Durerile de spate si miscarea: incompatibile?

Durerile de spate care te-au impiedicat sa te bucuri de clipele petrecute alaturi de cei dragi? Daca ti s-a intamplat acest lucru, probabil ca te gandesti ca ai interdictie la miscare si ca cel mai bine ar fi sa te feresti pe cat posibil de sport.

Acesta este insa, de cele mai multe ori, un mit. Dimpotriva, in majoritatea cazurilor, un stil de viata sedentar este cea mai neinspirata alegere pe care o poti face.

durerile de spate

Durerile de spate: 1 din 5 adulti sufera de dureri de spate

Adevarul este ca durerile de spate reprezinta o afectiune foarte frecventa – specialistii spun ca 1 din 5 adulti sufera de dureri de spate care se intind pe o durata de cateva luni.

In principal, cauzele sunt de doua feluri:

  • de natura inflamatorie (aparand, de regula, dupa varsta de 40 de ani)
  • de natura mecanica (acestea pot aparea la orice varsta, adesea in urma unor traumatisme sau a unui exces de efort fizic). In acest caz, atunci cand durerile sunt foarte puternice, in prima faza se recomanda, fara niciun dubiu, repaos total pana la disparitia durerii. Apoi, insa, este esential sa actionezi rapid pentru a evita ca durerile sa reapara. Solutia: intarirea muschilor spatelui prin miscare regulata (zilnica, la inceput).

Afectiunile coloanei persista (si pot degenera) daca muschii care ar trebui sa sustina vertebrele nu sunt suficient de dezvoltati pentru a-si indeplini rolul. Exercitiile fizice mentin mobilitatea si forta musculaturii spatelui, o conditie de baza in vindecarea afectiunilor coloanei.

Miscarea si durerile de spate

Desigur, nu orice tip de sport sau de miscare este recomandat in cazul durerilor de spate, asa ca nu te grabi sa iti faci un abonament la sala de fitness sau sa incepi sa alergi in fiecare zi.

Miscarile de torsiune, aplecarile bruste, presiunea pe coloana si socurile repetate nu fac decat sa inrautateasca problema. In schimb, apeleaza la un kinetoterapeut sau la un specialist in recuperare sportiva care, in functie de localizarea durerii si caracteristicile acesteia, va sti sa-ti alcatuiasca un program de miscare potrivit.

Este foarte posibil ca, inainte de a concepe programul de recuperare, specialistul sa-ti recomande un CT (Computer Tomograf) sau un RMN (Rezonanta Magnetica), doua investigatii specifice care indentifica problema cu exactitate inca de la inceput.

Nu renunta la miscare dupa ce problema pare ca a disparut

Daca ai avut de suferit din cauza durerilor de spate, atunci un stil de viata in care miscarea ocupa un loc important este singura cale de a pastra starea de bine pe care ai obtinut-o.

In mod ideal, dupa intarirea musculaturii, poti trece la un program de antrenament mai complex (tot sub indrumarea specialistului) care nu numai ca te va ajuta sa obtii performante fizice din ce in ce mai bune, dar va contribui in mare masura si la o silueta de invidiat.

Iti recomandam:

Gel incalzitor Puterea Ursului® cu plante BIO Kräuter®

Foloseste-te de darurile naturii pentru a combate durerea. Gelul Puterea Ursului cu plante BIO de la Kräuter® contine o combinatie eficienta de gingseng, menta, eucalipt si vita de vie care atenueaza durerile musculare, calmeaza inflamatiile si stimuleaza circulatia sangelui.

Power ROLL by Puterea Ursului®, cu plante BIO Kräuter®

Power ROLL by Puterea Ursului®, cu plante BIO Kräuter® este un produs consacrat in gama Kräuter®. Acesta este inspirat de catre cunoscutul gel Puterea Ursului® care are proprietati antiinflamatorii si amelioreaza durerile musculare.

Avantajul acestuia este ca aduce puterea gelului intr-un Power Roll concentrat, usor de transportat, care te poate scapa de durerile musculare oriunde esti. Fie ca il iei cu tine la birou sau il porti mereu in geanta pentru sport, power roll-ul are efect puternic incalzitor si se absoarbe rapid, datorita formulei sale inovatoare.

Ai intotdeauna grija de sanatatea ta!

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *