Obiceiuri sanatoase pe care sa le ai toamna

Alergii, oboseala, astenie? Spune NU si pregateste-ti corpul pentru incercarile la care il supun schimbarile specifice noului anotimp.

Chair daca crezi ca esti pregatit sa faci fata cu brio sezonului, nu este deloc rau sa treci in revista rutina de ingrijire specifica vremii atat de schimbatoare de care avem parte.

Am intocmit o lista cu cinci sfaturi care te vor mentine atat pe tine, cat si pe familia ta, in forma maxima toata toamna.

1. Adio, alergii sezoniere!

Mucegaiul, praful si polenul sunt vinovati de alergiile sezoniere. Ele vin la pachet cu stranut, ochi care lacrimeaza, secretii nazale si mancarimi. Cel mai bun mod de a combate alergiile este sa descoperi factorii declansatori. Dupa aceea, iti va fi mai usor sa ii eviti sau sa ii tineti sub control.

In ultima perioada, s-au descoperit noi modalitati de tratare a alergiilor. Spre exemplu, Organizatia Mondiala a Sanatatii considera ca acupunctura poate oferi beneficii celor care sufera de sinuzita acuta, rinita acuta sau raceala.

Life Impulse® NoAlergo contine o combinatie speciala de ulei din seminte BIO de chimen negru si vitamina E, ce te poate ajuta sa scapi de disconfortul suparator generat de alergii!*

Uleiul din seminte BIO de chimen negru este concentrat in principii active si acizi grasi, are efect antiseptic, antibacterian, ajutand in micoze, iritatii si alergii. 

Vitamina E este eficienta pentru mentinerea sanatatii pielii. Protejeaza celulele sangelui, plamanii, ficatul si mareste puterea de aparare a organismului in fata infectiilor si a alergiilor.

2. Cum impaci miscarea fizica cu vremea rece

Pe masura ce zilele devin mai scurte si noptile mai lungi, motivatia de a tine pasul cu rutina de fitness pe care ti-ai impus-o poate scadea semnificativ.

Ce poti face? Incepe-ti ziua cat de devreme poti si nu pleca de acasa pana nu faci cel putin 5-10 minute de exercitii de inviorare. Pana sa ajungi la munca, mergi pe jos de cate ori ai ocazia. Coboara cu o statie mai devreme sau alege sa mergi intr-o zi cu bicicleta (daca traseul iti permite).

Implica-te in activitati fizice pentru ca iti mentii organismul alert si astfel iti stimulezi imunitatea. Iar daca vrei sa faci jogging sau un alt sport in aer liber, vremea rece nu este o scuza, ci un impuls!

3. Un boost de imunitate in fiecare zi

Toamna este momentul perfect pentru a-ti stimula imunitatea naturala si pentru a-i oferi organismului putere sa se apere de pericolele sezoniere – raceala, gripa, dar si senzatia de oboseala constanta cu care se confrunta multi dintre noi.

Alimentele care reflecta culorile sezonului (portocaliu, rosu, galben si verde) sunt cele mai benefice organismului in acea perioada a anului.

Toamna este anotimpul perfect pentru: legumele radacinoase, pere, ridiche, ceapa, usturoi, fasole alba, pepene de iarna, conopida, dovleac, struguri, prune s.a.

Radacinoasele au un continut ridicat de alicina, ceea ce reduce zaharul din sange. Au proprietati antiinflamatorii si antioxidante puternice, menite sa sprijine plamanii si intestinul gros.

Suplimenteaza-ti aportul de vitamina C, D3 si acizi grasi Omega 3, 6 si 9.

4. Stai la soare, chiar daca se ascunde dupa nori

Incearca sa petreci cat mai mult timp afara, sa respiri aer curat si sa stai in lumina naturala. Acest lucru iti va imbunatati starea de spirit si iti va da energie. Chiar daca soarele nu mai este atat de vizibil si puternic, asta nu inseamna ca nu are efecte asupra ta.

Una dintre cauzele aparitiei asteniei de toamna este expunerea limitata la lumina naturala, de care organismul tau are nevoie pentru a-si regla ceasul biologic.

Petrece cat mai mult timp afara si ia-ti o mica parte din necesarul zilnic de vitamina D3, care sustine functionarea sistemului imunitar si imbunatateste starea de spirit.

Vitamina D este produsa la nivelul pielii dupa expunerea la razele soarelui. Life Impulse® D3 Complex este un supliment alimentar ce contine vitamina D3 (2000 IU), K2 și Omega 3 vegetala si contribuie la:

>> mentinerea sanatatii oaselor
>> imbunatatirea starii de spirit
>> sustinerea functionarii sistemului imunitar
>> sustinerea buna functionarii sistemului cardiovascular

5. Acorda atentie modului in care te hranesti

Trecerea de la toamna la iarna poate fi o perioada destul de grea in ceea ce priveste alimentatia. Vremea rece ii poate face pe cei mai multi dintre noi sa manance in exces. Dar, exista modalitati eficiente prin care sa iti reduci poftele culinare.

Mentinerea unei rutine obisnuite de antrenament este pe primul loc. Daca mananci mai mult, trebuie sa te misti mai mult. In al doilea rand, incercati sa eviti supraalimentarea si ridica-te de la masa inainte sa simti senzatia de prea plin.

Respecta aceste sfaturi si bucura-te de o toamna lipsita de griji!

Articol scris de,
Valentina Ciobanu
Brand & Marketing Manager

Share
Pin
Tweet
Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *