Laptisorul de matca, beneficii uimitoare pentru sanatate

Laptisorul de matca este un ingredient natural plin de vitamine si nutrienti care sporesc puterea de aparare a organismului in fata agentilor patogeni si vitalizeaza corpul intr-un mod natural.

Un alt rol important al laptisorului de matca este acela de a echilibra functiile epidermei deoarece are proprietati remarcabile de regenerare celulara.

Laptisorul de matca – beneficii multiple pentru un organism puternic

Laptisorul de matca este considerat un superaliment din stup datorita ingredientelor valoroase pe care le contine. Este denumit si „elixirul tineretii” sau „laptele albinelor”, fiind unul dintre cele mai puternice alimente pe care le poti include in dieta.

laptisorul de matca

Laptisorul de matca este hrana reginei stupului, de la stadiul de larva si pe tot parcursul vietii ei. De asemenea, albinele tinere sunt hranite cu laptisor de matca in primele trei zile de viata.

Este secretat de albinele lucratoare si are o culoare alb-galbuie, o consistenta cremoasa, un gust acrisor, cu un miros puternic, dar placut.

Se absoarbe cel mai bine atunci cand este tinut sub limba sau cand se clateste mucoasa bucala cu el.

Laptisorul de matca contine:

  • antioxidanti
  • vitaminele A, D, C, E si K si cele din gama B (B1, B2, B3, B5, B6, B9 – acid folic, B12)
  • este singura sursa de acid 10 HDA, cu beneficii antibacteriene, antifungice si antivirale foarte puternice
  • 17 aminoacizi, dintre care 8 esentiali, pe care trebuie sa ii obtinem din alimentatie deoarece corpul nostru nu ii poate produce
  • mineralele zinc, fier, cupru, calciu, potasiu, magneziu, mangan, sodiu, sulf, seleniu, iod, fluor si fosfor
  • proteine
  • enzime
  • acizi grasi esentiali
  • glucide etc.

1. Intareste sistemul imunitar

Laptisorul de matca contribuie la buna functionare a sistemului imunitar, fie ca este vorba de cel innascut sau cel dobandit. Datorita multimii de nutrienti pe care ii contine, sprijina in mod natural bariera de aparare a organismului in fara agentilor patogeni.

2. Mentine sanatatea inimii

Este bogat in peptide si antioxidanti care pot regla tensiunea arteriala, pot stabiliza nivelul de colesterol din sange, precum si cel al trigliceridelor. Astfel, laptisorul de matca sustine buna functionare a aparatului cardiovascular, previn aparitia infarctului, accidentului vascular cerebral si nu numai.

3. Are efect antioxidant puternic si intarzie imbatranirea prematura

Laptisorul de matca contine o serie de antioxidanti care combat radicalii liberi si protejeaza impotriva bolilor cronice sau afectiunilor degenerative ca Alzheimer.

Lupta impotriva semnelor de imbatranire si stimuleaza productia de colagen, ca sa ne bucuram de o piele fina si catifelata cat mai mult timp.

In plus, intarzie aparitia ridurilor, regenereaza si hidrateaza pielea. Asadar, ajuta la vindecarea mai rapida a ranilor si la cicatrizarea pielii. Poate oferi o stralucire naturala pielii atunci cand este folosit cu regularitate.

4. Stimuleaza functiile reproducatoare

Alte efecte benefice ale laptisorului de matca sunt cresterea longevitatii, ameliorarea simptomelor cauzate de menopauza si imbunatatirea fertilitatii (atat la femei, cat si la barbati).

Mai mult, poate regla dezechilibrele hormonale, diminueaza simptomele neplacute ale sindromului premenstrual si creste libidoul.

Pentru ca matca este hranita exclusiv cu laptisor de matca, poate trai si pana la varsta de 5 ani, in timp ce albinele lucratoare traiesc mult mai putin, in jur de 30-45 de zile in sezonul activ.

De asemenea, matca depune un numar impresionant de oua, chiar si pana la 2 000 pe zi, si este de 2-3 ori mai mare decat o albina lucratoare.

5. Laptisorul de matca are efect antianemic

Deoarece este bogat in vitamine, minerale, antioxidanti, enzime si multe alte substante nutritive, laptisorul de matca este indicat in caz de anemie.

Anemia poate aparea ca o urmare a scaderii nivelului de fier din organism, dar si la schimbarea sezonului, atunci cand corpul este supus unui stres suplimentar.

Il poti folosi preventiv, pentru energizare si tonifiere, dar si ca tratament antianemic.

Laptisorul de matca poate fi folosit si in caz de: diabet (echilibreaza nivelul de zahar din sange), imbunatatirea memoriei, sustinere a sistemului osos si a articulatiilor, mentinerea sanatatii ficatului, cresterea rezistentei la efort, depasirea stresului si perioadelor solicitante din punct de vedere psihic.

Incearca NOILE Fiolele cu laptisor de matca si extract din polen de flori, Life Care:

laptisor de matca
  • fortifica sistemul imunitar
  • intaresc rezistenta naturala a organismului
  • imbunatatesc capacitatea fizica
  • echilibreaza functiile epidermei
  • sprijina vitalitatea organismului.

Polenul de albine sustine sistemul imunitar si ajuta la refacerea tesuturilor. Vitamina E naturala din extractul de germeni de grau si boabe de soia contribuie la protectia celulelor impotriva stresului oxidativ.

Bobitele de soc si acerola sunt furnizori excelenti ai vitaminei C naturale. Vitamina C creste absorbtia de fier si contribuie la un metabolism normal si la diminuarea oboselii. In plus, ea contribuie la functionarea normala a sistemului imunitar si a sistemului nervos.

Fabricat in Germania. 10 fiole x 10 ml.

Articol scris de,
Anca Cepreaga – Marketing Specialist

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *