NADH, energizantul natural pentru creierul tau

nadh

NADH (Nicotinamida-adenin dinucleotida) este o coenzima prezenta in mod natural in toate celulele vii. Este necesara in dezvoltarea celulara si in producerea de energie la nivel celular.

Daca si tu te confrunti cu o stare de oboseala continua, epuizare, stres, chiar si irascibilitate, e posibil sa iti suprasoliciti creierul. Ca prima masura, este indicat sa acorzi o atentie deosebita dietei.

Elimina sau limiteaza cantitatea de zahar si produse procesate, alcool, faina alba procesata, prajeli, indulcitori artificiali si ai grija la excesul de cafea. Toate acestea ne afecteaza creierul si implicit capacitatile cognitive, mai ales daca sunt folosite in cantitati mari, pe perioade lungi de timp.

In al doilea rand, gandeste-te la aportul zilnic de nutrienti pe care ii obtii din alimentatie sau anumite suplimente. Ca sa functioneze in parametri optimi, creierul are nevoie de o cantitate suficienta de:

Un rol important il are si NADH-ul, descoperit in 1906 de Arthur Harden si William Young. Cercetarile sustin ca stimuleaza productia neurotransmitatoarelor dopamina, noradrenalina si serotonina.

Imbunatateste claritatea mentala, puterea de concentrare si lupta impotriva efectelor imbatranirii

sanatatea creierului

O treime din totalitatea energiei pe care o foloseste organismul este utilizata de creier. De aceea, dintre toate organele din corp, creierul este cel mai afectat atunci cand organismul ramane fara energie.

Este demonstrat stiintific faptul ca pe masura ce cantitatea de NADH creste, intreg organismul se incarca cu mai multa energie.

Odata cu inaintarea in varsta abilitatea organismului de a absorbi si retine nutrienti si vitamine scade, de aceea este foarte important sa imbunatatim zilnic aportul de NADH din organism.

NADH faciliteaza transferul de energie catre celulele noastre din alimentele pe care le consumam printr-un proces numit oxidare. In conditii normale, ori de cate ori celulele noastre trebuie sa indeplineasca anumite functii, acestea consuma energie, care se gaseste sub forma de acizi grasi si glucoza.

NADH indeplineste sarcina de a obtine aceste surse de energie din sange catre celulele care o necesita. Este responsabil pentru efectuarea proceselor biologice legate de imbatranire. Un aport suficient de NADH previne imbatranirea celulelor si are un rol antioxidant puternic.

Alte beneficii ale NADH:

  • ajuta in combaterea sindromului de oboseala cronica (stare de oboseala severa care depaseste 6 luni ca durata si nu este consecinta directa a unei boli propriu-zise)
  • creste performanta ateletica
  • imbunatateste claritatea, memoria si capacitatea de concentrare
  • intareste sistemul imunitar (da celulelor albe energia necesara sa lupte cu „intrusii”)
  • are efect antioxidant (oxidarea are loc atunci cand un atom numit radical liber „fura” moleculele de oxigen de la alti atomi si lasa o urma de celule deteriorate in urma sa. Antioxidantii actioneaza impotriva oxidarii prin furnizarea de molecule de oxigen pentru radicalii liberi. Astfel, oxidarea este redusa, iar celulele raman sanatoase.)

Surse naturale de NADH

surse naturale de nadh

Fiind un produs natural, se gaseste cu usurinta in alimente, in principal in tesutul muscular al carnii de pasare si de peste, dar si in produsele pe baza de drojdii.

Totusi, nu exista suficiente date ca sa stim sigur daca organismul uman poate obtine o cantitate suficienta de NADH din alimentele pe care le consumam zilnic.

Spre deosebire de alti nutrienti esentiali pe care ii obtinem fara probleme din dieta, NADH este sintetizat in organism din aminoacizi. Ca atare, singura modalitate de a-i creste nivelul este prin introducerea in dieta a suplimentelor care il contin.

Tine minte! Singurul element de care organismul are nevoie pentru a produce NADH este niacina, care se gaseste in abundenta in carnea de pasare, peste gras, alune, avocado, sparanghel, broccoli, cartofi si ficat.

Iti recomandam:

life impulse nadh

Life Impulse® NADH Plus este un produs pentru memorie, eficient pentru oamenii care trec prin perioade stresante sau aglomerate ce imbunatateste performanta cognitiva si memoria:

  • actioneaza ca un energizant fizic si mental
  • mentine mintea limpede si clara pe parcursul zilei marind eficienta activitatii intelectuale
  • produce energie in toate celulele organismului
  • reduce stresul oxidativ (are efect antioxidant)
  • imbunatateste starea de spirit, a energiei, a concentrarii si a memoriei
  • reduce efectele imbatranirii
  • stimuleaza si intareste sistemul imunitar.

Articol scris de,
Daniela Marc
Specialist Marketing

Share
Pin
Tweet
Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *