Arata ca te iubesti – 10 moduri in care sa o faci!

Arata ca te iubesti! Parerea altora despre tine nu trebuie sa fie mai presus decat ceea ce simti tu in legatura cu propria persoana. Faptul ca te iubesti asa cum esti, cu toate plusurile si minusurile, te ajuta sa ai o viata fericita si implinita, plina de posibilitati si incredere in tine.

Dar cum faci acest lucru? Ce-i drept, ca sa fii implinita cu cine esti, trebuie sa parcurgi un drum deloc usor.

Iar in momentul in care ai ajuns acolo, vei stii ca:

1. Ti-ai ales prietenii si anturajul cu grija

Daca te iubesti, inseamna ca trebuie sa te respecti. Iar acest lucru se reflecta si in relatiile pe care le dezvolti de-a lungul vietii. Tine alaturi numai persoanele care iti fac bine. Ce inseamna asta? Ca vor fi alaturi de tine la nevoie si nu numai.

Cercul de prieteni adevarati este unul restrans, asa ca nu iti face griji daca ii poti numara pe degetele de la o mana. Este perfect normal!

Nu permite ca in anturajul tau sa existe persoane toxice, care vor sa te influenteze negativ sau care sunt geloase pe realizarile tale. Meriti mult mai mult si stii asta!

2. Esti atenta la dieta si miscare

Repectul si iubirea fata de propria persoana se vad cu ochiul liber. De aceea, stii ca trebuie sa ai grija ce mananci si sa te bucuri de fiecare data cand savurezi o masa delicioasa.

Nu spun sa urmezi diete si sa vrei sa ajungi ca un fotomodel din revistele de moda. Insa trebuie sa ai grija de sanatatea ta si sa mananci cat mai sanatos posibil.

stil de viata sanatos

Poti incepe cu pasi mici, de la un smoothie pe zi, la cina luata cel tarziu la ora 19 in fiecare seara sau inlocuirea meselor grele cu o salata sau cu legume. Renunta sa mananci zaharuri, sa bei sucuri carbogazoase si sa consumi prajeli, iar corpul tau iti va multumi.

Acelasi lucru se aplica si in cazul exercitiilor fizice. Au un efect benefic atat asupra fizicului, cat si psihicului. Poti citi mai multe AICI.

3. Nu uiti sa te rasfeti

O baie relaxanta, un masaj, o iesire spontana, o cina delicioasa sau o escapada in afara orasului – daca te iubesti, nu uita sa iti arati asta ori de cate ori ai ocazia. Astfel de momente iti fac viata mai frumoasa si te invata sa te pretuiesti mai mult.

4. Renunti la gandurile negative

Cine are nevoie de negativitate in viata? Cu siguranta nu tu. Daca ai invatat sa te iubesti, cu siguranta ai invatat si cum sa scapi de gandurile negative. Si asta pentru ca ti-ai dat seama ca nu te ajuta cu nimic, din contra, iti fac viata mai grea.

Daca stii cum sa traiesti in prezent si sa nu iti mai creezi scenarii alternative in minte sau sa fii pesimista in legatura cu orice, atunci ai realizat un pas foarte important spre implinirea personala.

ganduri negative

5. Imparti cu ceilalti

Poti fi cu adevarat fericita numai daca imparti ceea ce ai cu cei din jur. Fie ca e vorba de un zambet, o vorba buna, o bucatica din timpul tau sau un ajutor acordat la nevoie, vei fi cu adevarat implinita atunci cand ii faci si pe altii fericiti.

6. Ai invatat sa te ierti

Foarte multe persoane se invart in acelasi cerc vicios si raman blocate in trecut. De ce? Pentru ca nu se pot ierta. Cu totii facem greseli, dar daca nu vrem si nu stiu cum sa ne iertam si sa invatam din ele, nu mai putem evolua si vom ramane nefericiti.

7. Acorzi atentie aspectului fizic

La fel ca si in cazul dietei si sportului, aspectul fizic spune multe despre tine. Iar daca iti iubesti corpul, vei acorda o atentie deosebita modului in care arati. Daca arati bine, te simti bine. Nu ma crezi? Gandeste-te la toate momentele in care ai aratat minunat: nu-i asa ca aveai mai multa incredere in tine si erai mai sigura pe deciziile luate?

iti arati ca te iubesti

8. Te bucuri de micile placeri ale vietii

O zi insorita, o plimbare la malul marii, un pranz luat in natura, privirea apusului sau o vorba frumoasa – toate iti fac viata mai frumoasa. Iar daca ai invatat sa te bucuri de ele, inseamna ca te bucuri si de viata.

9. Esti recunoscatoare

Un om care se iubeste e un om recunoscator: pentru familia pe care o are, pentru prieteni, locul de munca, sansele pe care i le ofera viata si nu numai.

10. Stii ce iti doresti cu adevarat

Daca ai ajuns pana aici, ai indeplinit destul de multe obiective din lista ta. Mai mult, stii exact ce vrei sa faci in continuare si care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmezi in continuare. Daca stii ce iti doresti cu adevarat, inseamna ca te cunosti pe tine insuti si iti va fi mult mai usor sa realizezi ceea ce ti-ai propus.

Articol scris de,
Andreea Corneanu – Junior Content Marketing

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *