Miscarea de dimineata iti poate creste productivitatea

Miscarea de dimineata nu suna chiar atat de bine? Indiferent ca esti sau nu o persoana matinala, cu siguranta nu iti e la indemana sa te trezesti inainte de ora programata ca sa faci sport. Dar, daca acest lucru iti intra in rutina, vei avea numai de castigat. Descopera mai multe in continuare:

miscarea de dimineata

Miscarea de dimineata si productivitatea in restul zilei

Rutina pe care ti-o stabilesti in fiecare dimineata te ajuta sa fii organizata si sa incepi ziua cu un mindset pozitiv. Indiferent ca e vorba de pregatirea micului dejun, citirea unor afirmatii pozitive sau ca iti acorzi un timp extra atunci cand te pregatesti – toate sunt mecanisme prin care iti faci ziua cat mai lipsita de stres.

Dar ce se intampla daca inainte sa iti incepi rutina obisnuita alergi? Sau faci 10 minute de stretching? Sau chiar un intreg antrenament? Cercetatorii in stil de viata sanatos spun ca atunci cand iti incepi ziua cu miscare:

  • vei lua decizii mai bune pe parcursul zilei
  • iti vei creste productivitatea la locul la munca
  • vei micsora nivelul de stres
  • vei creste capacitatea de concentrare si de memorare

Un studiu realizat in Australia a demonstrat ca miscarea fizica usoara, moderata sau intensa realizata dimineata poate imbunatati performanta cognitiva a subiectilor. Acest tip de performanta se refera la procesele mentale ca: luarea deciziilor sau memoria pe termen scurt. Subiectilor le-a fost testata si functia psihomotorie, atentia, memoria si modul in care iau decizii pe timpul zilei.

Rezultatele? Miscarea de dimineata este cel mai bun lucru pe care il putem face pentru sanatatea noastra fizica si mentala.

miscarea de dimineata si sanatatea mentalaMiscarea de dimineata si sanatatea mentala

Cantitatea de proteina care se elibereaza in corp atunci cand facem miscare si care actioneaza direct asupra sanatatii creierului, se mareste in momentul in care miscarea este realizata la primele ore ale diminetii.

Mai mult, nivelul de proteina se mentine stabil pana la 8 ore dupa terminarea exercitiilor. Acest lucru inseamna o mai buna performanta cognitiva si mai putin stres pe tot parcursul zilei.

Daca jobul tau presupune sa stai jos 8 ore sau mai mult, ia-ti pauze o data la 30 de minute sau macar 1 ora si plimba-te putin. Asa iti vei mentine performanta cognitiva in alerta mai mult timp.

Miscarea de dimineata si conditia fizica

Ai vazut cate beneficii ai la nivel mental daca adopti miscarea de dimineata in rutina ta zilnica. Si bineinteles, nu putem ignora si beneficiile asupra fizicului. Indiferent de forma de exercitiu pe care alegi sa o faci, corpul tau iti va multumi.

Iata ce tip de miscare iti recomandam:

  • plimbare in ritm alert
  • jogging
  • o sesiune de stretching
  • planking
  • mers cu bicicleta (statica sau nu)
  • genuflexiuni
  • abdomene
  • o sedinta de cardio.

Esti pregatit/a pentru o schimbare pozitiva in viata ta?

Articol scris de,
Daniela Marc
Specialist Marketing

Share
Pin
Tweet
Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *