2 litri de apa pe zi pentru un organism mai sanatos

2 litri de apa pe zi? Suna cam greu, nu-i asa? Dar te-ai trezit vreodata dimineata si ti s-a parut ca tenul tau ar mai avea inca nevoie de odihna? Atunci cand pielea are un aspect tern, uscat sau se exfoliaza brusc, inseamna ca organismul tau este deshidratat.

Corpul uman este, in medie, 60-65% apa, cu anumite variatii in functie de varsta, sex si stil de viata. Apa din organism se consuma insa prin transpiratie si alte procese fiziologice, de aceea este importanta hidratarea.

2 litri de apa pe zi

Apa este un element esential al vietii. Un om poate trai pana la o luna fara hrana, insa numai o saptamana fara apa.

Pentru cele mai bune efecte, trebuie sa bei apa pe stomacul gol. Evita consumul de apa in timpul mesei sau dupa pentru ca iti va ingreuna digestia. Atunci cand bem apa inaintea mesei, evitam sa consumam mancare in exces.

Evita cat de mult poti apa imbuteliata in sticle de plastic. Pe langa substantele cu posibile efecte toxice pe care le contine, este bogata si in microparticule din plastic.

O solutie este sa filtrezi apa de la robinet acasa si sa o pui intr-un recipient din sticla pe care sa il iei cu tine in geanta atunci cand iesi in oras.

Beneficiile consumului a 2 litri de apa pe zi

apa cu lamaie

Chiar daca uneori poate parea greu sa te tii de regula celor 2 litri pe zi, trebuie sa stii ca eforturile tale vor fi rasplatite! Iata cateva dintre beneficiile de care ai parte daca te hidratezi corect:

  • Plus de energie. Un pahar de apa la momentul potrivit poate combate senzatia de oboseala de care pare ca nu reusesti sa scapi nicicum. Atunci cand intervine deshidratarea, sistemul nervos se simte incomod si reactioneaza ca atare.
  • Frumusete radianta. Deshidratarea prelungita accentueaza imperfectiunile si ridurile. Asadar, gandeste-te la apa ca la cea mai simpla solutie de ingrijire a pielii, cu efecte de curatare si netezire vizibile intr-un timp foarte scurt.
  • O digestie mai usoara. Apa ajuta la eliminarea toxinelor si la un tranzit intestinal mai usor.
  • O rezistenta fizica mai buna. Apa se intelege de minune cu sistemul muscular, ajutand atat la conturarea musculaturii, cat si la o rezistenta mult mai buna la efort. De aceea, sportivii au in permanenta in apropiere un recipient cu apa.
  • Inlesneste functionarea rinichilor. Una dintre cauzele aparitiei pietrelor la rinichi este neglijarea necesarului de apa al organismului. Astfel, impuritatile se acumuleaza la nivelul tesutului, iar urmarile pot fi dintre cele mai dureroase.
  • Pierderea in greutate. Un pahar de apa inainte de masa te ajuta sa-ti tii in frau pofta de mancare si te salveaza de la mesele prea bogate.

Truc care sa-ti aduca aminte sa bei suficienta apa in fiecare zi: tine apa langa tine! Alege un recipient special sau unul personalizat si tine-l aproape.

Iti recomandam:

Carafa din sticla de calitate Super Water, cu o capacitate de 1,2 litri poate fi accesoriul tau special care te indeamna sa-ti mentii organismul hidratat. Este potrivita atat pentru apa, cat si pentru suc proaspat de fructe sau ceai.

Imbunatateste apa pe care o bei folosind Complexul de minerale si oligoelemente Super Water. Completeaza necesarul zilnic de bor, magneziu, sulf si alte oligoelemente esentiale pentru vitalitate!

Descopera o modalitate delicioasa prin care sa bei apa, chiar AICI – apa cu fructe pentru un efect detox.

O viata fericita incepe cu sanatatea organismului tau!

Articol scris de,
Daniela Marc – Specialist Marketing

Share
Pin
Tweet
Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *