Proteina de orez, sursa vegana de nutrienti esentiali

Proteina de orez este o alternativa naturala, potrivita pentru persoanele vegetariene sau vegane, care vor sa isi suplimenteze dieta in mod sanatos.

Pudrele proteice sunt foarte populare in randul oamenilor cu o alimentatie sanatoasa sau a celor care au un stil de viata activ. Exista o multime de variante: pudra de soia, mazare, cacao, zer, oua, canepa etc.

Iata care sunt beneficiile pe care ti le aduce proteina de orez:

Este usor de digerat

Spre deosebire de proteinele extrase din zer, proteina de orez este mult mai usor de digerat. Nu creeaza disconfort, balonare sau deranjari stomacale.

In plus, se absoarbe rapid si este asimilata de organism imediat dupa ingerare. De aceea, este recomandata imediat dupa antrenament, pentru ca ajuta corpul sa se refaca in urma efortului depus.

Sustenabil si vegan

Daca ai nevoie de un aport crescut de proteine, de ce sa nu alegi variantele vegane si cruelty-free? Proteina de orez este o alegere mult mai eco-friendly decat cea din zer. Creeaza mai putine emisii de carbon si foloseste mai putine resurse in procesul de productie.

Regleaza colesterolul si glicemia

Da, ai citit bine! Proteina de orez este un aliat natural pentru sanatatea inimii tale. Incetineste rata de absorbtie a carbohidratilor „rai” pe care ii consumi, previne cresterea brusca a glicemiei si stabilizeaza nivelul zaharului din sange.

Sursa de aminoacizi esentiali

Desi nu este o sursa completa de proteina (adica nu contine toti aminoacizii), proteina de orez este bogata in 18 aminoacizi.

Dar asta nu e o problema! Daca ai o dieta sanatoasa, cu siguranta poti obtine toti aminoacizii esentiali pe parcursul zilei. Daca nu, poti amesteca proteina cu orez cu alte tipuri de proteine pudra, cum ar fi cea de canepa sau de cacao.

Imbunatateste structura corporala

Ce inseamna acest lucru mai exact? Suplimentarea dietei cu proteina de orez reduce grasimea si creste masa musculara – atunci cand alimentatia este combinata cu un stil de viata activ.

Proteina iti da senzatia rapida de satietate care tine cateva ore de la consum. Astfel, riscul sa mananci ceva ce „nu trebuie” intre mese este foarte mic.

Alte beneficii:

  • combate senzatia de oboseala si epuizare dupa un antrenament
  • iti da energie, mai ales daca este consumata in prima parte a zilei
  • poate fi folosita in: smoothie-uri, shake-uri, clatite proteice, batoane proteice facute in casa etc.
  • poate fi adaugata si in preparate coapte deoarece caldura nu ii afecteaza valoarea nutritionala
  • are un gust subtil, adaptabil in multe retete
  • este bogata in vitaminele din gama B, vitamina E, fibre si carbohidrati sanatosi
  • nu contine colesterol, grasimi sau zaharuri
  • accelereaza metabolismul.

Iti recomandam:

smoothie vegan

Vegan – Protein Smoothie Meal Balance® – Energizare, o combinatie UNICA, 100% naturala de proteina de canepa BIO, proteina de orez, cocos si cacao.

Amestecata cu banane, avocado sau alte fructe dupa preferinta se tranforma intr-un mic dejun, o gustare sau o cina colorata si delicios de sanatoasa, plina de proteine sanatoase pentru o zi energica.

Poate ajuta la buna functionare a metabolismului, in sanatatea inimii si imbunatatirea memoriei datorita continutului de cacao, oferind organismului aportul de nutrienti ce poate modera nivelul de zahar din sange.

Canepa este o sursa importanta de Omega 3 si 6, si alti aminoacizi esentiali, fiind usor de digerat. O reteta UNICA direct din natura, excelenta persoanelor cu regim vegan sau vegetarian, dar nu numai. PRODUS VEGAN!

Reteta vegana recomandata: Se amesteca in blender: o lingura de pulbere (5-6g), 250 ml lapte de cocos, 6 curmale, o lingurita de miere, scortisoara presarata.

Se poate prepara orice alta reteta, dupa propriul gust si preferinte.

Tu folosesti pudre proteice in alimentatia zilnica?

Articol scris de,
Andreea Corneanu – Junior Content Marketing

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *