In antreprenoriat NU exista perfectiune

Drumul unui antreprenor este presarat atat cu reusite, cat si cu momente mai putin bune. Ca sa te mentii motivat si sa dai 100% sau mai mult pentru afacerea ta, trebuie sa intelegi ca in antreprenoriat NU EXISTA PERFECTIUNE.

Toata lumea care a pornit pe drumul antreprenoriatului a avut sau are parte de esecuri. Important este sa inveti sa treci peste situatiile dificile, sa ai incredere in tine si in ideea ta de afacere, sa iti asumi greselile, sa inveti din ele si sa mergi mai departe.

De ce antreprenorii nu sunt perfecti?

Ti se pare usor sa te incadrezi intr-un tipar si sa faci lucrurile ca toti cei din jurul tau? Sa fi un antreprenor de succes inseamna sa realizezi ceva ce nu a mai fost facut pana atunci. 

Antreprenoriatul si oportunitatile

Antreprenorii au nevoie de o convingere puternica in viziunea lor. Deseori, trebuie sa aiba abordari neconventionale pentru a-si atinge obiectivele. Si, odata cu aceste abordari si riscuri, pot aparea si esecurile.

Dar, asta nu inseamna ca trebuie sa iti fie frica sa faci pasul urmator. Acorda atentie tuturor oportunitatilor pe care le ai prin care poti imbunatati ceva – este ceea ce face munca interesanta si plina de posibilitati. Decat sa te temi ca esti diferit, imbratiseaza acest lucru si actioneaza!

Esecul face parte din afacere

Perfectiunea nu exista, mai ales in afaceri. Obisnuieste-te cu gandul ca nu va iesi totul din prima incercare asa cum te astepti. Poti avea probleme cu modul in care produsele sau serviciile pe care le pui la dispozitie sunt primite de clienti, cu criticile sau cu castigurile obtinute.

Ce trebuie sa faci e sa inveti din greseli, sa ceri sfatul persoanelor autorizate si cu experienta si sa iti imbunatatesti afacerea in mod constant, satisfacand (si chiar depasind) cerintele pietei.

Stresul afecteaza viziunea asupra antreprenoriatului

Se intampla de multe ori sa te simti stresat si sa nu stii de ce. Si, odata cu stresul, pot aparea si problemele. Ca sa il combati cu succes, trebuie sa stii care e cauza lui.

Daca e volumul mare de munca, imparte responsabilitatile, daca angajatii nu iti impartasesc viziunea, incearca sa o implementezi mai bine. Descopera ce anume te streseaza, ia lucrurile pas cu pas si rezolva-le! Adu-ti aminte, nu esti un supererou, ci un antreprenor!

SFAT!

Un antreprenor trebuie sa fie un lider care sa inspire oamenii, nu un sef autoritar care sa ceara fara sa dea nimic inapoi. Un lider de succes lucreaza alaturi de echipa lui si obtine ce e mai bun pentru angajatii sai si din afacere.

De asemenea, este indicat ca orice antreprenor sa aiba un mentor care sa il ghideze si sa ii ofere o noua perspectiva atunci cand se afla intr-un impas.

Tu ce parere ai? Exista perfectiune in antreprenoriat?

Articol scris de,
Elena Boeru – Online & Communication Specialist

Share
Pin
Tweet
Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *