Moduri de a-ti gestiona dezvoltarea personala si profesionala

O persoana de succes trebuie sa fie responsabila pentru dezvoltarea sa personala si profesionala si trebuie sa isi caute propriile oportunitati.
Dar ce inseamna cresterea profesionala si dezvoltarea personala?

Cresterea profesionala inseamna dobandirea de noi abilitati si experienta. Asta inseamna ca dezvoltarea ta este legata fie de rolul tau actual, fie de rolul pe care vrei sa-l ai in viitor.

Dezvoltarea personala se potriveste cu cresterea profesionala – asa ca, daca doriti sa progresati in cariera, va trebui mai intai sa va dezvoltati personal.

Acesta este singurul mod in care va veti putea gestiona temerile, va veti asuma mai multe responsabilitati si veti reusi sa treceti peste provocari mai mari.

De ce este importanta dezvoltarea profesionala?

Dezvoltarea profesionala nu se refera doar la a urca pe scara ierarhica a companiei sau a castiga mai multi bani. Inseamna, de asemenea, sa evitati stagnarea in cariera si sa va pregatiti pentru viitor.

Cand iti extinzi abilitatile dincolo de rolul actual, te pregatesti pentru mai mult si asta te face mai valoros.

O oportunitate de dezvoltare preofesionala iti imbunatateste cariera si o duce mai aproape de visul tau. Oportunitatile includ:

  • Gestionarea bugetelor mai mari, a mai multor oameni sau a proiectelor mai importante
  • Urmarirea unei pregatiri profesionale sau obtinerea calificarilor cautate
  • Asumarea activitatilor de caritate corporative
  • Asumarea unui rol pentru a dobandi experienta, cunostinte sau abilitati specifice
  • Cresterea profilului prin vorbirea in public sau conducand o prezentare de vanzari.

Moduri de a-ti gestiona dezvoltarea personala si profesionala

Stabiliti un obiectiv clar despre ceea ce doriti sa realizati

Odata ce aveti un obiectiv clar, va va fi mai usor sa va gestionati dezvoltarea personala si profesionala. Veti putea alege formarea personala si va ofera experienta de care aveti nevoie pentru a va dezvolta profesional.

Aveti intentii clare si planificati-va dezvoltarea

Una dintre cele mai bune modalitati de a va dezvolta pe voi si cariera voastra este sa va asigurati ca veti continua sa invatati mereu lucruri noi din domeniul vostru. Elaborati un plan de formare pentru fiecare an si urmariti sa finalizati cel putin o bucata de formare semnificativa in fiecare trimestru.

Cautati si profitati de oportunitatile potrivite

Antrenamentul nu este doar despre invatare. De asemenea, trebuie sa gasiti oportunitati de a va folosi noile cunostinte si abilitati. Dar nu toate oportunitatile vor fi potrivite pentru tine si s-ar putea sa nu se potriveasca brandului tau personal, asa ca alege cu grija.

Masurati-va progresul

Cel mai bun mod de a va gestiona dezvoltarea este sa va asigurati ca treceti printr-un proces regulat de planificare, actiune si revizuire a progresului. Veti fi clar cum va puteti imbunatati performanta in timp ce vedeti dincolo de frustrarea de zi cu zi.

Dezvoltati-va marca/ brandul personal

Cu cat esti mai clar cu privire la imaginea marcii tale, cu atat vei gasi mai usor oportunitatile potrivite de dezvoltare personala si profesionala. Pe masura ce asumi roluri mai solicitante, iti vei depasi temerile si ideile limitative despre tine.

Urmati aceste lucuri si creati o spirala ascendenta care va va ajuta sa ajungeti acolo unde doriti.

Articol scris de,
Elena Boeru – Online & Communication Specialist

Share
Pin
Tweet
Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *