Descopera ce iti doresti si fa totul ca sa se intample

In ultimul an, antreprenorii au fost nevoiti sa se adapteze unui nou context si sa-si foloseasca creativitatea intr-un mod inedit. Multi dintre noi am petrecut mai mult timp alaturi de cei dragi si situatia ne-a oferit o oportunitate unica de a reflecta la ceea ce este cu adevarat important.

Acest experiment de munca la domiciliu, sau telemunca, va schimba viata profesionala pentru totdeauna, probabil catre un model hibrid care sa functioneze pentru toata lumea.

Ceea ce este clar este ca avem ocazia sa mergem dincolo de o versiune compromisa a „noului normal”. Ne putem lua acest timp pentru a lua in considerare ceea ce este important pentru noi si sa ne planificam sa realizam acest lucru.

Pasii care ni se par mici, atunci cand sunt intretinuti, duc la schimbari de durata. Ca antreprenor, trebuie sa fii deschis mereu catre noi perspective care ne pot ajuta sa ne schimbam mentalitatea si sa intram intr-o actiune pozitiva si constructiva fata de visele noastre.

Cunoaste-ti valorile

Valorile noastre ne influenteaza gandurile si actiunile si totusi majoritatea dintre noi nu s-a oprit niciodata sa ia in considerare ceea ce sunt. Ce este cel mai important pentru tine in viata ta? Sa incepi o afacere? Familia? Onestitatea? Ce reprezinta persoana ta? Care este codul tau de conduita?

De exemplu, daca crezi ca pretuiesti bunatatea, cand ai demonstrat ultima data bunatatea? Daca vrei cu adevarat sa stii ce pretuiesti, priveste ce faci. Daca trebuie sa descoperim ceea ce este cu adevarat important pentru noi, trebuie sa ne cunoastem valorile, astfel incat sa putem gasi mai multe modalitati de a demonstra aceste valori in viata noastra de zi cu zi.

Gasiti conexiunile si creati o echipa de succes

Pentru ca afacerea ta sa aiba succes, e important ca membrii echipei sa lucreze impreuna, sub conducerea unui lider, pentru atingerea obiectivelor. Liderul are rolul de a planifica si coordona activitatile, de a imprima viziunea firmei, de a motiva si incuraja angajatii. Astfel, ei vor fi multumiti, vor lucra cu drag si isi vor indeplini sarcinile la timp.

Cheia descoperirii a ceea ce este important pentru noi se afla adesea in trecut. Este recunoasterea momentelor si experientelor care, atunci cand sunt luate impreuna formeaza un model sau o directie de calatorie care va aduce scop si sens – daca avem curajul sa le urmarim.

Alocati-va un minut pentru a va identifica interesele si unde ati dori sa ajungeti. Cum poti folosi situatiile si resursele din viata ta acum pentru a ajunge la acel rezultat mai repede?

Creeaza o lista cu lucruri de care te poti lipsi

O parte din cunoasterea a ceea ce este important pentru noi este sa fim sinceri cu ceea ce nu este important. Cu totii am auzit de wishlist – lista tuturor experientelor si aventurilor pe care vrem sa le avem, locuri pe care dorim sa le vizitam sau lucruri pe care vrem sa le detinem.

Dar lista cu lucruri care nu sunt importante pentru noi este la fel de necesara. Aceasta este lista lucrurilor pe care le putem bifa chiar acum, deoarece acestea nu sunt importante – indiferent de ceea ce ne spune industria succesului.

Scrie toate lucrurile din viata ta pe care ai dori sa nu le mai faci, adica obiective vechi care nu mai sunt atat de importante. Foloseste energia si resusele pe care le capeti astfel pentru a face lucrurile importante sa se intample.

Fie ca e vorba de un plan zilnic, saptamanal sau lunar, fii sigura ca ti-ai notat toate activitatile importante pe care trebuie sa le intreprinzi – intalniri, programari, vizite etc.

Ordoneaza-ti activitatile in functie de importanta lor. Ocupa-te mai intai de cele care nu suporta amanare – o sedinta cu sefii, respectarea unui deadline sau vizita la medic. Nu uita nici de timpul dedicat relaxarii sau de iesitul in oras cu prietenii. Nu iti supraaglomera programul si nu uita de timpul tau liber.

Incepe! Chiar acum!

Vreti sa faceti ceva, dar va este teama ca nu va functiona? Poate doriti sa creati o afacere complet noua. Poate ca vrei sa slabesti si sa fii mai in forma, dar obiectivul pare prea mare si prea departe. Orice vrei sa faci – incepe doar. Inceputul nu trebuie sa fie spectaculos, ci doar trebuie sa se intample.

Nu asteptati pana cand sunteti gata – nimeni nu este pregatit vreodata. In plus, odata ce vei incepe vei fi gata.

Nu cautati semne sau momente definitorii – este posibil sa nu vina niciodata. In schimb, fa acum momentul tau definitoriu. Incepe acum. Nu iti pune la indoiala capacitatea de a obtine succesul – incepe si continua. Nu te opri pana nu ai realizat ceea ce ti-ai propus sa realizezi.

Extindeti-va cercul de influenta

Oamenii din viata noastra ii dau sens. Cand se intampla ceva bun, devine mai placut atunci cand il putem impartasi altora. Avem nevoie de prieteni si familie cat avem nevoie de oxigen.

Luati un minut pentru a va gandi cu cine petreceti cel mai mult timp. Acesti oameni te construiesc si te incurajeaza sa fii cel mai bun posibil sau te lasa jos si iti diminueaza visele?

S-ar putea sa fii familiarizat cu efectul „camera ecoului”. Daca incercam sa petrecem mai mult timp cu persoane care ne impartasesc propriile puncte de vedere, auzim presupunerile noastre consolidate, astfel incat prejudecatile persista.

In antreprenoriat, trebuie sa vorbesti cu oameni care ar putea avea o mentalitate diferita de a ta, a caror educatie si traiectorie de afaceri este diferita. Antreprenorii trebuie sa isi asume din ce in ce mai multe riscuri si sa incerce lucruri noi pentru a tine pasul cu schimbarea pietei si a preferintei consumatorilor.

O retea diversa este esentiala. Daca nu ai un buget mare pentru marketing, recrutare sau parteneriate, relatiile cu o gama larga de oameni sunt un avantaj urias.

Fii prietenos, impartaseste informatii cu altii cu generozitate si depune un efort pentru a ramane in legatura cu contactele tale.

Care sunt planurile tale pentru succes?

Articol scris de,
Elena Boeru – Online & Communication Specialist

Share
Pin
Tweet
Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *