitamina C pot imbunatati elasticitatea parului si por preveni ruperea firului de par si caderea lui. De asemenea, unghiile devin mai puternice , hidratate si stralucitoare.

Biotissima® Hyaluron & Collagen Complex contribuie la mentinerea prospetimii si elasticitatii pielii, dar si a frumusetii parului si unghiilor. Rolul acidului hialuronic si al colagenului la nivelul pielii este de a mentine cele mai importante caracteristici ale epidermei tinere si sanatoase: supletea, elasticitatea si tonicitatea.

Crema de maini hidratanta, cu ulei din sambure de struguri si migdale BIO Kräuter® – Asigura hidratare intensa, previne uscarea pielii, previne degradarea celulelor epiteliale. Are efect antiimbatranire.

Uleiul din sambure de struguri BIO imbogateste pielea cu componente active, previne iritatiile si imbatranirea prematura a pielii.

Uleiul de migdale BIO este un remediu excelent pentru revigorarea unghiilor fragile si casante, mentine supletea pielii, are rol de tonifiere si hidratare.

Articol scris de,
Daniela Marc – Specialist Marketing

Share
Pin
Tweet
Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *