Principii de antreprenoriat pe care trebuie sa le imbratisezi

Principii de antreprenoriat? Ai mai auzit de ele sau le-ai citit in diferite publicatii, dar niciodata nu te-a interesat sa le pui in aplicare?

Indiferent ca esti la inceput de drum sau nu, trebuie sa te ghidezi dupa niste principii bine stabilite ca sa ai succes. Noi am ales cateva dintre ele care te vor ajuta sa te dezvolti personal si sa iti cresti afacerea fara prea mult efort.

Iata cateva dintre lucrurile pe care trebuie sa le faci ca sa reusesti in lumea antreprenoriatului:

1. Pot mereu sa ma imbunatatesc!

Exista intotdeauna ceva ce poti face pentru a fi mai bun, atat pe plan personal, cat si profesional. Trebuie sa te gandesti ca fiecare zi in care te trezesti este o oportunitate ca sa faci ceva mai bine: sa adopti obiceiuri mai sanatoase, sa te inscrii la un curs, sa faci mici schimbari in rutina zilnica si multe altele. Tot ce trebuie sa faci este sa iti doresti!

2. Perseverez chiar si atunci cand sunt frustrat!

In zilele noastre, capacitatea de a face fata cu brio situatiilor stresante este din ce in ce mai greu de obtinut. Fiecare dintre noi, dar mai ales antreprenorii, trebuie sa invete ca fiecare lucru necesita timp si perseverenta din partea lor.

Daca au intampinat un obstacol, trebuie sa stie cum sa reactioneze pozitiv, sa gaseasca solutii si sa persevereze indiferent de situatie.

3. Principii de antreprenoriat: Nu fug de greseli, ci invat din ele!

A gresi este uman. Ai auzit asta de multe ori, dar poate nu te-ai gandit niciodata serios la ce inseamna. Fiecare carte care a fost scrisa, fiecare idee care a fost gandita, fiecare inventie au fost rezultatul unor respingeri initiale sau a unor esecuri.

Greselile ne imping inainte. In loc sa-ti fie frica de esecuri, priveste-le ca pe niste rituri de trecere necesare ca sa evoluezi si sa inveti o lectie. Fii curajos, apoi ajuta alti oameni sa evite aceleasi capcane.

4. Sunt inspirat de oamenii care reusesc!

Cateodata se intampla, chiar daca in subconstient, ca atunci cand vedem pe cineva (in special pe un prieten / membru al familiei) ca se descurca mai bine decat noi, sa gasim motive sa ne subapreciem.

Dar, in loc sa invalidam realizarile altora sau sa ne incarcam cu ganduri negative despre propria persoana, ce trebuie sa facem este sa ne inspiram din succesul lor.

Cand cineva realizeaza ceva ce iti doresti si tu sa faci, intrebarea pe care ar trebui sa o pui nu este De ce sunt mai buni decat mine?, ci Cum pot face la fel? Odata ce ai aceasta schimbare mentala, vei putea sa te concentrezi mult mai clar asupra dezvoltarii tale ca antreprenor.

5. Pot invata orice vreau!

Creierul tau este incredibil si are resursele necesare care te ajuta sa evoluezi si sa inveti lucruri noi tot timpul vietii. Niciodata nu este prea tarziu sa te specializezi intr-un domeniu sau sa iti urmezi pasiunile. Chiar si inceperea unei afaceri se poate invata. Ai nevoie doar de o abordare corecta, rabdare, un plan definitivat si, mai ales, incredere in tine.

6. Pot face diferenta prin efort si atitudine!

Modul in care percepi lucrurile influenteaza rezultatele pe care le obtii. Totul incepe cu tine si cu atitudinea ta. Tu esti instrumentul! Daca te concentrezi continuu pe motivul pentru care ceva va fi prea greu de realizat, atunci obiectivul respectiv va parea mult mai greu de atins.

Daca te concentrezi pe ideea ca de ce un obiectiv este posibil, indeplinirea lui ca va fi mult mai usoara. Dupa o perioada de timp, vei realiza ca, in multe cazuri, evenimentele sunt doar evenimente – iar impactul pe care il au asupra vietii noastre este dat in intregime de modul in care le percepem.

Cand iti schimbi comportamentul si atitudinea, vei influenta foarte mult rezultatul oricaror obstacole cu care te confrunti.

7. Imi place sa ma provoc!

La fel ca tendinta noastra de a evita greselile, evitam adesea si provocarile. deoarece, in creierul nostru, „provocarea” duce de obicei la esec. Dar, evitarea provocarii inseamna ratarea sanselor in schimbul sigurantei pe termen scurt. Iar ca antreprenor, trebuie sa evoluezi constant, odata cu piata si cu nevoile in schimbare ale clientilor tai.

Tu ce principii de antreprenoriat urmezi?

Articol scris de,
Elena Boeru – Online & Communication Specialist

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *