Gelul cu extract de melc, pentru recuperarea si infrumusetarea pielii

Gelul cu extract de melc

Gelul cu extract de melc este un produs foarte popular datorita proprietatilor regenerative pe care le are asura pielii. Precum melcul are capacitatea de a-si reface cochilia crapata sau sparta, s-a descoperit faptul ca aceeasi capacitate de regenerare o are si mucusul asupra pielii umane.

Desi beneficiile folosirii extractului de melc sunt cunoscute inca din antichitate, efectele curative ale substantelor secretate de corpul melcului au fost pe deplin recunoscute in urma cu putin timp in cadrul unei ferme specializate in cresterea melcilor din America de Sud – Chille.

S-a observat ca mainile muncitorilor de la ferma deveneau mai fine, zgarieturile se vindecau mai repede si cicatricile isi imbunatateau aspectul vizibil, lasandu-le pielea catifelata si hidratata. Pornind de aici, extractul de melc (mucina) a fost folosit de-a lungul timpului atat in scopuri medicale, dar mai ales in  ritualurile de infrumusetare.

Extractul  de melc sau Poly-Helixan-ul, bazat pe secretia melcului Helix aspersa (are cea mai activa secretie), dispune de proprietati unice, avand in continutul sau sapte ingrediente necesare pentru o piele frumoasa si sanatoasa – Alantoina, Colagen, Elastina, Acid glicolic, Acid hialuronic, Vitamina E si Proteine.

Aceasta varietate de atribute face ca extractul de melc sa fie considerat un ingredient multi-functional.  Compozitia complexa de substante active il face un ingredient cosmetic unic care nu poate fi reprodus in laborator si, prin urmare, sigur, unic si complet natural.

Fiecare ingredient in parte are un rol important in ingrijirea pielii dupa cum urmeaza:

Alantoina

Este ingredientul principal ce ajuta melcii sa isi regenereze cochilia in momentul cand aceasta este sparta. Aceasta enzima constitue totodata un stimulent puternic pentru regenerarea pielii umane avand efecte benefice in cicatrizarea, netezirea si repararea ranilor si calmarea pielii iritate sau inflamate.

Impreuna cu peptidele, protejeaza pielea impotriva leziunilor si actiunea factorilor externi. Substanta actioneaza prin cresterea continutului de apa si consolidarea structurii celulare (regenerare celulara).

Colagenul si elastina 

Aceste proteine structurale hranesc pielea si ii imbunatatesc aspectul. Colagenul ofera rezistenta tesutului conjunctiv, in timp ce elastina ii asigura dupa cum sugereaza si numele, o elasticitate sporita, redand astfel supletea pielii. 

Colagenul este unul dintre activele naturale ale pielii, dar odata cu varsta, epiderma  produce din ce in ce mai puțin colagen, astfel ca liniile fine si ridurile incep sa isi faca aparitia pe chipul nostru.

Acidul glycolic 

Are rol de curatare, elimina celulele moarte de la suprafata pielii (este utilizat in peelinguri sau exfolieri) si stimuleaza productia de noi celule in prezenta alantoinei.

Un alt rol important este acela de curatare a foliculilor pilosi si de favorizare a absorbtiei celorlalte substante benefice continute de extractul de melc.

Acidul hialuronic

Este cel care ajuta la reglarea nivelului de umiditate din piele. Aplicat pe piele, el formeaza o pelicula care pastreaza apa in straturile pielii. Totodata, actioneaza ca un humectant si atrage apa in piele. Astfel, aspectul tenului tau este vizibil imbunatatit, iar in timp poate duce chiar la reducerea liniilor si ridurilor fine.

Vitaminele A, C si E 

Hranesc si protejeaza pielea avand in acelasi timp un puternic efect anti-inflamator si anti-oxidant. Specialistii in dermatologie si cosmetica  folosesc vitaminele A, C si E pentru ingrijirea pielii de mai bine de 5 decenii, iar studiile facute au confirmat efectele benefice ale acestora in tratarea eczemei, a arsurilor, a cicatricilor si a ranilor.

Vitamina C este un antioxidant puternic care neutralizeaza radicalii liberi de la nivelul pielii, cunoscuti ca vinovati pentru semnele premature de imbatranire.

De asemenea, ofera fermitate pielii si regleaza productia de colagen. Acest antioxidant poate fi folosit si pe petele pigmentare, avand efectul de luminare datorita enzimelor folosite in productia de melanina.

Vitamina A – are beneficii antiaging puternice, ajuta pielea sa isi recapete forma initiala, stimuleaza productia de colagen si elastina, reface bariera lipidica a pielii si astfel mentine hidratarea acesteia, dar in acelasi timp regleaza controlul de sebum si chiar vindeca acneea.

Vitamina E – hidrateaza pielea in profunzime si lupta si impotriva radicalilor liberi, prevenind astfel imbatranirea prematura a pielii si, implicit, reducerea ridurilor.

Pe scurt, acest tip de produs, cu o asemenea compozitie, este de departe un real ajutor pentru ingrijrea pielii/tenului in mai multe directii:

  • stimuleaza regenerarea celulara si are efecte de umectare a pielii
  • hidrateaza intens pielea dandui asfel un aspect mai neted si mai luminos
  • stimuleaza formarea colagenului si a elastinei, combate astfel ridurile fine
  • reduce manifestarile cuperozei
  • calmeaza iritatiile tenului provocate de factori externi (arsuri solare)
  • imbunatateste aspectul cicatricilor vechi
  • ideal pentru cosuri, acnee, pete, deoarece inhiba productia excesiva de sebum
  • ideal pentru toate tipurile de piele/ten.

Un aspect foarte important este faptul ca ne putem bucura de toate aceste beneficii pentru pielea noastra fara ca melcii, furnizorii acestui produs minunat sa aiba de suferit.

Reprezentatii companiilor ce produc astfel de produse cosmetice pe baza de extract de melc (secretia melcului) ne asigura ca melcii nu au de suferit in procesele de recoltare.

Procedeul de extractie presupune ca melcii sa se deplaseze pe o plasa intinsa, intr-o camera intunecata, miscari prin care acestia elimina substanta necesara prepararii cremelor si produselor de ingrijire corporala/faciala, extract ce este ulterior colectat si pasteurizat. Melcii nu sunt niciodata raniti!

Asadar, analizand in detaliu compozitia extractului de melc, putem afirma cu incredere ca produsul nostru Gel cu extract de Melc, Life Care® pentru recuperarea si infrumusetarea pielii este un produs extraordinar care poate fi folosit pe orice tip de piele care prezinta diferite afectiuni si este potrivit pentru toate categoriile de varsta, un gel reparator cu extract de melc dovedit a fi miraculos.

Adimona BUCICA

Terapeut biofeedback

Consilier de stil de viata sanatos

Share
Pin
Tweet
Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *