Par bogat si rezistent, indiferent de vreme

Par bogat si rezistent, indiferent de vreme

Ti se intampla in aceasta perioada sa constati ca hainele iti sunt pline de fire de par cazute si, incet incet, acest lucru te pune pe ganduri?

Nu e cazul sa te sperii – dimpotriva, acest proces este cat se poate de comun pentru acest anotimp, schimbarile de vreme influentand vitalitatea parului si putand conduce la caderea sa excesiva.

Timp de cateva saptamani, in aceasta perioada, poti pierde cu pana la de 2-3 ori mai multe fire de par decat in mod obisnuit. Oricum, in orice moment, aproximativ 90% din firele tale de par se gasesc in faza de crestere si pierzi, in mod normal, cam 100 de fire de par pe zi.

Firul de par are o durata de viata care poate fi cuprinsa intre 4 si 8 ani. Dupa acest timp, firele de par cad in mod natural, pentru a face loc unora noi.

Parul se regenereaza pe toata durata vietii, singura diferenta fiind ca, pe masura ce inaintezi in varsta, procesul incetineste.

Ritmul de crestere, aspectul si rezistenta parului depind insa si de alti factori, printre care:

Aportul de vitamine

Pentru a avea stralucire si vitalitate, parul are nevoie de o „hrana” variata si sanatoasa. Daca organismul are carente de anumite vitamine sau substante minerale, acest lucru se rasfrange si asupra parului, care devine tern, uscat si slabit.

Acelasi lucru se intampla si in urma unor diete drastice, care sunt complet nesanatoase atat pentru par, cat si pentru organism per ansamblu. Sanatatea parului depinde de un nivel optim al vitaminelor A, B, C, D si E, dar si de echilibrul de zinc, fier sau sulf din organism.

Stresul

Atunci cand treci printr-o perioada incarcata din punct de vedere emotional, circulatia sangelui poate avea de suferit.

Acest lucru poate afecta inclusiv scalpul, impiedicand irigarea corespunzatoare a radacinilor firelor de par. Ca urmare, acestea pot deveni slabite, desprinzandu-se mai usor si in numar mai mare.

Produsele de styling, coafatul si vopsitul parului

Folosirea in exces a produselor de coafat, vopsirea frecventa a parului si folosirea accesoriilor de aranjare a parului, care-l supun la temperaturi extreme, pot afecta stralucirea parului, dar si aspectul sau general.

Factorii de mediu

Temperaturile crescute, razele UV, umezeala si vantul sunt numai cativa dintre factorii agresivi cu care parul tau se poate confrunta.

Echilibrul alimentar, psiho-emotional si solutiile sanatoase pentru ingrijirea parului pot fi cheia unui par cat mai bogat si stralucitor.

Iti recomandam:

Ajuta-ti parul sa arate si sa se simta minunat, indiferent de vreme, cu samponul cu cofeina si plante BIO Kräuter®.

Imbogatit cu extract de cafeina, samponul impiedica pierderea firelor de par, protejeaza radacina si confera energia necesara cresterii sanatoase.

Curata scalpul in profunzime. Datorita extractului de cofeina, radacina firului de par este protejata. Procesul de crestere este grabit, parul recapatandu-si stralucirea.

Este recomandat pentru toate tipurile de par si este bogat in ingrediente BIO. Are un PH neutru si hraneste parul in profunzime.

Alege solutiile sanatoase pentru ingrijirea parului tau si bucura-te un par puternic si plin de vitalitate!

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *