Sfaturi utile pentru un barbierit de nota 10

Barbieritul este un ritual masculin care necesita atentie si o ingrijire ulterioara completa. Daca vrei sa ai un look impecabil, fara iritatii, taieturi sau ten uscat, urmeaza sfaturile noastre si bucura-te de o ingrijire pe placul tau.

Inainte de toate, iata cateva curiozitati despre barbierit. Tu pe care le stiai?

  • cu zeci de mii de ani in urma, una din primele forme de barbierit din lume era ca barbatii sa isi taie parul facial cu ajutorul scoicilor ascutite
  • primele unelte de barbierit au luat nastere in jurul anului 3000 i.Hr. si erau facute din cupru
  • briciul de barbierit s-a inventat in secolul al XVIII-lea
  • la sfarsitul anilor 1800, barber shop-urile erau deja populare; tot atunci, s-a inventat si primul aparat de ras.

Descopera ce sfaturi sa urmezi pentru un barbierit de nota 10:

  1. Alege produsele cosmetice care ti se potrivesc

Crema de barbierit sau spuma? Pana in momentul de fata, sigur ti-ai dat seama ce functioneaza mai bine pentru tine. Insa, indiferent de produsul de ingrijire pe care l-ai ales, trebuie sa fii foarte atent la ingredientele continute.

Nu alege in graba, ci orienteaza-te spre produsele cat mai naturale, fara factori potentiali alergeni, si care ii asigura pielii o hidratare corespunzatoare.

2. Lama sau aparat de ras? Tu ce preferi?

Alegerea este subiectiva: in functie de ce ai incercat pana acum si de rezultatele pe care vrei sa le obtii. Cu masina de ras, barbieritul pare mai comod. In plus, poti folosi si diverse accesorii atasate care iti permit sa iti aranjezi parul facial in moduri diverse (tuns, contur sau ras).

Insa si lama de ras are adeptii sai, la fel ca si briciul de barbierit. Cel din urma este folosit mai ales in barber shop-uri, de catre personalul specializat.

3. Pregateste-ti tenul inainte de barbierit

Daca vrei sa previi iritatiile sau ranile, atunci e necesar sa iti pregatesti tenul inainte de barbierit. Pasii pe care sa ii urmezi sunt:

  • spala-te bine pe fata cu sapun cu glicerina sau un gel de curatare care imnoaie firul de par
  • deschide-ti porii: aplica pe fata un prosop fierbinte sau expune-ti fata la aburi timp de cateva minute (te poti barbieri imediat dupa dus).

4. Cum te barbieresti corect?

Dupa ce ti-ai pregatit tenul, poti aplica crema, spuma sau gelul de ras. Specialistii recomanda le aplici cu pamatuful special si sa lasi sa actioneze 2-3 minute.

Rade-te in directia cresterii firelor de par daca ai probleme cu firele crescute sub piele sau daca parul tau facial este gros. Desi se obtin rezultate mai bune daca te razi in directia opusa cresterii firelor de par, cresc riscurile sa te tai sau iriti.

Clateste lama de ras in apa calduta de mai multe ori pe perioada barbieritului. La final, clateste tenul cu apa rece.

Nu uita! Cu cat treci cu lama de mai multe ori asupra unei suprafete, cu atat risti sa iti iriti pielea.

5. Ingrijirea dupa barbierit

Dupa ce iti clatesti fata cu apa rece, trebuie sa folosesti neaparat aftershave sau o crema hidratanta. Alege aftershave-ul in functie de tipul tau de ten.

Poti opta pentru unul tip crema, care are si proprietati hidratante (ideal pentru pielea sensibila sau uscata), ori pentru cel lichid (recomandat tenului acneic sau gras), cu proprietati antibecteriene.

 La final, poti folosi o crema de fata hidratanta, care ajuta pielea sa se refaca mai repede.

Rutina de ingrijire pentru un barbierit „ca la carte”, fara iritatii sau taieturi

Gel de barbierit cu galbenele BIO Kräuter®:

Pregateste pielea pentru o barbierire usoara, ajutand la reducerea iritatiilor. Extractele BIO de galbenele si menta hidrateaza tenul uscat, actionand ca un excelent calmant. Reduce la minim riscul de taiere si ajuta la eliminarea senzatiei de congestionare a pielii.

Revitalizeaza pielea chiar din timpul barbieritului. Este potrivit pentru toate tipurile de ten, chiar si pentru cel sensibil.

After shave lotiune Kräuter® Mann

Lotiunea dupa ras After Shave Kräuter® contine un parfum de lunga durata si substante hidratante pentru a tonifia si reimprospata pielea masculina. Un barbierit perfect se incheie cu un after shave fresh ce reface echilibrul sanatos al pielii proaspat rasa.

Notele de varf ofera o aroma proaspata si revigoranta datorita citricelor, in timp ce notele de mijloc cuceresc si atrag prin forta plantelor aromatice precum lavanda si iasomia.

Toate sunt inglobate intr-un parfum puternic masculin si sofisticat dat de aroma lemnoasa, precum moscul si chihlimbarul din notele de baza.

After shave balsam cu galbenele BIO Kräuter®

ingrijeste pielea iritata si inrosita intr-un mod extrem de bland conferind pielii o hidratare intensa. Formula bogata in plante BIO precum musetelul si galbenelele ajuta la accelerarea procesului natural de regenerare a pielii si calmeaza pielea dupa barbierire.

Se absoarbe rapid si lasa pielea neteda si revigorata, ajutand la formarea unei bariere protectoare impotriva factorilor daunatori din mediu.

Ajuta la accelerarea procesului natural de regenerare a pielii si calmeaza pielea dupa barbierire, hidrateaza si revigoreaza pielea. Potrivit pentru toate tipurile de ten chiar si pentru cel sensibil.

Produsele NU contin ingrediente de origine animala si NU sunt testate pe animale.

Articol scris de,
Daniela Marc – Specialist Marketing

Share
Pin
Tweet
Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *