Colagenul activ, proteina minune pentru un par voluminos

colagenul activ

Colagenul este o proteina naturala care ne ajuta pielea sa isi mentina fermitatea si previne aparitia prematura a ridurilor. Este un ingredient revolutionar in rutina de ingrijire cu o multime de beneficii pentru frumusete.

Dar stiai ca este util si pentru par? Are proprietati hidratante, regenerante si volumizante. 

Colagenul este cea mai abundenta proteina din corp, reprezentand aproximativ o treime din compozitia totala de proteine.

Face parte din compozitia oaselor, pielii, muschilor, tendoanelor si ligamentelor. Colagenul se gaseste si in multe alte parti ale corpului, inclusiv vase de sange, cornee si dinti.

Exista cel putin 16 tipuri de colagen. Cele patru tipuri principale sunt de tip I, II, III si IV, fiecare cu un rol diferit in corp:

  • Tipul I: reprezinta 90% din colagenul corpului – ofera structura pielii, parului, oaselor, tendoanelor, cartilajului fibros, tesutului conjunctiv si dintilor
  • Tipul II: se gaseste in cartilajul elastic, care intra in compozitia articulatiilor
  • Tipul III: sprijina structura muschilor, organelor si arterelor
  • Tipul IV: se gaseste in straturile pielii.

La nivel molecular, colagenul formeaza structuri dure care contribuie la construirea vaselor de sange si a tendoanelor si are rol in buna functionare a articulatiilor.

Organismul uman produce colagenul de care avem nevoie in mod natural, dar acest lucru incetineste pe masura ce imbatranim. De aceea, mai ales dupa varsta de 35 de ani, ne confruntam cu aparitia ridurilor si durerilor articulare, un par tern si lipsit de volum.

De ce parul meu nu are volum?

Iti doresti un par sanatos, puternic si voluminos? Inainte sa incerci tot felul de remedii in incercarea de a-i recupera volumul, trebuie sa descoperi care e cauza pentru care parul tau si-a pierdut vitalitatea.

Iata cateva dintre ele:

  • Parul tau are tendinta de ingrasare: sebumul in exces secretat de glandele sebacee la nivelul scalpului, in combinatie cu praful acumulat pe timpul zilei si umiditatea din aer ii dau parului un aspect tern si lipsit de volum
  • Firul de par este prea subtire: daca te incadrezi la acest tip de par, stii deja care ii sunt beneficiile. Din nefericire, este foarte dificil sa ii acorzi un volum de durata.
  • Rutina de ingrijire: lipsa unui par cu volum poate fi cauzata si de cauze externe, ca sampoanele si balsamurile pe care le folosesti. Daca nu sunt adaptate tipului tau de par si necesitatilor lui, rezultatele pe care le obtii nu vor fi cele asteptate.

Mai mult, respecta indicatiile de utilizare si nu aplica masca sau balsamul prea aproape de radacina firului de par, nu folosi o cantitate prea mare de produs si clateste-te bine dupa fiecare samponare.

Colagenul activ si beneficiile lui pentru par

colagen activ pentru par

Colagenul poate ajuta la stimularea cresterii parului, reducand caderea lui cauzata de stres sau inaintarea in varsta, in timp ce il mentine puternic si stralucitor!

Imbraca firele de par intr-un strat protector si le mareste diametrul. Astfel, parul tau va parea mai gros si va fi mai stralucitor.

O mare parte dintre felurile in care colagenul afecteaza sanatatea parului are legatura cu modul in care ne afecteaza si pielea, care este cel mai mare organ al corpului.

Colagenul constituie 70% din pielea noastra si se gaseste in derm. Dermul este stratul mijlociu din pielea umana si locul unde se gasesc foliculii de par, care regleaza cresterea parului.

Mentinerea integritatii dermului este modul in care colagenul va ajuta foliculii de par – si, prin urmare, parul! Cu alte cuvinte, colagenul iti ajuta parul sustinandu-l de la radacina:

  • Colagenul poate imbunatati cresterea, volumul si lungimea parului
  • Colagenul poate ajuta la reducerea caderii parului
  • Colagenul poate ajuta la mentinerea parului stralucitor

Cresterea si regenerarea parului pot fi sustinute de colagen datorita proprietatilor sale antioxidante. Prin mentinerea calitatii foliculilor de par, parul tau va continua sa se regenereze si sa creasca in mod natural.

De asemenea, colagenul contribuie la crestea in volum – s-a descoperit ca este capabil sa largeasca diametrul firelor de par, oferind parului un aspect mai bogat.

Iti recomandam:

sampon si balsam cu colagen activ

Sampon cu colagen activ pentru extra volum Biotissima® – colagenul, ingredientul activ care creeaza extra volum, este obtinut din seminte de ovaz ce au proprietatea de a intari firul de par, conferindu-i fermitate de la radacina pana la varfuri.

Rodia, urzica, uleiul de avocado si vitamina E intaresc si hidrateaza intens parul, fara a-l incarca.

Pantenolul are un efect anti-iritant care poate readuce scalpul la echilibrul sau natural.

Balsam cu colagen activ pentru extra volum Biotissima® – colagenul, ingredientul activ din compozitie, asigura volum vizibil mai mare firului de par, oferind un efect de lifting natural.

Extractele speciale naturale precum rodia, untul de shea, uleiul de avocado, pantenolul si vitamina E hranesc parul in profunzime, ofera o stralucire intensa si un aspect mult mai sanatos.

Ingrijeste-ti parul si bucura-te de el! Produse pentru toate tipurile de par, in special pentru parul subtire, fragil, lipsit de volum.

Articol scris de,
Anca Cepreaga – Junior Marketing

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *