Crema cu vita de vie, reparatoare pentru picioarele tale

Crema cu vita de vie

In ultimii ani intalnim tot mai multe persoane care prin natura activitatii sunt expuse statului prelungit in picioare, care folosesc timp indelungat mersul pe tocuri si care au senzatia de picioare obosite sau senzatia de picioare grele.

Aceste persoane se pot bucura de o crema pentru ingrijirea/calmarea picoarelor, care are multiple beneficii prin compozitia ei, sustinuta de principiile active din fiecare planta in parte: vita-de-vie, castanul, uleiul de masline, uleiul de luminita noptii.

Vita de vie

Este cunoscuta din cele mai vechi timpuri pentru efectele sale terapeutice. Se folosesc mugurii, frunzele, fructele dar si seva de vita de vie. Frunzele contin: taninuri catehice, antociani, esteri ai acizilor hidroxicinamici, acid tartric, saruri minerale.

Produsele fitoterapeutice obtinute din frunze de vita-de-vie au o actiune protectoare asupra vaselor capilare, reactiveaza microcirculatia locala, amelioreaza fluxul venos, reduc edemele.

Extractul din frunza de vita de vie este recomandat pentru afectiuni circulatorii (varice, tromboflebite, hemoroizi), circulatie periferica deficitara si edeme. Crema cu vita de vie se recomanda in afectiuni dermatologice, calcaie crapate, regenerarea epidermei, leziuni usoare.

Castanul

Este un arbore de la care se foloseste inflorescenta, coaja si fructul. Extractul de castan salbatic este cunoscut ca avand proprietati antioxidante, este antiinflamator, vasoprotector, astringent si analgezic.

Extractul de castan se recomanda pentru tratamentul varicelor, imbunatatirea rezistentei capilarelor si venelor, imbunatatirea circulatiei sangvine, tratarea hemoroizilor.

Datorita proprietatilor antiinflamatoare este folosit si in tratarea durerilor reumatice si musculare. Proprietatile antioxidante ale extractului de castan recomanda folosirea acestuia in creme si lotiuni pentru tratarea celulitei, estomparea ridurilor,  tonifierea si fermitatea pielii.

Uleiul de masline

Este cunoscut pentru beneficiile sale inca din antichitate, din vremea lui Hipocrate. Beneficiile terapeutice ale acestuia se datoreaza atat continutului ridicat de acizi grasi monosaturati (acid linoleic), antioxidanti, polifenoli si vitamine.

Uleiul de masline este folosit ca produs pentru ingrijire personala: hidrateaza pielea uscata si crapata (ingrijirea calcaielor, coatelor), balsam pentru calmarea pielii dupa epilare, amelioreaza/previne arsurile solare, inhiba procesul de imbatranire a pielii, amelioreaza ridurile, hidrateaza si tonifica firul de par.

Luminita noptii

Este o planta care infloreste seara, inainte de apusul soarelui, de aici si numele acesteia. Semintele de luminita noptii contin acid gamma-linoleic, un acid gras omega 6, denumit “esential” deoarece nu poate fi produs de catre organism. In compozitia uleiului de luminita noptii regasim si acid linoleic, dar si  fenilalanina.

Principalele beneficii ale acestui ulei sunt: intervine in afectiuni dermatologice – acnee, eczeme, iritatii cutanate, amelioreaza leziunile specifice psoriazisului, ajuta la vindecarea ranilor asociate diabetului, reduce durerile articulare si inflamatiile – calmeaza durerea specifica artritei reumatoide.

Crema pentru picioare, cu vita de vie si plante BIO, Life Care are in compozitie ingrediente active principale: extract din frunza de vita de vie, extract de castan, ulei de masline bio, ulei esential de luminita noptii bio.

Crema pentru picioare, cu extract de vita de vie si plante bio este o crema hidratanta, ajuta la regenerarea epidermei, ingrijeste picioarele, regleaza transpiratia, previne aparitia si dezvoltarea micozelor, totodata igienizeaza si dezinfecteaza tegumentele.

In plus, stimuleaza circulatia sanguina, are efect relaxant, tonic muscular si venos. Prin aplicarea zilnica a cremei pielea devine neteda, catifelata si elastica.

Articol scris de Alina Negrila, Terapeut biofeedback & Consilier de Stil de Viata Sanatos

Share
Pin
Tweet
Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *