Ghimbirul, un puternic aliat al imunitatii

Ghimbirul, un puternic aliat al imunitatii

Ghimbirul este folosit inca dintre cele mai vechi timpuri ca artificiu culinar in prepararea unor retete exotice delicioase. Dar ghimbirul este, totodata, una dintre plantele cu proprietati terapeutice demne de toata atentia noastra.

Ghimbirul este considerat unul dintre cele mai sanatoase condimente din lume. Este originar din China, fiind utilizat cu precadere in bucatariile orientale. De altfel, ghimbirul a fost exportat pentru prima data in Europa din India, tara ce constituie, in prezent, cel mai mare producator de ghimbir la nivel mondial.

Cum te ajuta ghimbirul in sezonul rece?

Fie ca este consumat crud, sub forma de ceai, adaugat in mancaruri sau smoothie-uri ori consumat sub forma de pudra, ghimbirul are o multime de beneficii asupra organismului. Si, mai ales in sezonul rece, atunci cand imuntitatea naturala este (mai) slabita.

Din cauza virusului gripal si al temperaturilor scazute, corpul nostru are nevoie de putin ajutor ca sa se mentina puternic si sanatos. Iar aici intervine ghimbirul, un superaliment care poate intari imunitatea, lupta impotriva virusilor si bacteriilor si combate simptomele de raceala, gripa, infectii respiratorii.

Mai exact, atunci cand suferi de o raceala, consumul de ghimbir:

  • poate preveni infectiile respiratorii sau, daca ele deja exista, le amelioreaza simptomele (gat iritat, senzatie de mancarime)
  • reduce congestia nazala (te ajuta sa respiri mai usor si sa scapi de nasul infundat)
  • reduce inflamatia (amelioreaza starile febrile).

Nu degeaba ghimbirul este considerat un superaliment. Iata ce proprietati are:

Deoarece contine gingerol, terpene, oleorezine si uleiuri volatile, are proprietati terapeutice care ajuta in caz de greata, raceala, dureri menstruale, probleme digestive etc.

ghimbirul pentru imunitate

100 de grame de radacina de ghimbir (proaspat) contine:

  • Colesterol 0 mg
  • Sodiu 13 mg
  • Potasiu 415 mg
  • Calciu 16 mg
  • Vitamina C 5 mg
  • Fier 0,6 mg
  • Vitamina B6 0,2 mg
  • Magneziu 43 mg

1. Ghimbirul are efect antibacterian

Un studiu efectuat in 2011 a aratat ca, in cazul infectiei cu Staphylococcus aureus si Streptococcus pyogenes. S. pyogenes, ghimbirul a avut un efect antibacterian mai puternic decat antibioticele. Aceste doua bacterii cauzeaza faringita streptococica.

2. Este un puternic antiviral

Este eficient si impotriva virusurilor care cauzeaza infectii respiratorii. In acest caz, trebuie utilizat mereu ghimbirul in stare proaspata.

Compusii pe care ii contine pot stopa multiplicarea virusurilor de la nivelul tractului respirator. De asemenea, actioneaza ca un expectorant natural, fiind un mare ajutor in problemele respiratorii.

3. Ghimbirul are proprietati antiinflamatoare

Este o solutie naturala impotriva febrei, a durerilor (in special cele cauzate de raceala – musculare, osoase etc., dar si cele articulare).

In medicina Ayurveda si nu numai, ghimbirul este folosit ca adjuvant pentru tratarea artritei reumatoide si osteoartritei. Ghimbirul imbunatateste mobilitatea si reduce intensitatea durerilor.

Alte beneficii ale ghimbirului:

  • are efect antioxidant, care neutralizeaza radicalii liberi ce ataca si distrug celulele sanatoase din corp
  • poate regenera foliculii de par, ceea ce stopeaza caderea parului
  • amelioreaza starile de greata si raul de miscare (descopera produsul nostru pe baza de ghimbir, NauseaSTOP)
  • consumul regulat reduce nivelul trigliceridelor si al colesterolului
  • poate scadea tensiunea arteriala
  • intareste sistemul imunitar
  • stimuleaza procesul de transpiratie atunci cand suferi de gripa/ raceala, pentru a elimina mai rapid agentii patogeni din organism
  • deoarece inhiba dezvoltarea bacteriilor, poate preveni aparitia bolilor gingivale
  • are efect energizant.

Iti recomandam NOUL ceai ECO cu ghimbir si portocale, perfect pentru sezonul rece si nu numai

Un amestec delicios de fructe si ghimbir, ce ofera vitalitate organismului si sporeste randamentul fizic si mental.

Ghimbirul are proprietati tonice si energizante si sustine sanatatea inimii si a sistemului vascular, iar portocalele ajuta sistemul respirator, avand efect calmant si placut asupra gatului, faringelui si corzilor vocale, fiind un bun aliat al organismului in sezonul rece.

Ceaiul mai contine scortisoara si lemn dulce, care ofera ceaiului o nota usor picanta si aromata. Ele sunt recunoscute pentru urmatoarele proprietati: revigoreaza corpul si mintea; intaresc rezistenta naturala a organismului; fortifica sistemul imunitar; sursa puternica de antioxidanti.

Poti incerca si alte produse care contin ghimbir, ca:

Smoothie Vegan – Detox Smoothie, un mix 100% natural, un amestec UNIC de turmeric BIO, tarate de psyllium, semine de in, inulina, chimen, coriandru si ghimbir.

Acai HealthyMix, cu ghimbir si acai BIO, protector hepatic. Ajuta la protectia celulelor hepatice, eliminarea naturala a grasimilor si la imbunatatirea digestiei.

Tu folosesti ghimbirul pentru a-ti intari imunitatea?

Articol scris de,

Adriana Petrescu, Junior Marketing

Share
Pin
Tweet
Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *